ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

10η στον κόσμο η Σωτηρία Ράπτη στο τριπλούν

Τη10η θέση κατέλαβε η Γιαννιώτισσα Σωτηρία Ράπτη στον τελικό του τριπλούν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20, που πραγματοποιείται στο Ναϊρόμπι.

Η πρωταθλήτρια του ΑΓΣ Ιωαννίνων έκανε 12,83μ. στη δεύτερη προσπάθειά της, το οποίο, όμως, δεν ήταν αρκετό για να μπει στην οκτάδα και να συνεχίσει τις προσπάθειές της πέραν των τριών αλμάτων που πραγματοποίησε. Αξιοσημείωτη είναι , πάντως, η σταθερότητά της, καθώς έκανε 12.82 μ. και 12.80 μ. στις άλλες δύο προσπάθειές της, μένοντας ωστόσο χαμηλότερα από το ατομικό της ρεκόρ (12.96 μ.) και την επίδοσή της στα προκριματικά της Πέμπτης (12.93 μ.).
Όπως και να έχει, η κατάληψη της 10ης θέσης στον κόσμο αποτελεί μια τεράστια επιτυχία, η οποία έρχεται να προστεθεί στην 11η θέση που κατέλαβε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ταλίν στην Εσθονία. «Ήρθε στο Ναϊρόμπι με την 19η επίδοση ανάμεσα σε 22 κορίτσια που συμμετείχαν στο αγώνισμα του τριπλούν. Στον τελικό έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και κατάφερε να φτάσει στην 10η θέση. Μπράβο Σωτηρία, το μέλλον είναι μπροστά σου», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο προπονητής της Κώστας Μπάτσος, ο οποίος βρίσκεται μαζί της στην πρωτεύουσα της Κένυας.

Σχετικά άρθρα

8η στον κόσμο στο τριπλούν η Σωτηρία Ράπτη

Πέταξε ψηλά και στο Βαλκανικό η Σωτηρία Ράπτη

Σπουδές και αθλητισμό καλείται να συνδυάσει η Σωτηρία Ράπτη