ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου στο περιφερειακό συμβούλιο

Συζήτηση επί των ζητημάτων – προβλημάτων του αγροτικού κλάδου στην Περιφέρεια Ηπείρου και γενικότερα θα γίνει στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου, που συνεδριάζει την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Με δεδομένο ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, αλλά και όσα προηγήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, που δε δόθηκε η δυνατότητα να υπάρξουν τοποθετήσεις, η συζήτηση αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Βέβαια, μέχρι την Τρίτη αναμένεται να μεσολαβήσουν εξελίξεις, οπότε αναλόγως αυτών θα διαμορφωθεί και το κλίμα.
Στην ίδια συνεδρίαση θα έρθουν προς έγκριση η έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου για το Δ΄ τρίμηνο του 2023, η1η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2024, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, ενώ το σώμα θα κληθεί να αποφασίσει και για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων ακινήτων, που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή διπλού κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας στη συμβολή της με την Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων» σύμφωνα με την κτηματολογική μελέτη του έργου.

Ομόφωνο ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση ψηφίσματος στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως το κόστος παραγωγής και οι χαμηλές τιμές διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων, ,σε συνδυασμό με νέα προβλήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ καθώς και τη δυσλειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ουσιαστικά το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα των φορέων γεωργοκτηνο-πτηνοτροφικών οργανώσεων, αν και υπήρξαν προτάσεις για εμπλουτισμό του.