ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

1ο Smolikas Trail Run στις 4 Σεπτεμβρίου

To 1ο Smolikas Trail Run, με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) Κόνιτσας, διοργανώνει ο Δήμος Κόνιτσας με την υποστήριξη της εταιρείας My Adventure - Event Organizer Pro, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για έναν αρκετά απαιτητικό αγώνα ορεινού τρεξίματος 23 χλμ. (κυκλική διαδρομή), με 1600 μ. υψομετρική διαφορά. Η διαδρομή ξεκινάει από την Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο), ανηφορίζει προς Βαθύλακο, περνάει από έναν καταρράκτη, ανεβαίνει στην κορυφή Μόσια, συνεχίζει στο 2ο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας και την κορυφή του, τον Γεροσμόλικα (2637 μ.). Στη συνέχεια κατηφορίζει προς τη Δρακόλιμνη του Σμόλικα (2150 μ.) και μετά διασχίζει το μονοπάτι Ο3 μέσα από δάση μαυρόπευκου, ελάτου και υψηλών ρόμπολων και περνάει από τις τοποθεσίες Πευκόφυτα, τη ρεματιά «Κούτσουρα», Προφήτη Ηλία, καταλήγοντας πάλι πίσω στην Αγία Παρασκευή. Ώρα εκκίνησης 10 το πρωί.
Την ίδια ημέρα θα γίνει και ένας μικρός αγώνας (entry race) 8 χλμ., oι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν σύντομα στην επίσημη σελίδα του αγώνα https://www.smolikasrace.gr/
Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο https://www.smolikasrace.gr/eggrafes/.

Σχετικά άρθρα

«Smolikas Trail Run» με στόχο την ανάδειξη της περιοχής

Ο Δ. Θεοδωρακάκος νικητής στο Smolikas Trail Run

Στο πλαίσιο του «Κόνιτσα Άθλον» το 1ο Smolikas Trail Run