Αθλητικά

Νίκη βάλσαμο θέλει με Απόλλωνα ο ΠΑΣ

Μετά τον αποκλεισμό από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, το Κύπελλο ανήκει πλέον στο παρελθόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα το ξαναθυμηθεί του χρόνου! Αυτό που τον «τσουρουφλίζει», είναι το πρωτάθλημα και η μάχη της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα. Που, όπως τόνισε ο Γιάννης Πετράκης, αυτή η μάχη θα δοθεί παιχνίδι με παιχνίδι, κάνοντας την εκτίμηση ότι η ομάδα του έχει τα φόντα και τις δυνατότητες να πετύχει τον στόχο της.

Αυτή τη στιγμή το μόνο που απασχολεί τους κυανόλευκους, είναι ο αγώνας του Σαββάτου με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο στάδιο «Ζωσιμάδες» (ώρα 17.15). Η νίκη είναι πλέον μονόδρομος και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα βάλει σε μεγάλους μπελάδες τους Γιαννιώτες. Ήδη υπάρχει σε μερίδα φιλάθλων γκρίνια, εσωστρέφεια, αμφισβήτηση των πάντων. Αν δεν έρθει και η νίκη, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα. Η καλή παρουσία στον περασμένο αγώνα με τον Ολυμπιακό, γλύκανε κάπως την ατμόσφαιρα, αλλά το ζητούμενο δεν είναι μόνο οι εντυπώσεις, αλλά και οι βαθμοί.
Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο πέρασε κάπως απαρατήρητος, γιατί προέχει η μάχη της παραμονής. Από τον προχθεσινό αγώνα στη Νέα Σμύρνη, κρατούν την καλή παρουσία του α’ ημιχρόνου, αλλά και τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε ο Μάνος, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής. Στα Γιάννινα πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελέσει καλό δίδυμο στην επίθεση, είτε με τον Αθανασιάδη, είτε με τον Κριζμάν, και να αυξηθεί η δύναμη του πυρός στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν. Πλην του Μάνου, ντεμπούτο έκανε και ο Γεωργιανός αριστερός αμυντικός Σεργκελασβίλι, που καίτοι έπαιξε μόλις 22 λεπτά (αντικατέστησε τον Τσικάρσκι), έδειξε καλά στοιχεία. Για τον Μάνο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει με τη βασική ενδεκάδα στο μεθαυριανό παιχνίδι με τον Απόλλωνα, γιατί είναι σε καλή κατάσταση, λόγω της θητείας του στον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος Πάντελιτς, που είναι η 3η μεταγραφή, χθες έκανε την πρώτη προπόνηση και μάλλον θα είναι εκτός αποστολής. Αν είναι σε καλή κατάσταση, ο Πετράκης θα τον ετοιμάσει για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στην Τούμπα, όπου θα γίνουν οι αγώνες της 15ης αγωνιστικής. Ο Πετράκης τα προηγούμενα χρόνια ποτέ δεν έδινε φανέλα βασικού σε νέο παίκτη, αν δεν περνούσε κάποιος χρόνος προσαρμογής. Τώρα όμως, υπό την πίεση των αποτελεσμάτων και της πολύ δύσκολης βαθμολογικής θέσης που είναι η ομάδα, βλέποντας παράλληλα και τα κενά που υπάρχουν, θα ρίξει και τους νέους παίκτες στη μάχη της παραμονής.
Χθες έγινε πρόγραμμα αποθεραπείας για όσους αγωνίστηκαν στη Νέα Σμύρνη και κανονικό πρόγραμμα για τους υπόλοιπους. Η προετοιμασία από σήμερα θα μπει στην τελική ευθεία. Στο προχθεσινό παιχνίδι Κυπέλλου αποχώρησε ο Βιδάλ λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό και ενδεχομένως να είναι πάλι εκτός αποστολής, όπως και οι Περιστερίδης, Λεό (ανέτοιμοι) και Σιόντης (τιμωρημένος με κάρτες). Σήμερα και αύριο θα γίνει η τακτική του αγώνα που έρχεται, ενώ ο Πετράκης θα εξηγήσει στους παίκτες ότι θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με τον Απόλλωνα και να μην παρασυρθούν από το γεγονός ότι η αθηναϊκή ομάδα είναι στην τελευταία θέση και ουσιαστικά σήκωσε λευκή πετσέτα, καθώς άρχισε να λύνει συμβόλαια παικτών.

