Δημοσίευμα του "Ηπειρωτικού Αγώνα" στις 23-6-2021 για τον Πέδρο Κόντε
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Το…σίριαλ του καλοκαιριού με πρωταγωνιστή τον Πέδρο Κόντε

Ο «Η.Α» μέσα από δικά του δημοσιεύματα καταγράφει την εξέλιξη της υπόθεσης που είχε τελικά αίσιο τέλος

Ο Πέδρο Κόντε ήταν το μεταγραφικό σίριαλ του φετινού καλοκαιριού, που τελικά είχε αίσιο τέλος. Ο Ισπανός φορ υπέγραψε διετές συμβόλαιο, ξεκίνησε προπονήσεις και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα επιθετικά, στο δύσκολο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας που θα ξεκινήσει το άλλο Σαββατοκύριακο. Ας δούμε κάποια ….επεισόδια από το σίριαλ Κόντε ανά χρονική περίοδο, όπως καταγράφηκαν μέσα από τα ρεπορτάζ του «Η.Α».
Από την άνοιξη υπήρχαν φήμες ότι ο Χριστοβασίλης θέλει να επαναφέρει τον Κόντε στον ΠΑΣ, αλλά φαινόταν ως…. ανέκδοτο, δεδομένου ότι οι αμοιβές που δίνονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μεγάλες και είναι δύσκολο μικρομεσαία ελληνική ομάδα να δελεάσει έναν ποδοσφαιριστή. Όμως τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ίδια η ζωή. Παραθέτουμε ανά περιόδους σχετικά δημοσιεύματα του «Η.Α».
23-6-2021: «Γύρω από τα μεταγραφικά υπάρχουν πολλά σενάρια. Τελευταία, ακούστηκε, ό,τι αν ο παλιός άσσος της ομάδας Πέδρο Κόντε αποχωρήσει από τα Αραβικά Εμιράτα, θα συνεχίσει την καριέρα του πάλι στον ΠΑΣ. Σενάρια υπάρχουν για τον Αλμπάνη της ΑΕΚ, για τον Λύρατζη του ΠΑΟΚ και για άλλους. Κλεισμένοι φέρονται οι Καραχάλιος του Λεβαδειακού και Καραγιάννης του Παναθηναϊκού. Θα ανακοινωθούν από 1 Ιουλίου και μετά, όταν ανοίξει επίσημα η μεταγραφική αυλαία. Χθες διέρρευσε, ότι είναι πιθανόν να λυθεί το συμβόλαιο με τον Νάουμετς για να επιστρέψει στην πατρίδα του την Ουκρανία».
6-7-2021: «Αναζωπυρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες τα σενάρια επιστροφής του Πέδρο Κόντε και της απόκτησης του κολομβιανού επιθετικού Χουάν Χοσέ Περέα, σε περίπτωση που αυτός μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Ο Περέα την περασμένη σεζόν ήταν δανεικός στον Βόλο με 31 συμμετοχές και τρία γκολ. Τα δημοσιεύματα για τον Κόντε (ο Η.Α. είχε αποκαλύψει το ενδιαφέρον στο φύλλο της 23ης Ιουνίου 2021) έκαναν «κλικ» στον φίλαθλο κόσμο και θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη αν ξαναφέρει στην ομάδα τον μεγάλο κανονιέρη. Βέβαια τα χρήματα που ξοδεύουν για μεταγραφές ομάδες των αραβικών εμιράτων είναι αστρονομικά σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα και ειδικά του ΠΑΣ, αλλά αν θελήσει ο ίδιος να αποχωρήσει και να επιστρέψει στην Ευρώπη, η περίπτωση ΠΑΣ είναι ιδανική. Λέγεται ότι σφήνα στον Κόντε μπήκε και ο Ατρόμητος, αλλά ο Πέδρο με τη γυναίκα του θέλουν Γιάννινα, καθώς εδώ πέρασαν δύο υπέροχα χρόνια. Ο Χριστοβασίλης θέλει να κάνει την υπέρβαση στην περίπτωση αυτή, προσδοκώντας και πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας, όταν τελικά τεθούν σε κυκλοφορία. Δεν είναι εύκολη αυτή η μεταγραφή, αλλά από πηγές του ΠΑΣ διαχέεται ότι ο πρόεδρος το παλεύει…».
8-7-2021: «Μία φωτογραφία με τη φανέλα του ΠΑΣ, που κοινοποίησε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Πέδρο Κόντε, άναψε νέες φωτιές στα Γιάννινα και κυρίως στις τάξεις των φιλάθλων, περιμένοντας οι φήμες περί επιστροφής του στον «Άγιαξ της Ηπείρου» να γίνουν πράξη. Κάποιοι εξέλαβαν αυτή την ενέργεια ως σινιάλο ότι κάτι μπορεί να γίνει. Και όπως γίνεται συνήθως στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, από το πουθενά δημιουργείται θέμα. Η φημολογία για επιστροφή Κόντε υπάρχει από καιρό στα Γιάννινα. Θα φανεί στη συνέχεια κατά πόσο όλα αυτά έχουν κάποια βάση…».
13-7-2021: «Στάσιμο είναι το θέμα με τον Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός φορ ψάχνει για ομάδα στα Αραβικά Εμιράτα. Όσο θα είναι ελεύθερος, θα υπάρχουν και οι ελπίδες να επιστρέψει στον ΠΑΣ. Αν όμως βρει αυτό που θέλει δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει την Αραβία για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Αν όμως εκεί δεν εκπληρωθούν οι επιθυμίες του και αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, θα μπορεί να έχει ελπίδες η τοπική ομάδα για να τον κάνει δικό της. Ο Κόντε έχει μιλήσει αρκετές φορές με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιώργο Χριστοβασίλη, αλλά δεν έγινε επί του παρόντος κάποιο βήμα μπροστά…».
23-7-2021: «Μεγάλος στόχος παραμένει ο Πέδρο Κόντε. Μια υπόθεση που απασχολεί τον τελευταίο μήνα τον ΠΑΣ Γιάννινα και έχει ανεβάσει στα ύψη το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Τα νεότερα που έρχονται από την υπόθεση αυτή είναι η συμφωνία του Ισπανού στράικερ να ξαναφορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ, εφόσον δεν βρει ομάδα στα Αραβικά Εμιράτα. Αυτός είναι και ο αστερίσκος της συμφωνίας. Αν βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη θα συνεχίσει εκεί. Αν δεν βρει, θα ετοιμάσει βαλίτσες για τα Γιάννινα, αφού έχει συμφωνήσει στο οικονομικό και σε όλους τους όρους του συμβολαίου που του προτάθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιώργο Χριστοβασίλη…».

Ο Κόντε στο στάδιο “Ζωσιμάδες”. φωτογραφία της ΠΑΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Αυτά είναι κάποια ενδεικτικά δημοσιεύματα του καλοκαιριού για την υπόθεση Κόντε. Ώσπου την περασμένη Δευτέρα έγινε η υπέρβαση με την επίτευξη της συμφωνίας. Όταν στις 23 Ιουνίου 2021 γράψαμε για πρώτη φορά περί ενδιαφέροντος για Κόντε, τα σχόλια στο διαδίκτυο έδιναν και έπαιρναν περί μυθοπλασίας. Και με το δίκιο τους οι περισσότεροι φίλαθλοι είχαν τις επιφυλάξεις τους. Όμως, όπως γράφουμε και παραπάνω, τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ζωή. Αυτό που φάνταζε ως ανέκδοτο τον Ιούνιο, είναι πλέον πραγματικότητα. Ο Κόντε επέστρεψε στον ΠΑΣ για να στείλει και πάλι τον κόσμο στα κάγκελα. Στη διετία 2016-18 είχε 51 συμμετοχές και 27 γκολ. Η δεύτερη μεταγραφή του Ισπανού στράικερ έγινε μετά τιμών και εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο του ΠΑΣ. Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας τον αποθέωσαν οι φίλαθλοι στο στάδιο «Ζωσιμάδες», όπως και προχθές το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ που έκανε την πρώτη προπόνηση. Η πρώτη μεταγραφή, το καλοκαίρι του 2016, ήταν λίγο περίεργη. Ήρθε στα Γιάννινα ως ένας άσημος παίκτης από ομάδα Γ’ Εθνικής, σε σημείο που θα δεχθεί κριτική ο Χριστοβασίλης, ότι «ψώνισε από πανέρι και όχι από το πάνω ράφι». Το βαρύ βιογραφικό είχε ο αείμνηστος Μαμπουλού που είχε παρουσίες σε γνωστές ομάδες της Γαλλίας. Όμως, όπως λέει και ο λαός, άλλος είχε το όνομα και άλλος τις χάρες.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟ 2016

