ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρώτες ενισχύσεις για την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου

Παραμένει η ανάγκη για ενίσχυση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ιωαννιτών με νέο προσωπικό, παρά τη ενίσχυσή της με έναν μικρό αριθμό υπαλλήλων από τους άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, που επίσης εξυπηρετεί.

Αυτό σημείωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τρίτης, χωρίς, ωστόσο, να δώσει πλήρη στοιχεία για το ποιοι δήμοι ανταποκρίθηκαν και σε ποιον βαθμό.
«Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και να βρούμε τη χρυσή τομή, γιατί και οι άλλοι δήμοι έχουν προβλήματα υποστελέχωσης. Ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία ενίσχυσης από τους άλλους δήμους, αλλά δε θεωρώ ότι φτάσαμε στην απόλυτη επίλυση του προβλήματος», ανέφερε, εξηγώντας ότι η κατάσταση είχε φτάσει σε αδιέξοδο, λόγω και του μεγάλου αριθμού αιτήσεων για επενδυτικές προτάσεις αυτή την περίοδο.
Ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν ενέργειες και σε πολιτικό επίπεδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η επόμενη μέρα πρέπει να είναι πολύ διεκδικητική απέναντι στην κυβέρνηση».
Να είναι περισσότερο πιεστική η δημοτική αρχή προς τους άλλους δήμους, ζήτησε ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, αναφέροντας ότι διαβεβαιώσεις είχε λάβει και ο ίδιος από την πλευρά τους, αλλά δεν τηρήθηκαν.