Διαιτητής ορίστηκε ο Ζαχαριάδης

Ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ – Απόλλων Σμύρνης. Βοηθοί του οι Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου), Νικόλαος Σάββας (Σερρών). Τέταρτος διαιτητής ο Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας) και παρατηρητής ο Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας). Ο Ζαχαριάδης φέτος ήταν ρέφερι στον αγώνα Λάρισα – ΠΑΣ 2-0. Πέρσι (σεζόν 2017-18) είχε διευθύνει τα παιχνίδια Σούπερ Λίγκας ΠΑΣ – Πλατανιάς 3-1, Λάρισα – ΠΑΣ 1-1.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι: Παναιτωλικός – Ξάνθη Κουτσιαύτης (Άρτας), Πανιώνιος – ΑΕΚ Ευαγγέλου (Αθηνών), ΠΑΟΚ – ΟΦΗ Γρατσάνης (Τρικάλων), Λαμία – Ατρόμητος Κομίνης (Θεσπρωτίας), Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Κουμπαράκης (Θράκης), Παναθηναϊκός – Λάρισα Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Λεβαδειακός – Άρης Σέζος (Κιλκίς).

Γενική είσοδος 10 ευρώ

Από χθες ξεκίνησε και η διάθεση των εισιτηρίων για το παιχνίδι του Σαββάτου. Η ΠΑΕ έβαλε και πάλι γενική είσοδο 10 ευρώ για όλες τις θύρες της μεγάλης και μικρής εξέδρας. Τα εισιτήρια για τα παιδιά κοστίζουν 5 ευρώ και για τις διακεκριμένες θέσεις στα δερμάτινα 20 ευρώ. Τα εισιτήρια πωλούνται αποκλειστικά από τα γραφεία της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ. Με ανακοίνωση συνιστάται στους φιλάθλους να προμηθευτούν νωρίτερα τα εισιτήρια για να αποφύγουν τις ουρές στα εκδοτήρια του σταδίου και την ταλαιπωρία κατά την ημέρα του αγώνα.

Αποκλείστηκε και ο Απόλλωνας

Ο Απόλλωνας Σμύρνης έχασε χθες 2-1 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο και αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδος. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ανακατατάξεις στο ρόστερ. Έφυγε ο Τριάδης, ενώ ζήτησαν να αποχωρήσουν οι Κονέ και Τζανετόπουλος. Παράλληλα στην ομάδα της Ελαφράς Ταξιαρχίας εντάχθηκαν ο αργεντινός επιθετικός Άριελ Ριβέρο και οι Χρήστος Αγρόδημος από Παναιτωλικό, Ηρακλής Γαρουφαλιάς από Ατρόμητο Περιστερίου, Θωμάς Ναζλίδης από Άρη.

Έβδομος στα εισιτήρια ο ΠΑΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Σούπερ Λίγκα, στον αγώνα ΠΑΣ – Ολυμπιακός κόπηκαν 3.630 εισιτήρια. Κατά μέσο όρο στα εντός έδρας παιχνίδια, ο ΠΑΣ έκοψε 2.711 εισιτήρια (μαζί με τα διαρκείας) και είναι 7ος στη γενική κατάταξη, μετά από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες έκοψαν λιγότερα εισιτήρια από τον ΠΑΣ.

Σχετικά άρθρα

Παθιασμένος ο ΠΑΣ, συγκλονιστικός ο κόσμος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με νίκη ο ΠΑΣ βάζει βάσεις παραμονής

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Οι αποστολές που ανακοίνωσαν ΠΑΣ και Παναιτωλικός

Βαγγέλης Γυφτόπουλος