ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Έφτασε στην πηγή, δεν ήπιε νερό το IBC

Μια ανάσα από μια μεγάλη νίκη έφτασε το IBC, που αντιμετώπισε ως ίσος προς ίσο τον ισχυρό Αίολο/Γόμφοι Τρικάλων, αλλά στο τέλος δεν είχε την τύχη με το μέρος του, με το παιχνίδι να κρίνεται στην τελευταία επίθεση.

Η ήττα με 64-65 ήταν η πρώτη εντός έδρας για το IBC, που κρατά από αυτό το παιχνίδι το ότι είναι σε θέση να κάνει πολλά περισσότερα από τις τρεις νίκες που έχει κατακτήσει στις οκτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας.
Μετά από ένα νευρικό πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με προβάδισμα έξι πόντων των φιλοξενούμενων, η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου μπήκε δυνατά στην τρίτη περίοδο και προηγήθηκε με πέντε πόντους. Ωστόσο, η ομάδα των Τρικάλων έβγαλε αντίδραση και έκλεισε προηγούμενη και το τρίτο δεκάλεπτο, ενώ στις αρχές της τέταρτης περιόδου ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ πόντους. Το IBC δεν είχε πει, όμως, την τελευταία του λέξη και με ένα σερί προσπέρασε, κάνοντας το 64-61. Ένα έμμεσο τρίποντο, όμως, του πολύπειρου Δημήτρη Δέσπου και μία εύστοχη βολή του Ψύρρα έδωσαν τη νίκη στους φιλοξενούμενους, αφού η ομάδα των Ιωαννίνων δεν κατάφερε να ευστοχήσει στην τελευταία επίθεση.
Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Μπάμπης Μουρατίδης, πετυχαίνοντας 26 πόντους, ενώ άλλους 16 πρόσθεσε ο Παναγιώτης Τσατάλας.
Τα δεκάλεπτα: 8-13, 22-28, 47-48, 64-65
IBC (Παπαδόπουλος-Χαντέλης): Ρούζιος 6(2), Μουρατίδης 26(5), Σωτηρίου, Κωνσταντινίδης, Τσατάλας 17(1), Ξιούρας 2, Σταμίρης 4, Σπηλιόπουλος 9(1).
Αίολος-Γόμφοι Τρικάλων (Φόρος): Ζώρζος 4, Κολότσιος 7(1), Τσιγγενόπουλος 6, Μόσιαλος 9, Χατζής 2, Ιωάννου 2, Ψύρρας 11(2), Θέος 8, Δέσπος 16.

Ανεβάζει ρυθμούς ο ΑΓΣ Ιωαννίνων

Μια παλικαρίσια νίκη πήρε ο ΑΓΣ Ιωαννίνων, επικρατώντας με 78-79 στην Καρδίτσα της τοπικής Αναγέννησης. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του ΑΓΣΙ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, που πλέον πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκειά του, με τους γηπεδούχους να έχουν βραχεία κεφαλή στο πρώτο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη πήρε μια διαφορά οκτώ πόντων, την οποία όμως η ομάδα της Καρδίτσας κάλυψε γρήγορα και μάλιστα πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Μετά από μια μεγάλη μάχη καλάθι-καλάθι, ο ΑΓΣΙ έφτασε στη νίκη με δύο εύστοχες βολές του Νικολόπουλου, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα των Ιωαννίνων με 27 πόντους. Άξιος συμπαραστάτης του ο Μάρκος Ψάλτου με 20 πόντους, ενώ διψήφιος ήταν και ο Χρήστος Καννής με 14.
Τα δεκάλεπτα: 21-19, 39-3, 60-56, 78-79.
Αναγέννηση Καρδίτσας (Κρομμύδας): Οικονόμου, Ψυχογιός 9(1), Πανταζής 2, Γεωργαντζάς 24, Αρκούδας 6, Παπαστολόπουλος, Κρεμμύδας 8, Αργύρης 9(1), Τσέλιος 3(1), Καλλιάρας 17.
ΑΓΣ Ιωαννίνων (Τσουκανέλης-Καννής): Νικολόπουλος 27(4), Γυφτάκης 8(1), Μπαζάκας, Καννής 14(2), Αντωνίου 1, Βαγγέλης 4, Ιωαννίδης, Μάντζιος 5, Ψάλτου 20.

Σχετικά άρθρα

Υποβιβάστηκε… με ψηλά το κεφάλι το IBC

«Σφράγισε» την παραμονή το IBC

Συνεχίζει τις «υψηλές πτήσεις» το IBC