ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Έξω από τα νερά του ο ΠΑΣ, έχασε δίκαια 2-1

Μετά από ένα σερί καλών αποτελεσμάτων, ο ΠΑΣ έχασε 2-1 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, στη 2η αγωνιστική των αγώνων πλέι άουτ.

Ο «Άγιαξ», καίτοι προηγήθηκε 0-1 με γκολ του Παμλίδη στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου, μέσα σε εννέα λεπτά με το ξεκίνημα της επανάληψης, έχασε την μπουκιά από το στόμα, καθώς ο ΟΦΗ, που έπαιζε με πάρα πολλές ελλείψεις, έκανε την ανατροπή του σκορ σε 2-1. Στο 52’, σε γύρισμα της μπάλας του Ντομίνγκεθ στον Κάργα, αυτός αιφνιδιάστηκε, δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα και ο Σαρδινέρο με καμάρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βλέποντας και τον Λοντίγκιν έξω από την εστία. Και στο 61’, σε τραβέρσα, η μπάλα βρήκε το χέρι του Κάργα, με το πέναλτι να μετατρέπει σε γκολ ο Σολίς.
Η νίκη αυτή είναι υπερπολύτιμη για την ομάδα της Κρήτης στη μάχη της παραμονής, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις ο Νίκος Νόπλιας, είχε… ξεχάσει πότε κέρδισε τελευταία φορά. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ δεν ήταν αυτός που ξέραμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Λίγοι παίκτες κατάφεραν να ξεφύγουν από τη μετριότητα, ενώ οι υπόλοιποι ήταν έξω από τα νερά τους. Αν είχαν το μυαλό τους στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ή αν τους έβγαλε η διακοπή από τον καλό ρυθμό που είχαν πριν, είναι κάτι που δε γνωρίζουμε. Αυτό που μπορούε να πούμε μετά βεβαιότητας, είναι ότι η γενική απόδοση της ομάδας ήταν κατώτερη του αναμενομένου.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να είναι περισσότερο δραστήριος και να δημιουργεί μέχρι το 20λεπτο κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του ΠΑΣ. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις, στο 7’ με τον Σαρδινέρο και στο 23′ με τον Στάρτζεον, έφτασε πολύ κοντά στην επιτυχία τέρματος. Ο ΠΑΣ σταδιακά άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι, χωρίς να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ευτύχησε να προηγηθεί 1-0 με γκολ του Παμλίδη, μετά από καταπληκτική προσπάθεια του Πίρσμαν. Το γκολ αυτό ήταν μαχαιριά για τον ΟΦΗ και αβαντάζ για τον ΠΑΣ.
Όμως στην επανάληψη τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Οι Κρητικοί μπήκαν με το μαχαίρι στο στόμα και μέσα σε εννέα λεπτά έκαναν την ανατροπή του σκορ σε 2-1. Όχι όμως από οργανωμένες φάσεις, αλλά από κακές στιγμές και λάθη παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα. Από εκεί και μετά, το παιχνίδι αναλώθηκε σε μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, χωρίς τις μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Μετά το 70’ ο ΠΑΣ πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δεν ήταν καλός στην τελική προσπάθεια. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να διατηρήσει τα κεκτημένα και να κρατήσει το χρυσό 2-1, που είναι ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.
Από τον ΠΑΣ κορυφαίος ήταν ο Πίρσμαν. Τέτοιον ακραίο μπακ δεν έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και σήμερα ήταν μια διαρκής πηγή ενέργειας τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Μαχητικός και με πολύ πάθος στο κέντρο ο Κάστρο, ό,τι μπορούσε έκανε. Δραστήριος ήταν και ο Ντομίνγκεθ, ενώ ο Παντελάκης δεν έχασε καμία φάση στις προσωπικές μονομαχίες. Ο Λοντίγκιν ήταν σταθερός. Στη φάση του πρώτου γκολ του ΟΦΗ ήταν λίγο έξω από την εστία και «κρεμάστηκε» από το πλασέ του Σαρδινέρο, αλλά δεν περίμενε ότι θα γύριζε πίσω η μπάλα. Στο πρώτο μέρος δραστήριοι ήταν οι Σάλιακας και Παμλίδης, αλλά έπεσαν στην επανάληψη. Οι υπόλοιποι παίκτες δεν ξεπέρασαν τη μετριότητα.
Από τον ΟΦΗ ξεχώρισαν οι Σαρδινέρο, Βάτερμαν, Διαμαντής και Λυμπεράκης.

ΤΑ ΓΚΟΛ
45+2’: Το γκολ για τον ΠΑΣ με τον Παμλίδη. Η φάση ξεκίνησε αριστερά από τη σέντρα του Πίρσμαν, τσίμπησε τη μπάλα ο Καρτάλης που πήγε να πλασάρει, απέκρουσε προσωπικά ο Βάτερμαν, η μπάλα πήγε στον Παμλίδη που την κάρφωσε στα δίχτυα.
52’: Η ισοφάριση 1-1 για τον ΟΦΗ σε μια ανύποπτη φάση. Ο Ντομίνγκεθ γύρισε την μπάλα στον Κάργα, αυτός έκανε κακό κοντρόλ και το λάθος εκμεταλεύτηκε ο Σαρδινέρο, που με πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Λοντίγκιν, ο οποίος ήταν εξω από την εστία και έγινε το 1-1.
61’: Το 2-1 με ανατροπή για τον ΟΦΗ. Σε τραβέρσα στα καρέ του ΠΑΣ, η μπάλα βρήκε το χέρι του Κάργα, ο διαιτητής Γκορτσίλας με έλεγχο του VAR καταλόγισε πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Σολίς.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ
4’: Σουτ, όχι δυνατό, μέσα από την περιοχή του Γρίβα στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.
5′: Ο Πίρσμαν πλασάρει στην κίνηση μέσα από την περιοχή και αριστερά, μετά από φάουλ του Καρτάλη, μπλόκαρε ο Βάτερμαν.
7′: Μοναδική ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μεγιάδο σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και στρώνεται στον Σαρδινέρο, ο οποίος κάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Πίρσμαν με τάκλιν σώζει το σίγουρο γκολ, αφού ο Λοντίγκιν βρισκόταν εκτός θέσης.
23′: Ο Μαρινάκης κάνει την γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, ο Στάρτζεον πιάνει την κεφαλιά παράλληλα προς στο τέρμα, αλλά ο Κάργας τη διώχνει μακριά, προ του Σαρδινέρο.
39’: Ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα από δεξιά, απέκρουσε ο Διαμαντής, η μπάλα πήγε στον Ελευθεριάδη, ο οποίος έκανε το απευθείας γυριστό σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
45+1’: Καλό σουτ του Κάστρο έξω από την περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
68’: Καλό αριστερό σουτ του Πίρσμαν έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΟΦΗ.
77’: Σε αντεπίθεση ΠΑΣ, ο Μιλιντσεάνου μπήκε στα καρέ του ΟΦΗ, αλλά το σουτ μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας), που ήταν καλός σε γενικές γραμμές. Σωστά έδωσε και το πέναλτι σε βάρος του ΠΑΣ. Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Μεϊντανάς (Αχαΐας), 4ος: Κουτσιαύτης (Άρτας), VAR: Σκουλάς (Θεσσαλίας), ΑVAR: Μπαλτάς (Αχαΐας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Λυμπεράκης, Βούρος – Παμλίδης, Κάστρο, Νάουμετς.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης, Διαμαντής, Βούρος, Λυμπεράκης, Μεγιάδο, Σακόρ, Γρίβας (46’ Φερέιρα – 89’ Βαφέας), Στάρτζεον (81’ Νοικοκυράκης), Σολίς (76’ Μπαλογιάννης), Σαρδινέρο.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Κάργας, Κάστρο, Ντομίγκεθ, Καρτάλης, Μπρένερ (58’ Μιλιντσεάνου), Ελευθεριάδης (46’ Νάουμετς), Παμλίδης.

Σχετικά άρθρα

Η «ακτινογραφία» της φετινής πορείας

Ηπειρωτικός Αγών

Επίλογο με νίκη θέλει σήμερα ο ΠΑΣ

Ηπειρωτικός Αγών

Με αποστολή ανάγκης ο ΠΑΣ στη Λάρισα

Ηπειρωτικός Αγών