ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Π. Χρηστίδης: «Να γίνουμε και πάλι πρωταγωνιστές»

«Εμείς δε γεννηθήκαμε για να είμαστε το συμπλήρωμα κανενός. Δε γεννηθήκαμε για να είμαστε δεύτεροι.. Ήρθε η ώρα να γίνουμε και πάλι πρωταγωνιστές. Να γίνουμε η μεγάλη αλλαγή». Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης.

Παρουσία περισσότερων από 250 μελών και φίλων του κόμματος, στην πλειονότητά τους υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, ο κ. Χρηστίδης άσκησε δριμεία κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως αποτελούν τις «δύο όψεις του ίδιου συντηρητικού νομίσματος» και προσθέτοντας πως η απάντηση είναι η ενίσχυση του ΚΙΝ.ΑΛ.
Το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής του αφορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο είπε πως έκανε τρεις μεγάλες ζημιές στη χώρα: Δημιούργησε συνθήκες εθνικού διχασμού, έβαλε τις βάσεις ενός νέου αλυτρωτισμού, παραχωρώντας τη μακεδονική γλώσσα, ενώ προκάλεσε πλήγμα στη δημοκρατία και στον κοινοβουλευτισμό. «Η στάση και η συμπεριφορά ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα σήμερα, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποδεικνύεται ως η μεγαλύτερη χορηγία στη Χρυσή Αυγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι πλησιάζει το τέλος του. Όλα αυτά που δημιούργησε, θα τα βρει μπροστά του, καθώς το 2019 είναι έτος πολλαπλών εκλογών. Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία του και μάλιστα δυο φορές. Αλλά επέλεξε να κυβερνήσει με ψέματα, με υποκρισία και με ΑΝΕΛ. Ταυτίστηκε με αυτή την ψεκασμένη ακροδεξιά. Και αυτή τη στιγμή προσπαθεί να εγκολπώσει στον ΣΥΡΙΖΑ πέντε βουλευτές, που δεν έχουν καμία σχέση με τη ριζοσπαστική αριστερά», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως οτο ΚΙΝ.ΑΛ. καλείται να διαμορφώσει έναν ουσιαστικό προγραμματικό λόγο και το πράττει με το πρόγραμμα «Ελλάδα».
Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε πως, πέρα το ότι είναι ο πραγματικός και ιδεολογικός αντίπαλος, είναι και αυτή που έχει την κύρια πολιτική ευθύνη για την κρίση. «Και όταν ήρθαμε εμείς που προσπαθήσαμε να ρίξουμε νερό και να σβήσουμε τη φωτιά, προτίμησε να συμμετέχει στις πλατείες των αγανακτισμένων», υπογράμμισε.
Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Άλκης Λάνταβος, ο οποίος παρουσίασε τους έξι υποψήφιους βουλευτές και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Δημητρίου, ενώ απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στους υποψηφίους δημάρχους, λέγοντας, όμως, πως στόχος του ΚΙΝ.ΑΛ. είναι να κερδίσει όλους τους δήμους στον νομό. «Θα συνεχίσουμε με το σύνθημα “Όσοι μπορούμε και όσοι θέλουμε”. Είμαστε αρκετοί, δεν παρακαλάμε κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον» Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας. «Είμαστε πολλοί και σιγά σιγά θα γίνουμε ακόμη πιο πολλοί. Ελπίζουμε το 2019 να κάνουμε τη μεγάλη έκπληξη. Ο κόσμος έρχεται πάλι κοντά μας. Καταλαβαίνει ότι δεν ήμασταν εμείς οι ψεύτες», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Την πίτα έκοψαν από κοινού ο Παύλος Χρηστίδης, ο Άλκης Λάνταβος και οι υποψήφιοι βουλευτές Κώστας Γάτσιος, Νίκος Γκόλας, Σωτήρης Ζαρμπαλάς, Μαργαρίτα Ζήκου, Μιχάλης Κασσής και Θανάσης Μανταλόβας.

Σχετικά άρθρα

Το ενδιαφέρον στις εκλογές για τη Νομαρχιακή Επιτροπή

Χωρίς τεχνητά διλήμματα και εγκλωβισμούς προχωρά το ΚΙΝ.ΑΛ.

Κίνημα Αλλαγής – Εκδήλωση αυτοοργάνωσης με ομιλητή τον Ν. Χριστοδουλάκη