ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

«Smolikas Trail Run» με στόχο την ανάδειξη της περιοχής

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «Smolikas Trail Run 2023», με δύο διαδρομές, 23 χλμ. και 8 χλμ., και με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) στην Κόνιτσα.

Διοργανωτής ήταν ο Δήμος Κόνιτσας στο πλαίσιο του «3ου Κόνιτσα Άθλον», με την υποστήριξη της εταιρείας «My Adventure – Event Organizer Pro», σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της περιοχής.
Περίπου 90 αθλητές συναγωνίστηκαν σε μια απαιτητική κυκλική διαδρομή με 1700μ. υψομετρική διαφορά, απολαμβάνοντας το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας, αλλά και την ξακουστή Δρακόλιμνη του Σμόλικα.
Νικητές στον αγώνα των 23 χλμ. αναδείχθηκαν ο Αναστάσιος Τομαράς με εντυπωσιακή επίδοση 2:45, ο Ιωάννης Παπαηλίας με χρόνο 2:52 και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου με 2:53, ενώ στον αγώνα των 8 χλμ. ο Γιώργος Ράδης με 00:35, ο Πέτρος Βακάλης με 00:43 και η Ανδρομάχη Αθανασιάδου με 00:43.
Ο δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου συγχαίρει και ευχαριστεί τους αθλητές, τους συμμετέχοντες και όλους εκείνους που συνέβαλαν στη διοργάνωση, καθώς επίσης και τους κατοίκους της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής και κυρίως τις κυρίες, που επιμελήθηκαν την καθαριότητα εντός του χωριού και πρόσφεραν σε επισκέπτες και αγωνιζόμενους γευστικά παραδοσιακά εδέσματα.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, το «Smolikas Trail Run», μαζί με την αντίστοιχη διοργάνωση στο Πληκάτι , το «Grammos Mountain Run» καθιερώνονται πλέον ως θεσμός στον Δήμο Κόνιτσας και συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάδειξη των μοναδικών ορεινών συγκροτημάτων ως ιδανικό προορισμό εναλλακτικού τουρισμού.

Σχετικά άρθρα

Ο Δ. Θεοδωρακάκος νικητής στο Smolikas Trail Run

Στο πλαίσιο του «Κόνιτσα Άθλον» το 1ο Smolikas Trail Run

1ο Smolikas Trail Run στις 4 Σεπτεμβρίου