ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ξεκάθαρος στόχος το μετάλλιο για τον Στ. Ντούσκο

Ιδιαίτερα χαρούμενος με την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και αισιόδοξος για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου είναι ο Στέφανος Ντούσκος.

Ο γιαννιώτης πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κατέλαβε την 1η θέση στον τελικό της κατηγορίας Σκιφ Ανδρών στην Ευρωπαϊκή Προολυμπιακή ρεγκάτα, που διεξήχθη στο Βαρέζε της Ιταλίας, με χρόνο 6:52.22, και παράλληλα εξασφάλισε την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021. Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιάδα, μετά από την παρουσία του στο Ρίο το 2016, όπου είχε καταλάβει την 6η θέση στην τετράκωπο άνευ ελαφρών βαρών.
«Ήταν κάτι που το προσπαθούσα εδώ και πολύ καιρό, και το ήθελα πάρα πολύ», αναφέρει ο 24χρονος Στέφανος Ντούσκος. «Η πρόκριση αυτή σημαίνει πάρα πολλά για εμένα, προσπαθούσα εδώ και πέντε χρόνια, από το Ρίο και μετά δηλαδή, και σκοπός μου πλέον είναι να βελτιώσω την 6η θέση που είχα καταλάβει στην προηγούμενη Ολυμπιάδα και, γιατί όχι, να πάρω και ένα μετάλλιο. Η κατηγορία Σκιφ είναι πιο δύσκολη, καθώς είναι μια βαριά κατηγορία, αλλά πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθω πολύ καλά», προσθέτει.
Η επιτυχία αυτή προήλθε μετά από μήνες σκληρών και εντατικών προπονήσεων στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, ενώ τον τελευταίο έναν χρόνο, τόσο ο Στέφανος Ντούσκος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Προολυμπιακής ομάδας, προετοιμάζονταν εσώκλειστοι στο προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής ομάδας.
«Εννοείται πως οι συνθήκες ήταν δύσκολες και όλο αυτό μας έριχνε ψυχολογικά. Ωστόσο εγώ, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, είχα έναν στόχο και όταν έχεις έναν στόχο, συγκεντρώνεσαι σε αυτόν, προσπαθείς και τα δίνεις όλα για να τον πετύχεις. Γι’ αυτό και είμαι τόσο χαρούμενος που όλη αυτή η προσπάθεια ανταμείφθηκε τελικά», σχολιάζει ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.
Αν και δεν κατόρθωσε να ανέβει σε κάποιο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που πραγματοποιήθηκε επίσης στη λίμνη του Βαρέζε, χάνοντας μάλιστα για εκατοστά του δευτερολέπτου την 3η θέση, ο Στέφανος Ντούσκος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας, που θα διεξαχθεί στην Λουκέρνη της Ελβετίας σε έναν περίπου μήνα (19-20 Μαΐου).
Επόμενος σταθμός για τον Στέφανο Ντούσκο, μετά τη Λουκέρνη, είναι η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στο Τόκιο. Στόχος του δεν είναι άλλος από την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και η κατάκτηση ενός μεταλλίου.
«Είμαι πολύ αισιόδοξος όσον αφορά την Ολυμπιάδα, γιατί βελτιώνομαι συνεχώς, ολοένα και περισσότερο. Ειδικά από τον χειμώνα και μετά, η απόδοσή μου έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και παράλληλα προσπαθώ συνεχώς να γίνομαι καλύτερος», τονίζει.

Σχετικά άρθρα

«Ασημένιος» ξανά στο Ευρωπαϊκό ο Στέφανος Ντούσκος

Έλαμψε η γιαννιώτικη κωπηλασία στη γιορτή της ΕΚΟΦΝΣ

Μετάλλια και διακρίσεις για τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. στη διεθνή ρεγκάτα της Ιταλίας