Έχει ενδιαφέρον να γυρίσουμε λίγο τον χρόνο πίσω και να δούμε πως έγινε αυτή η μεταγραφή.
Από γραφείο μάνατζερ προτάθηκε ο Ισπανός επιθετικός που είχε μείνει ελεύθερος από την ισπανική ομάδα Μέριδα που αγωνιζόταν στη Γ’ Κατηγορία. Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, μία εβδομάδα πριν από το πρώτο ματς με την Όντ, ο ΠΑΣ ανακοίνωσε την απόκτηση των Μαμπουλού και Κόντε. Στην κοινή γνώμη των Ιωαννίνων, περισσότερο έκανε αίσθηση η μεταγραφή του Μαμπουλού, παρά του Κόντε. Γιατί ο Γάλλος έπαιξε στη Σατορού και τελευταία για δύο χρόνια στην Μπαστιά, γνωστές ομάδες, ενώ ο Ισπανός ήταν στη Μέριδα, ομάδα άγνωστη για τον περισσότερο κόσμο στα Γιάννινα. Η πορεία των δύο παικτών στον ΠΑΣ ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Μαμπουλού δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στην ομάδα, παρουσίασε διάφορα προβλήματα, αποχώρησε και δυστυχώς έφυγε και από τη ζωή. Ο Κόντε ήταν τελικά ο μεγάλος θησαυρός και το μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα. Αυτή ήταν η σούπερ μεταγραφή.

ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΣΙΚΟΣ

Στο πρώτο ματς με την Οντ στις 14/7/2016 που έγινε στα Γιάννινα Ο Πετράκης τον χρησιμοποίησε αλλαγή στο 77’ στη θέση του Φερφελή. Σε αυτό το παιχνίδι έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου». Στο επαναληπτικό παιχνίδι στη Νορβηγία ο Πετράκης τον είχε στην αποστολή αλλά είδε το παιχνίδι από την εξέδρα, καθώς ήταν εκτός 18άδας. Ακολούθησε το δεύτερο παιχνίδι με την Άλκααρ. Στο πρώτο ματς στην Ολλανδία ο Κόντε κάθισε στον πάγκο με τους Σκόνδρα, Δώνη, Μαμπουλού, Κούτρη, Κολιοφούκα. Στο επαναληπτικό παιχνίδι με την Άλκααρ τον ξεκίνησε στην ενδεκάδα και μάλιστα σημείωσε και το γκολ με το οποίο είχε προηγηθεί ο ΠΑΣ 1-0. Ήταν το πρώτο γκολ με τον ΠΑΣ και το πρώτο ευρωπαϊκό της καριέρας του. Από τότε δεν ξαναβγήκε από βασικός. Κάπως έτσι ξεκίνησε η καριέρα στον ΠΑΣ του Πέδρο Κόντε. Αρχικά σαν μια μεταγραφή της σειράς, που στην πορεία αποδείχθηκε χρυσάφι.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΔΡΟ ΚΟΝΤΕ

Ο Πέδρο Κόντε γεννήθηκε στις 26/7/1988 σε μια μικρή πόλη 4500 κατοίκων, τη Βιγιαφράγκα, που είναι κοντά στην Κόρδοβα. Έπαιξε σε αρκετές ομάδες της Ισπανίας και εκτός συνόρων βγήκε για πρώτη φορά το 2016 που ήρθε στα Γιάννινα. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας οι γονείς του. Σε επιπλοποιείο ο πατέρας του, δουλειές στα χωράφια η μητέρα του. Από μικρό παιδάκι ο Κόντε είχε μια μπάλα δίπλα του. Ο θείος του, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή, ήταν αυτός που τον έκανε να αγαπήσει το ποδόσφαιρο. Όταν αγωνιζόταν στη Μέριδα, η αποστολή επέστρεφε από εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μούρθια, η οποία μάλιστα κατέκτησε ως πρώτη την άνοδο στη Σεγκούντα Ντιβιζόν. Η Μέριδα νίκησε 1-0 με γκολ του Πέδρο Κόντε. Κατά την επιστροφή στη βάση, στις 5.30 τα χαράματα, ο οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και το πούλμαν εξετράπη της πορείας του. Ο Κόντε δεν έπαθε τίποτα, αλλά έξι μέλη της αποστολής, τρεις παίκτες και τρεις του προπονητικού επιτελείου, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Αυτή ήταν η πιο εφιαλτική στιγμή που έζησε και ο λόγος να αναθεωρήσει για τη ζωή. Έκτοτε δίνει σημασία σε πράγματα που κάποιοι θεωρούν απλά και αναμενόμενα.

Από τη σημερινή (12-8-2021) έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα”

Σχετικά άρθρα

Β. Παπαχρήστου: «Έστω και τώρα μπορεί να σωθεί ο ΠΑΣ»

Ο Αλέκος Παπαγεωργίου έβαλε τη σφραγίδα του σε Λαμία, Γιάννινα, Ριζούπολη

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Κοντογιωργάκης: Αν τότε υπήρχε VAR θα χτυπούσαμε τίτλο!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος