ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης για την εκλογή εκπροσώπων στην ΕΝ.Π.Ε

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ηπείρου, μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τους εκπροσώπους στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών.

Η επιλογή της περιφερειακής αρχής να βάλει πλάτη για την εκλογή των επικεφαλής των παρατάξεων «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιάννη Στέφου και «Ήπειρος Όλον – Τόπος να Ζεις» Στέφανου Ζούμπα προκάλεσε την αντίδραση των άλλων παρατάξεων.
Στα περί συνδιαλλαγής, τα οποία ανέφερε σε σχόλιό της η «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου», ανέλαβε να απαντήσει η παράταξη του Στ. Ζούμπα, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού και πολιτικής προπαγάνδας, προτρέποντας τη ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου να μην «ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη».
Ωστόσο, ακολούθησε και δεύτερος γύρος με άλλους πρωταγωνιστές. Η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», που είχε συμφωνήσει σε συνεργασία με το «Φως» για την εκλογή εκπροσώπου, χαρακτηρίζει τους κ.κ. Στέφο και Ζούμπα «εξαπτέρυγα του Καχριμάνη», προσθέτοντας ότι τους «”εξαγόρασε” χωρίς τσίπα και ντροπή», καθώς η στήριξη για την εκλογή τους δεν έγινε χωρίς ανταλλάγματα. «Η στήριξη από τον Καχριμάνη στις παρατάξεις των Στέφου και Ζούμπα δε μας ξαφνιάζει. Τα ίδια και χειρότερα γίνονται χρόνια τώρα στην Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση σε επίπεδο ανάπτυξης και από τις πρώτες σε διαφθορά.
Προεκλογικά η παράταξή μας τα είχε τονίσει ότι οι κομματικές υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ πατρονάρονται από το μέγαρο της πλατείας, αλλά δυστυχώς τα συμφέροντα ήταν μεγάλα και υπερίσχυσαν «, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Για αθλιότητες κάνει λόγο το «Κοινό των Ηπειρωτών» σε απάντησή του στους «Ορίζοντες Ηπείρου», προσθέτοντας ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». «”Τσίπα και ντροπή” ταιριάζει σε αυτούς, που η “λιποταξία” του ιδρυτή της παράταξής τους τούς καταδίκασε να βουλιάζουν ακόμη περισσότερο στην πολιτική τους ανυπαρξία στην Ήπειρο και να αναλίσκονται σε εμπαθή, συκοφαντικά και υβριστικά δελτία τύπου. Σας καλούμε να απαντήσετε: πώς και με τι “εξαγοράστηκε” η παράταξή μας και με ποια “ανταλλάγματα” ; Σε διαφορετική περίπτωση θα είστε κατάπτυστοι, άθλιοι και αξιολύπητοι», απαντά σε οξείς τόνους το «Κοινό των Ηπειρωτών», δηλώνοντας ότι κάνει σοβαρή αντιπολίτευση με έλεγχο της περιφερειακής αρχής και προτάσεις για το συμφέρον των κατοίκων της Ηπείρου, αφήνοντας στους «Ορίζοντες Ηπείρου» την παραπολιτική και τον τυχοδιωκτισμό.