ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Διήμερος φέτος ο «Δρόμος της Νίκης»

Ο 4ος «Δρόμος της Νίκης», που διοργανώνεται στις 21 και 22 Οκτωβρίου, αποτελεί την αφετηρία των φετινών εκδηλώσεων «Καλπάκια» που διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου, στα πλαίσια εορτασμού του ιστορικού «όχι».

Φέτος, για πρώτη φορά, θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου αγώνας Vertical 4,2χλμ. με την ονομασία «Μαχητής», προσφέροντας στους δρομείς μια δυνατή ασφάλτινη διαδρομή, η οποία θα ξεκινά από το δημαρχείο στο Καλπάκι, θα κατευθύνεται στο ιστορικό ύψωμα Μαχητής, στο οποίο δεσπόζει το Μνημείο του Έλληνα Πολεμιστή του έπους του ΄40, και έπειτα από αναστροφή, οι δρομείς θα τερματίζουν στο Δημαρχείο. Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένοι πλέον αγώνες 9 και 21 χλμ., καθώς επίσης και παιδικός αγώνας 1.000 μ.
Ο Δήμος Πωγωνίου, συνεχίζοντας τις διοργανώσεις των αγώνων του «Δρόμου της Νίκης», τιμά το έπος του ’40, ενώ παράλληλα στέλνει και το μήνυμα ότι άθληση συμβάλει καθοριστικά στην σωματική και ψυχική μας υγεία.
Για τον λόγο αυτό καλεί όλους στο ιστορικό Καλπάκι για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων και για την απόδοση τιμής σε εκείνους που έγραψαν με λαμπρά γράμματα το ιστορικό και νικηφόρο έπος του ’40.

Σχετικά άρθρα

Ένας αγώνας τιμής και χρέους στη γενιά του ‘40

Επιστρέφει μετά από δύο χρόνια ο «Δρόμος της Νίκης»

Έτρεξαν στα πεδία των μαχών