ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Η ΑΒΑΞ μειοδότησε για το Ιωάννινα – Κακαβιά

Η ΑΒΑΞ υπέβαλε τη χαμηλότερη προσφορά στον διαγωνισμό του Υπουργείου Υποδομών για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, που θα αποκτήσει εκτός νέου απροόπτου ανάδοχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία ΑΒΑΞ μειοδότησε προσφέροντας έκπτωση της τάξης του 17,5%, ενώ δεύτερη καλύτερη προσφορά ήταν αυτή της ΤΕΡΝΑ και του σχήματος Δομική Κρήτης-ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ-ΤΕΝΑ με 16,5%. Ακολούθησαν ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΜΕΤΚΑ με 11,08% και ΟΔΟΣ-ΙΝΤΕΡΚΑΤ-Εργοδομική Βοιωτίας-ΕΡΓΟΚΑΤ με 10,31%.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 310 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνονται και επιπλέον 76 εκατ. ευρώ ως προαιρέσεις, για το τμήμα Καλπάκι-Κακαβιά και τις συνδέσεις με αεροδρόμιο και ΒΙΠΕ Ιωαννίνων. Συνολικά ο προϋπολογισμός φτάνει τα 386 εκατ. ευρώ.
Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 54 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Η συμβασιοποίηση θα εξαρτηθεί και από τυχόν προσφυγές ή άλλες καθυστερήσεις. Πάντως, παρόλο που ακόμη δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, πρόσφατα, κατά την επίσκεψή του στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, είχε διαβεβαιώσει πως υπάρχει χρηματοδότηση για το έργο.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του τμήματος της Ιόνιας Οδού από τη συμβολή της με την Εγνατία Οδό μέχρι την Κακαβιά. Το έργο περιλαμβάνει δύο υποτμήματα:

  • Υποτμήμα 1: Ιωάννινα – Καλπάκι. Με αρχή το τέλος της σύμβασης παραχώρησης (Χ.Θ. 4+800) και πέρας το τέλος του AK Καλπακίου (Χ.Θ. 51+237,37) και συνολικό μήκος 46,4 χλμ νέας χάραξης. Στο υποτμήμα περιλαμβάνονται έξι (6) Ανισόπεδοι Κόμβοι, εκ των οποίων ο ΑΚ Κ3 Πασσαρώνος (Χ.Θ. 21+940 – Χ.Θ. 23+441) αποτελεί την Προαίρεση 1, μήκους 1,47χλμ.
  • Υποτμήμα 2: Καλπάκι – Κακαβιά. Με αρχή το πέρας του ΑΚ Καλπακίου (Χ.Θ. 51+237,37) και πέρας τον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς (Χ.Θ. 74+349,66) και συνολικό μήκος 23,11 χλμ, προβλέπεται η αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού, που αποτελεί την Προαίρεση 2.

Σχετικά άρθρα

Επαναπροκηρύσσεται το οδικό έργο «Ιωάννινα – Κακαβιά»

Ηπειρωτικός Αγών

Βήμα σημειωτόν για το Ιωάννινα – Κακαβιά

Νέο στοπ στον διαγωνισμό για το Ιωάννινα- Κακαβιά