Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Η προετοιμασία με Ολυμπιακό και η συζήτηση για τα μεταγραφικά

Με προπόνηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης 16/8 στο ΠΕΑΚΙ ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Κυριακής με τον Ολυμπιακό (21/8 ώρα 22.00 γήπεδο Καραϊσκάκη).

Πλέον όλα στο κυανόλευκο στρατόπεδο κινούνται σε ρυθμούς πρωταθλήματος και ειδικότερα στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τους ερυθρόλευκους. Οπωσδήποτε δύσκολο το ξεκίνημα και ανηφορικός ο δρόμος, αλλά ίσως να είναι και καλύτερα που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα κληθεί να κολυμπήσει σε βαθιά νερά.

Ο Θανάσης Στάικος από σήμερα προσπαθεί να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα που θα μπορέσει να σταθεί καλά στο Καραϊσκάκη, για να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν είναι ανίκητος. Μπορεί η διαφορά των μεγεθών να είναι μεγάλη και μη συγκρίσιμη, αλλά ο ΠΑΣ θα δώσει τον αγώνα του και ότι μπορέσει να πετύχει. Σε τέτοια παιχνίδια, ακόμα και η καλή εμφάνιση μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Ριένστρα και Σόρια τα λένε μεταξύ τους σε μια διακοπή του προγράμματος

Στη σημερινή προπόνηση ο Στάικος και οι συνεργάτες του ασχολήθηκαν με ασκήσεις τακτικής σε φάση άμυνας και επίθεσης, δουλεύοντας όλα τα κομμάτια. Απουσίασαν οι Ροσέρο και Κύρκος που αποκόμισαν προβλήματα από το φιλικό της περασμένης Παρασκευής με την Καρμιώτισσα Κύπρου (2-2). Και οι δύο έχουν ενοχλήσεις κοντά στον δικέφαλο και πήγαν για μαγνητική. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο Τετάρτη, για να μπορέσει να και ο γιατρός Σταύρος Ριστάνης να κάνει την ακριβή διάγνωση και αν μπορεί να τους υπολογίζει ο κόουτς για τη μάχη της πρεμιέρας.

Οι Κόντε και Σταματελόπουλος έβγαλαν ένα μέρος του προγράμματος και στη συνέχεια έκαναν ατομικές ασκήσεις και τρέξιμο με τον γυμναστή Γιάννη Ντουρουντό. Ο Κόντε χρησιμοποιήθηκε για λίγο στο δίτερμα και στη συνέχεια αποχώρησε, καθώς δεν είναι ακόμα έτοιμος 100% ενώ έχασε και αρκετές προπονήσεις το τελευταίο διάστημα. Όπως είναι γνωστό τραυματίστηκε στην προθέρμανση του φιλικού αγώνα με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό πριν από 12 ημέρες. Αν μέχρι την Πέμπτη μπει μπορέσει να βγάλει όλο το πρόγραμμα και να νιώθει καλά, πιθανόν να είναι στην αποστολή, με τον Παμλίδη να είναι βασικός στη θέση του σέντερ φορ. Ο Σταματελόπουλος έκανε το πρώτο μέρος με την ομάδα, αλλά δεν μπήκε στο δίτερμα και έκανε τρέξιμο.

Από αριστερά Κιάκος, Πριόρ και Τζίμας στην προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στην διάθεση του κόουτς. Η σημερινή προπόνηση ολοκληρώθηκε με δίτερμα στα 3/4 του γηπέδου, χωρίς να φανούν πολλά πράγματα για το σχήμα που θα παρατάξει στο Καραϊσκάκη. Στο δίτερμα έλαβε μέρος και ο Φοφανά που είναι η τελευταία μεταγραφή. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί με απογευματινή προπόνηση (ώρα 18.00) την Τετάρτη 17 Αυγούστου.

 

Τα είπαν Χριστοβασίλης και Στάικος για τις μεταγραφές

Στο τριήμερο της Παναγίας δύο φορές είχαν ανοιχτή γραμμή και συζήτησαν τα μεταγραφικά της ομάδας ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και ο προπονητής Θανάσης Στάικος. Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση είχε ως επίκεντρο στο να γίνουν κινήσεις για την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών, για να είναι πληρέστερο το ρόστερ και να υπάρχουν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις. Συνεπώς στα μεταγραφικά αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια.