ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πέταξε ψηλά και στο Βαλκανικό η Σωτηρία Ράπτη

Την πρόκρισή της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου Κ20, που θα γίνει στο Κάλι της Κολομβίας, εξασφάλισε η αθλήτρια του ΑΓΣ Ιωαννίνων Σωτηρία Ράπτη με τις επιδόσεις της στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου Κ20 στο Βελιγράδι.

Η γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια, που πλέον προπονείται με τη Δέσποινα Παπαβασιλάκη στην Αθήνα, «έκλεψε» την παράσταση σε ό,τι αφορά την ελληνική αποστολή, καθώς ισοφάρισε ένα πανελλήνιο ρεκόρ, πέτυχε άλλο ένα ατομικό και πήρε δύο μετάλλια, πιάνοντας και τα αντίστοιχα όρια για το Παγκόσμιο.
Το μεσημέρι του Σαββάτου πήρε τη δεύτερη θέση στο τριπλούν με άλμα στα 13,01 μ., ξεπερνώντας για πρώτη φορά το «φράγμα» των 13 μ. (είχε ατομικό ρεκόρ 12,60 μ. στον κλειστό και 12,96 μ. στον ανοιχτό). Η Ράπτη έδειξε συνέπεια σε μεγάλες προσπάθειες, αφού πέραν του 13,01 μ., είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 12,78 μ., 12,85 μ., 12,73 μ. και 12,91 μέτρα. Μάλιστα, μέχρι την πέμπτη προσπάθεια ήταν πρώτη, ωστόσο τελικά ολοκλήρωσε τον αγώνα της στη δεύτερη θέση, αφού στο έκτο της άλμα η Ουκρανή Αλόνα Χας σημείωσε 13,07 μέτρα.
Η Ράπτη δεν περιορίστηκε μόνο σε εξαιρετική εμφάνιση στο τριπλούν, αφού περίπου τρεις ώρες αργότερα συμμετείχε και στο μήκος και ήταν εξίσου αποτελεσματική. Η αθλήτρια του ΑΓΣΙ, στο 5ο της άλμα, πέτυχε 6,15 μ. για να σκαρφαλώσει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και να πετύχει και δεύτερο όριο για το Παγκόσμιο του Κάλι. Η 19χρονη βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, που ήταν 6,12 μ. από την περσινή χρονιά, και ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο κατέχει η Έλενα Καφούρου από το 2003.

Σχετικά άρθρα

8η στον κόσμο στο τριπλούν η Σωτηρία Ράπτη

Σπουδές και αθλητισμό καλείται να συνδυάσει η Σωτηρία Ράπτη

10η στον κόσμο η Σωτηρία Ράπτη στο τριπλούν