ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέο αγωνιστικό ραντεβού δίνουν οι φοιτητές

Δυναμική συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι αποφασισμένοι να δώσουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αυτό προέκυψε από τον συντονισμό των Φοιτητικών Συλλόγων Ιατρικής, Φυσικού, Χημικού, Μαθηματικού, Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς και δεκάδων φοιτητών από όλα τα τμήματα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά την κινητοποίηση της Πέμπτης στο κέντρο των Ιωαννίνων.
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της πύλης του Πανεπιστημίου με ενημέρωση στα διερχόμενα αστικά για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και τις επόμενες κινητοποιήσεις και δράσεις. Για την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου προγραμματίζεται νέο συλλαλητήριο μαζί με τους μαθητές και εργαζομένους, στις 12 το μεσημέρι, με σημείο συγκέντρωσης και αυτή τη φορά το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Επίσης, θα υπάρξουν νέες γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις στις σχολές, ενώ θα γίνουν και παραστάσεις σε πρόεδρους και τμήματα καθηγητών για να πάρουν θέση καταδίκης απέναντι στο νομοσχέδιο και στήριξης του αγώνα των φοιτητών.