ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΛΑΣΥ Ηπείρου – «Παπαγαλάκι» στα αγροτικά, «λαγός» στα ζητήματα υγείας

«Παπαγαλάκι» της κυβέρνησης χαρακτηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, προσάπτοντάς του ότι ακολουθεί πλήρως την πολιτική γραμμή Αυγενάκη και ότι δεν αναφέρθηκε ούτε σε ένα από τα δίκαια αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων σε πρόσφατες τηλεοπτικές του δηλώσεις.

«Ούτε για την ετσιθελική μείωση των τιμών στην αγορά γάλακτος από τις βιομηχανίες της Ηπείρου προς τους κτηνοτρόφους βρήκε μια κουβέντα να πει, ούτε για την ανάγκη εγγυημένων τιμών, τη στιγμή που ο ίδιος συνέβαλε να εξασφαλιστούν για την ΤΕΡΝΑ, στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων με τη σύμβαση ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας», σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Πρέντζας σε δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι η περιφερειακή αρχή δεν έχει ούτε το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίσει τις ευθύνες της για την έλλειψη βασικών υποδομών ευθύνης της και την καταστροφή που υφίστανται οι αγρότες από τους υπερχρεωμένους ΤΟΕΒ, τους οποίους εποπτεύει.
Οι παρομοιώσεις, όμως, από το ζωικό βασίλειο έχουν και συνέχεια, με τη ΛΑΣΥ Ηπείρου να αποδίδει στον περιφερειάρχη τον ρόλο του «λαγού» στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να ξεφορτωθεί το κράτος την ευθύνη άμεσης παροχής δωρεάν υπηρεσιών υγείας, με αφορμή το αίτημα να περάσει στην Περιφέρεια η ευθύνη λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, με επιχείρημα το γεγονός ότι συνδράμει στα ζητήματα συντήρησης κτιρίων των Κέντρων Υγείας». «Το επιχείρημα βέβαια είναι αστείο, καθώς λειτουργία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν είναι τα κτίρια. Κατ’ αναλογία θα έπρεπε να ζητήσει πρωταρχικά να περάσει η λειτουργία των εκκλησιών στην περιφέρεια, διότι εκεί δαπανώνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για συντηρήσεις και αποκαταστάσεις, με αποφάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής», ανέφερε ο κ. Πρέντζας, ο οποίος εξέφρασε και την ανησυχία του για το ότι μια βδομάδα μετά την δήλωση του κ. Καχριμάνη ότι θα αναλάβει ο ίδιος «με το κύρος του περιφερειάρχη» να μεταφέρει στον νέο υπουργό Υγείας την αναγκαιότητα επέκτασης του ΤΕΠ ΠΓΝΙ, καμιά αναφορά ή κίνηση δεν έχει γίνει.