ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Με το ένα πόδι ξανά στη Β’ Εθνική το IBC

Αγκαλιά με την παραμονή στη Β’ Εθνική κατηγορία βρίσκεται το IBC, μετά τη νίκη του ΑΓΣ Ιωαννίνων με σκορ 73-79, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου.

Η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου ήθελε περισσότερο τη νίκη και το έδειξε στο γήπεδο, χωρίς, όμως, σε καμία περίπτωση ο ΑΓΣΙ να εμφανιστεί αδιάφορος. Το παιχνίδι δικαίωσε τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι, με τους παίκτες των δύο ομάδων να δίνουν μεγάλες μάχες και το ματς τελικά να κρίνεται στο τελευταίο δεκάλεπτο και αφού η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη κατάφερε να «σβήσει» τη διαφορά, που είχε χτίσει μετά την ισόπαλη πρώτη περίοδο το IBC. Τελικά η ζυγαριά έγειρε προς τη μεριά του IBC χάρη σε δύο συνεχόμενα τρίποντα του Καραμπίνη, χωρίς στη συνέχεια ο ΑΓΣΙ να καταφέρνει να έχει απάντηση.
Κορυφαίοι για τους νικητές ο Ξιούρας με 23 πόντους και ο Καραμπίνης με 18, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Κωνσταντινίδης με 15 και Πάντσιος με 11. Για τον ΑΓΣΙ από 17 πόντους σημείωσαν Καννής και Ψάλτου, ακολουθούμενοι από τους Μάντζιο και Νικολόπουλο με 15.
Το IBC θα επιδιώξει μία ακόμη νίκη στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με την ουραγό Μελίκη και αν δεν γίνουν περίεργα πράγματα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, θα πανηγυρίσει την παραμονή στην κατηγορία, που ήταν και ο αρχικός στόχος. Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων θα ταξιδέψει στον Βόλο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νίκη, με τις δύο ομάδες να είναι βαθμολογικά αδιάφορες.
Τα δεκάλεπτα: 21-21, 35-44, 50-58, 73-79.
ΑΓΣ Ιωαννίνων (Τσουκανέλης-Καννής): Νικολόπουλος 15(3), Γυφτάκης 4, Καννής 17(2), Βαγγέλης 2, Ιωαννίδης 3(1), Μάντζιος 15, Μητρόπουλος, Ψάλτου 17.
IBC (Παπαδόπουλος-Χαντέλης): Τσατάλας, Καραμπίνης 18(5), Κωνσταντινίδης 15, Πάντσιος 11(2), Ξιούρας 23(5), Σφουγγάρης, Σπηλιόπουλος 3, Μπαρτζώκας 9.

Σχετικά άρθρα

Υποβιβάστηκε… με ψηλά το κεφάλι το IBC

«Σφράγισε» την παραμονή το IBC

Συνεχίζει τις «υψηλές πτήσεις» το IBC