ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξεκινούν οι εργασίες στο Πάρκο Πυρσινέλλα

Εργοτάξιο θα αποτελεί για τον επόμενο χρόνο το Πάρκο Πυρσινέλλα, καθώς ξεκινά το μεγάλο έργο της ανάπλασης, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2024.

Το κύριο υποέργο με τίτλο «Ανάπλαση Πάρκου Πυρσινέλλα», περιλαμβάνει την ανακατασκευή δύο κεντρικών εισόδων πάρκου, τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης, τον επανασχεδιασμό δικτύου διαδρομών, τη δημιουργία γηπέδου με χλοοτάπητα και υπαίθριου γυμναστηρίου, τη δημιουργία εκπαιδευτικών κήπων, την κατασκευή πάρκων ζώων συντροφιάς, τη δημιουργία χώρου στάσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων περιμετρικά της μεγάλης λίμνης, τη δημιουργία παιδικής χαράς και παιδικήα χαράς ΑμεΑ, τη δημιουργία οργανωμένου χώρου στάσης και σκίασης, τη συντήρηση και τον εξωραϊσμό κτιρίων, και τον αστικό εξοπλισμό.
Ο Δήμος Ιωαννιτών εξέδωσε σήμερα απόφαση απαγόρευσης της διέλευσης, στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων στον χώρο του πάρκινγκ του Πάρκου Πυρσινέλλα, καθώς και της διέλευσης των πεζών, ποδηλάτων, δίκυκλων και οχημάτων εντός του Πάρκου για όσο διάστημα εκτελούνται εργασίες.
Το θέμα συζητήθηκε ακροθιγώς και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα. Όμορφη Πόλη» Παντελή Κολόκα, ο οποίος ζήτησε να διαφυλαχθεί ότι δε θα αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του Πάρκου. Απαντώντας, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τόνισε πως η δημοτική αρχή συνεχίζει να έχει διαφωνίες στον σχεδιασμό και θα υπάρξει συνάντηση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας για να συζητηθεί το περιθώριο αλλαγών ώστε να προσομοιάζει περισσότερο με πάρκο. Παρέμβαση υπήρξε και από τον πρώην αντιδήμαρχο Έργων Γιώργο Αρλέτο, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η φυσιογνωμία του Πάρκου δε θα αλλάξει, καθώς όλα έγιναν με βάση το εγκεκριμένο διαχειριστικό σχέδιο.