ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ναι σε ξεχωριστή ΥΠΕ, όχι σε ψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πρωτοβουλίες από τον δήμαρχο για να δημιουργηθεί ξεχωριστή Υγειονομική Περιφέρεια με έδρα τα Γιάννενα, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Δημήτρης Παπαγεωργίου, με το αίτημά του να υιοθετείται άμεσα από τον Θωμά Μπέγκα, ο οποίος πρότεινε τη σύνταξη ενός κειμένου, το οποίο θα συνυπογράψουν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Θετική ήταν η ανταπόκριση και σε ένα δεύτερο αίτημα του κ. Παπαγεωργίου για να αναληφθεί μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των δημοτών για τη δωρεά μυελού των οστών, με την αντιδήμαρχο Σοφία Μαρκούλα να δεσμεύεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση σχετικών δράσεων.
Στον αντίποδα, δεν έγινε δεκτή η πρόταση ψηφίσματος κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, που κατέθεσε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας, λέγοντας, μάλιστα, πως στο όνομα των δικαιωμάτων θα μπορούσε να θεσπιστεί και η πολυγαμία. Απαντώντας, ο δήμαρχος εξήγησε πως δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία του σώματος στην έκδοση ενός τέτοιου ψηφίσματος, με δεδομένο ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ωστόσο είπε πως δεν έχει αντίρρηση να γίνει μια συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
Τέλος, το ζήτημα της επικινδυνότητας του ημιτελούς έργου στην οδό Μεσολογγίου στην Κιάφα έθεσε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Όλυ Τσουμάνη, με τον αντιδήμαρχο Έργων Κώστα Γκόγκο να της δίνει δίκιο και να δεσμεύεται ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.