ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Έχει πολύ μέλλον» ο μεγάλος δακτύλιος

Με συνοπτικές διαδικασίες η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών έκανε δεκτό το αίτημα παράτασης για την κατασκευή του «μεγάλου δακτυλίου» της πόλης, που κατέθεσε η εταιρεία Εργοδυναμική Πατρών.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου μεταφέρθηκε για τις 31 Δεκεμβρίου του 2024, με την κατασκευάστρια εταιρεία να επικαλείται την αναγκαιότητα μετατόπισης των δικτύων κοινής ωφέλειας, τον εντοπισμό αρχαιολογικών ευρημάτων σε τμήμα του έργου και τον έλεγχο της μελέτης εφαρμογής για τη διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής του επιχώματος σε συνδυασμό με την γεωτεχνική έρευνα και μελέτη βελτίωσης υπεδάφους στο τελευταίο τμήμα του έργου, κοντά στο Πανηπειρωτικό.
Ενδεχομένως, πάντως, ούτε αυτός ο χρόνος να είναι αρκετός, καθώς υπολείπεται μεγάλο τμήμα του έργου, σε τμήματα, μάλιστα, που παρουσιάζουν και τη μεγαλύτερη δυσκολία. Άλλωστε, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον η πίεση του ΕΣΠΑ, οι ρυθμοί κατασκευής δε θα είναι οι ίδιοι.
«Το έργο έχει πολύ μέλλον ακόμη», προϊδέασε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Θωμάς Γιωτίτσας στη συνεδρίαση του οργάνου την Τρίτη, συμπέρασμα που συνάγεται από το ότι «12 εκατ. ευρώ είναι το οικονομικό αντικείμενο, που απομένει».
Τα οικονομικά στοιχεία δεν είναι μάλλον απολύτως ακριβή, καθώς το κόστος του έργου ανέρχεται σε 13,5 εκατ. ευρώ συν 1,6 εκατ. ευρώ μετά τη συμπληρωματική σύμβαση για πρόσθετα έργα. Με δεδομένο ότι έχουν ήδη γίνει πληρωμές τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ, απομένουν 10 και όχι 12 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δεσμευθούν από τα 40 εκατ. ευρώ του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) της νέας προγραμματικής περιόδου για τα Γιάννενα.