ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αλλαγές στην πυραμίδα της Πυροσβεστικής στην Ήπειρο

Σημαντικές αλλαγές προέκυψαν στην ηγεσία των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ηπείρου μετά την ολοκλήρωση των τακτικών κρίσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για το 2024.

Στη θέση του Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων (Κέρκυρα-Λευκάδα-Παξοί) τοποθετήθηκε ο υποστράτηγος Χριστόφορος Μπόκας, διαδεχόμενος τον αντιστράτηγο Δημήτριο Κοντογιάννη, που αποστρατεύτηκε από τις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος.
Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου (ΠΕ.ΠΥ.Δ.), αναλαμβάνει ο αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Τσιώπος, με τον προκάτοχο σε αυτή τη θέση Απόστολο Βασδέκη να αποστρατεύεται με το βαθμό του υποστράτηγου.
Ο πύραρχος Κωνσταντίνος Κίτσιος τοποθετήθηκε διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ιωαννίνων (ΔΙ.Π.Υ.Ν), διαδεχόμενος τον Βασίλειο Οικονόμου, που αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του αρχιπύραρχου. Αλλαγή σκυτάλης και στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πρέβεζας, όπου ο ο πύραρχος Γεώργιος Βαρδάτσικος διαδέχεται στη θέση του διοικητή τον αποστρατευθέντα αρχιπύραρχο Αθανάσιο Μικρούλη. Στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Άρτας τοποθετήθηκε διοικητής ο πύραρχος Φώτιος Δεληγιάννης, ενώ παραμένει διοικητής στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσπρωτίας ο πύραρχος Ευάγγελος Μπαλατσός. Τέλος, διοικητής της 5ης Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων παραμένει ο αντιπύραρχος Αθανάσιος Γκόλιας.