ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανάκληση των αποφάσεων για την τουριστική προβολή

Στην ανάκληση των αποφάσεων για τα υποέργα «Τουριστική προβολή μέσω της Διπλωματίας Πόλεων» και «Στοχευμένη ψηφιακή προβολή σε Γερμανία και Γαλλία», που είχε βγάλει στον αέρα η προηγούμενη δημοτική αρχή από το έργο «Σχεδιασμός και πλάνο δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης των Ιωαννίνων ως τουριστικού και επενδυτικού προορισμού», προχωρά η δημοτική αρχή Θ. Μπέγκα.

Την απόφαση έλαβε κατά πλειοψηφία η Δημοτική Επιτροπή στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τα τρία μέλη της αντιπολίτευσης να χαρακτηρίζουν την αιτιολόγηση μη επαρκή και να επισημαίνουν τον κίνδυνο απώλειας της χρηματοδότησης, ζητώντας και ενημέρωση του φορέα χρηματοδότησης (Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου) για τις αλλαγές που θα προκύψουν.
Για μία πρόταση στο πόδι, ασαφή και χωρίς κοστολόγηση, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Χρήστος Τάτσης στην εισήγησή του, σημειώνοντας ότι θα παραληφθούν σχέδια επί χάρτου, η υλοποίηση των οποίων θα κοστίσει περισσότερα χρήματα. «Δεν είναι μια μελέτη στοχευμένη. Έγινε για να ληφθούν τα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά.
Με ειρωνική διάθεση αντιμετώπισε την αιτιολόγηση ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Γιάννενα. Νέα Εποχή» Γιώργος Αρλέτος, λέγοντας ότι αυτή η μη σαφής πρόταση χρηματοδοτήθηκε, εγκρίθηκε και εντάχθηκε στον προϋπολογισμό, για να προσθέσει ότι υπάρχουν αναλυτικές μελέτες και των δύο δράσεων, ενώ η έγκρισή τους από την Οικονομική Επιτροπή έγινε με βάση τις εισηγήσεις των υπηρεσιών.
Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα λεφτά, έδωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Θωμάς Γιωτίτσας, λέγοντας ότι θα βγουν διακηρύξεις με νέο προϋπολογισμό. «Το θέμα δεν έχει να κάνει με το αν πήρε σωστά την απόφαση η Οικονομική Επιτροπή. Έχει δικαίωμα η νέα δημοτική αρχή να ασκήσει την πολιτική της», σημείωσε, υπενθυμίζοντας την ανάκληση της απόφασης της προηγούμενης δημοτικής αρχής στον διαγωνισμό για τα led.
Στην άποψη ότι οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να τύχει της έγκρισης του φορέα χρηματοδότησης, επέμεινε ο Γ. Αρλέτος, ενώ κατά την αιτιολόγηση της αρνητικής της ψήφου τοποθετήθηκε και η Ελένη Ακονίδου, λέγοντας ότι πρόκειται για μια καθόλα νόμιμη απόφαση, με διαμορφωμένη χρηματοδότηση, με τεχνικές εκθέσεις πλήρως ολοκληρωμένες, στις οποίες ούτε ασάφειες ούτε ελλείψεις διαπίστωσε.