ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πινγκ- Πονγκ: Χρυσό μετάλλιο για τον Γ. Κοσμά στο Πανελλήνιο Παμπαίδων

Σπουδαία διάκριση πέτυχε ο Γιώργος Κοσμάς του Αθλητικού Συλλόγου «Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων», καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τη 1η θέση του ατομικού αγωνίσματος στη Πανελλήνια τελική φάση Παμπαίδων της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 40 αθλητών.

Ο Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων συμμετείχε στη τελική φάση με δύο αθλητές, τον Φίλιππο-Κωνσταντίνο Μανούση και τον Γιώργο Κοσμά, η πορεία των οποίων έκλεισε στην κατηγορία παμπαίδων, καθώς αλλάζουν κατηγορία από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μια πορεία που πέρυσι έφερε τη 3η θέση στο ομαδικό για τους δύο αθλητές, ωστόσο φέτος, προς απογοήτευση των αθλητών, δε διεξήχθη το αγώνισμα του ομαδικού, αν και έγινε στη κατηγορία Παίδων και θα γίνει στη κατηγορία των Εφήβων.
Στα προημιτελικά του ατομικού αγωνίσματος, ο Φίλιππος-Κων/νος Μανούσης ηττήθηκε οριακά με 2-3 από τον αθλητή Χρυσοβαλάντη Σαμπαλή της Φλώρινας, ο οποίος στη συνέχεια έφτασε στο τελικό και αγωνίστηκε με τον Γιώργο Κοσμά, ο οποίος νίκησε με 3-1 και κατέκτησε το κύπελλο, έχοντας φτάσει στο τελικό (χάνοντας μόνο άλλο ένα σετ), στους προηγούμενους έξι αγώνες που έδωσε.
Και οι δύο Γιαννιώτες αθλητές έδειξαν την εξαιρετική τεχνική τους κατάρτιση, το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και ότι είναι από τους κορυφαίους στη κατηγορία τους, ανεξάρτητα αν ο ένας κατέκτησε τη 1η θέση και ό άλλος οριακά ηττήθηκε στα προημιτελικά και δε συνέχισε για τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου.
Ο Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων συγχαίρει τους δύο αθλητές και τον προπονητή τους κ. Daskalov, για τη δουλειά που κάνει στο σύλλογο, ενώ επίσης ευχαριστίες προς την διοικούσα επιτροπή του Νέου Κλειστού για τη παραχώρηση ωρών προπόνησης στους δύο αθλητές του το 10ήμερο πριν τους αγώνες της τελικής φάσης, όπως και στη διεύθυνση του ξενοδοχείου «The Lake» για την παραχώρηση αίθουσας για την προετοιμασία των αθλητών.

Σχετικά άρθρα

Βαλκανιονίκης ο Γιώργος Κοσμάς στην Ορεστιάδα

Διακρίσεις για το γιαννιώτικο πινγκ πονγκ στην Κοζάνη

Πινγκ πονγκ – Απόλυτος κυρίαρχος στους παίδες ο Γιώργος Κοσμάς