ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Σπουδαία εμφάνιση για τον Γ. Κοσμά στην Πορτογαλία

Εξαιρετική παρουσία είχε ο Γιώργος Κοσμάς σε διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Πόρτο, το οποίο διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία και απευθυνόταν στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες.

Ο 15χρονος αθλητής από τα Γιάννενα, Νο1 στους παίδες και Νο 12 στους έφηβους στην κατάταξη στην Ελλάδα, αγωνίστηκε αρχικά στη πιο πάνω κατηγορία (κάτω των 17 ετών). Στον όμιλο πέτυχε δύο νίκες με 3-1 απέναντι σε Γερμανό και Ιταλό αντίπαλο και προχώρησε στη φάση των νοκ-άουτ. Εκεί, στον 1ο αγώνα κέρδισε τον Ολλανδό αθλητή με 3-0 , στον 2ο αγώνα κέρδισε τον Γάλλο αθλητή με 3-1 και έφτασε στη 16άδα, όπου βρέθηκε αντίπαλος του ο Ρουμάνος αθλητής Νο1 των αγώνων και Νο5 στην Ευρώπη στην ηλικιακή του κατηγορία. Ο Γ. Κοσμάς, σε συναρπαστικό αγώνα, έχασε οριακά με 3-2 την είσοδο του στην 8άδα. Όμως η πορεία αυτή έδειξε την αγωνιστική του άνοδο και οι εμφανίσεις του τον έφεραν στη θέση Νο 111 της παγκόσμιας κατάταξης στους παίδες.

Την επόμενη ημέρα αγωνίστηκε στη κατηγορία του (κάτω των 15 ετών), όμω λόγω της ιδιαίτερης προσπάθειας της προηγούμενης ημέρα ηττήθηκε με 3-1, πολύ δύσκολα και στους δύο αγώνες του ομίλου και δεν προχώρησε στη φάση των νοκ-άουτ.

Την ελληνική αποστολή, που αποτελούνταν από τέσσερις συνολικά αθλητές. συνόδευσε ο προπονητής των Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και προπονητής της εθνικής γυναικών.

Σχετικά άρθρα

Βαλκανιονίκης ο Γιώργος Κοσμάς στην Ορεστιάδα

Διακρίσεις για το γιαννιώτικο πινγκ πονγκ στην Κοζάνη

Πινγκ πονγκ – Απόλυτος κυρίαρχος στους παίδες ο Γιώργος Κοσμάς