Είναι πολύ πιθανό να δούμε πάλι παιχνίδια χωρίς κόσμο
Αθλητικά

Χρυσός βαθμός (1-1) με εξαιρετική εμφάνιση

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καταπληκτικός και με λίγη τύχη μπορούσε να κάνει και το 2-1 επί του Ολυμπιακού.

Φωτογραφίες: Λαμπρινή Σταμούλη

Πολύτιμη ισοπαλία με σκορ 1-1 κόντρα στον πρωταθλητή και κυπελλούχο Ολυμπιακό πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, σε έναν πολύ καλό αγώνα που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο άδειο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι στο 5΄με τον Παμλίδη και ισοφάρισαν οι «ερυθρόλευκοι» στο 51’ με τον Ελ Αραμπί. Με έξυπνη τακτική και άριστο κοουτσάρισμα από τον Γιαννίκη, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό, δεν τον φοβήθηκε και σε κάποιες στιγμές του αγώνα διεκδίκησε και τη νίκη. Μάλιστα, στο 79’ είχε σουτ στο δοκάρι με τον Κριζμάν και στο φιλμ των φάσεων καταγράφονται και επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των φιλοξενουμένων, καθώς ο γκολκίπερ Τζολάκης έκανε καταπληκτικές αποκρούσεις. Όπως καταπληκτικές αποκρούσεις έκανε και ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Χουτεσιώτης, βοηθώντας την ομάδα σε καίρια σημεία του παιχνιδιού να μη χάσει την αυτοπεποίθηση και τον προσανατολισμό.

Δίκαιο το αποτέλεσμα και χρυσός ο βαθμός για την τοπική ομάδα. Στάθηκε πολύ καλά απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο, που τον αντιμετώπισε με έξυπνη τακτική, τον κράτησε σε απόσταση και σε κάποιες στιγμές τον απείλησε και με ήττα. Και μηn πει κανείς ότι ο Ολυμπιακός το πήρε αψήφιστα ή δεν υπολόγισε τον ΠΑΣ. Το γεγονός ότι ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε στα Γιάννινα την ίδια ενδεκάδα που αντιμετώπισε την περασμένη Τρίτη την Ομόνοια στην Κύπρο, προκειμένου να προκριθεί στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, λέει πολλά. Δεν έπαιξε μόνο ο τερματοφύλακας Σα γιατί ήταν αδιάθετος και έμεινε εκτός αποστολής. Αλλά και ο Τζολάκης τον αντικατέστησε επάξια. Ο Ολυμπιακός είχε αστάθεια στη μεσαία γραμμή, έχανε εύκολα τη μπάλα με αβίαστα λάθη, ενώ και στην άμυνα δεν ήταν καλός.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ ήταν εξαιρετικός. Πολύ μελετημένος στο παιχνίδι του, με απόλυτη πειθαρχία στο πλάνο και την τακτική του προπονητή. Ο Γιαννίκης ξεκίνησε με 4-2-3-1, έχοντας γκολκίπερ τον Χουτεσιώτη, δεξιό αμυντικό τον Σάλιακα, αριστερό τον Πίρσμαν, στόπερ τους Παντελάκη, Εραμούσπε, αμυντικά χαφ τους Σιόντη, Κάστρο, στην τριάδα του κέντρου τους Παμλίδη, Καρτάλη, Νάουμετς και στην επίθεση τον Κριζμάν. Μετά το 1-1 το γύρισε σε 4-4-2 βάζοντας μπροστά και τον Λεό και έτσι κύλησε το ματς μέχρι το τέλος. Ο «Άγιαξ» πήρε με το σπαθί του τον βαθμό. Ναι μεν ο Ολυμπιακός είχε περισσότερο κατοχή μπάλας και ήταν πιεστικός, αλλά ο ΠΑΣ τον αντιμετώπισε με έξυπνη τακτική και όχι με αντιποδόσφαιρο. Και σε ορισμένα διαστήματα οι αντεπιθέσεις των Γιαννιωτών έβγαζαν φωτιά με πανικό στα καρέ των πρωταθλητών.

Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε μια φάση στο 91’ που σημειώθηκε γκολ από τον Χασάν για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής σταμάτησε τον αγώνα επί ένα δίλεπτο για να γίνει ο έλεγχος στο VAR. Τελικά διαπιστώθηκε ότι, έστω και οριακά, ο σκόρερ ήταν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Προφανώς ήταν αλλιώς μαθημένος, το… ολίγον οφσάϊντ να μη μετρά για τον ίδιο αλλά για τους αντιπάλους του!

Από τον ΠΑΣ διακρίθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Στην πρώτη σειρά περνούν οι Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Πίρσμαν, Σάλιακας, Κάστρο, Σιόντης, Καρτάλης. Από τον Ολυμπιακό ο Τζολάκης ήταν καλός όπως και οι Ελ Αραμπί, Καμαρά και κατά διαστήματα ο Βαλμπουενά.

Τα γκολ

5′: Οι γηπεδούχοι ανοίγουν το σκορ στα Γιάννινα! Πολύ ωραίο γκολ από τον ΠΑΣ με σκόρερ τον Παμλίδη. Άλλαξαν ωραία την μπάλα οι παίκτες του ΠΑΣ μέσα στην περιοχή, με τον Παμλίδη να πλασάρει για το 1-0!

51′: Ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο! Καλή επίθεση για τον Ολυμπιακό, ο Ραφίνια γύρισε στον Φορτούνη ο οποίος έκανε το «γέμισμα» για το κεφάλι του Ελ Αραμπί και ο Μαροκινός με το κεφάλι ισοφάρισε!

Το δοκάρι

71’: Ο Κριζμάν με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια πάνω στην γραμμή την μπλόκαρε οριακά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Οι φάσεις

26’: Δυνατό σουτ του Κριζμάν εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ Τζολάκης με θαυμάσια επέμβαση.

36’: Κεφαλιά του Σεμέδο από κοντά πάνω από τα δοκάρια.

49’: Ο ΠΑΣ βγήκε στην κόντρα επίθεση και ενώ ο Κριζμάν άδειασε τον Σεμέδο και ετοιμάζονταν να κεραυνοβολήσει τον Τζολάκη, ο ρέφερι κακώς έδωσε επιθετικό φάουλ χωρίς να είναι!

59’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όταν ο Ελ Αραμπί άνοιξε την άμυνα, μπήκε στα καρέ και ενώ ετοιμάζονταν να πλασάρει, βγήκε ο καταπληκτικός Χουτεσιώτης και του έκλεψε τη μπάλα.

60’: Καλό σουτ του Καρτάλη, απέκρουσε δύσκολα ο Τζολάκης.

77΄: Δυνατό σουτ του Καμαρά, μπλόκαρε ο πολύ καλός Χουτεσιώτης.

83’: Ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος τραυματίας ο Σάλιακας και όλοι περίμεναν να σταματήσει η φάση, ο Ολυμπιακός έκανε επίθεση, πήγε να διώξει ο Εραμούσπε αλλά κατά λάθος έδωσε τη μπάλα στον Χασάν, που από πολύ κοντά σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Η διαιτησία

Ο διαιτητής Καραντώνης προσπάθησε να κόψει στη μέση το καρπούζι. Δεν έκανε ουσιαστικά λάθη. Σε κάποιες φάσεις έδωσε τα «σποράκια» στον Ολυμπιακό. Στη φάση του 91’ συμβουλεύτηκε τα όσα του είπαν από το VAR, είδε και αυτός τη φάση και πήρε την ευθύνη να ακυρώσει το γκολ του Ολυμπιακού. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Εραμούσπε, Κριζμάν (ΠΑΣ), Καμαρά, Μπα (Ολυμπιακός).

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργ. Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Σιόντης (86′ Λιάσος), Καρτάλης, Κάστρο, Νάουμετς (57′ Λεό), Παμλίδης (86′ Λώλης), Κριζμάν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά (46′ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (69′ Χασάν), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος