Η Αγγελική και η Σταυριανή Βιντσιλαίου παρακολουθούν από τον πάγκο της προηγούμενης ομάδας τους το παιχνίδι των Χανίων με τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

«Οι φιλοδοξίες μας συμβαδίζουν απόλυτα με τους στόχους της ομάδας»

Μια καλή πρόταση, μια προσεκτική προσέγγιση , μα πάνω απ’ όλα οι υψηλοί στόχοι της ομάδας για την επόμενη σεζόν ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την Αγγελική και τη Σταυριανή Βιντσιλαίου να αποφασίσουν να συνεχίσουν στον ΠΑΣ Γιάννινα WBC μετά από μια εξαιρετική χρονιά στα Χανιά.

Η ομάδα του ΠΑΣ δεν είναι άγνωστη στις δίδυμες αδερφές Βιντσιλαίου, καθώς έχουν βρεθεί ως αντίπαλοι στο παρκέ, ενώ άγνωστα δεν είναι και τα Γιάννενα, καθώς έχουν οικογενειακούς δεσμούς με την περιοχή. Κάποιους δεσμούς έχουν αναπτύξει, όμως, και με οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι έχουν να κάνουν και με σιροπιαστά γλυκά, όπως αποκαλύπτουν στην πρώτη τους συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής τους.

Μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά με τα Χανιά, με τα οποία κατακτήσατε την 4η θέση στο πρωτάθλημα της Α1, αποφασίσατε να μετακομίσετε στα Γιάννενα. Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος, τι ήταν αυτό που σας οδήγησε σε μια επιλογή, που εν πρώτοις δε φαίνεται και τόσο ορθολογική.

Ναι όντως, η σεζόν με τα Χανιά εκ του αποτελέσματος κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η επιλογή μας ήταν απολύτως ορθολογική κι αυτό γιατί ο ΠΑΣ, όπως δείχνει η διάθεση των ανθρώπων της διοίκησης, θέλει να κάνει κάτι πολύ μεγάλο τη φετινή σεζόν και οι φιλοδοξίες μας συμβαδίζουν απόλυτα με τους στόχους της ομάδας. Να έχουμε υγεία και τον κόσμο στο πλευρό μας, κι όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν.

Η αποχώρησή σας ανακοινώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με αυτή του Σταύρου Νανάκου, του οποίου ήσασταν προσωπική επιλογή. Θα περίμενε κάποιος να τον ακολουθήσετε πιθανόν στη νέα του ομάδα. Γιατί βιαστήκατε να κλείσετε με τον ΠΑΣ Γιάννινα; Ήταν τόσο ασφυκτικό το πρέσινγκ;

Ο coach Νανάκος είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και αδιαμφισβήτητα από τους κορυφαίους στον χώρο. Τον ευχαριστούμε για όλα όσα μας έδωσε και ευχόμαστε στο μέλλον να ξανασυνεργαστούμε. Δε θεωρώ ότι βιαστήκαμε να κλείσουμε. Εξετάσαμε με ηρεμία τις επιλογές μας και είδαμε τι είναι καλύτερο για την εξέλιξη και το μπασκετικό μας μέλλον. Σίγουρα η πρόταση ήταν πάρα πολύ καλή και ο κ. Μάστακας, σε συνδυασμό με τον coach, έδειξαν πόσο μας ήθελαν στην ομάδα, οπότε η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη.

H Αγγελική Βιντσιλαίου αγκαλιάζει την αδερφή της Σταυριανή μετά τη νίκη του Κρόνου Αγίου Δημητρίου επί του ΠΑΣ Γιάννινα WBC στο μπαράζ ανόδου της Πάτρας.

Αγγελική, έχεις βρεθεί αντίπαλος του ΠΑΣ Γιάννινα τρεις φορές, αν δεν κάνω λάθος. Δύο με τη φανέλα των Χανίων στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και μία ως παίκτρια του Κρόνου Αγίου Δημητρίου στα μπαράζ ανόδου από την Α2 στην Α1. Ποια είναι η εικόνα που έχεις για την ομάδα του ΠΑΣ, αλλά και για τους φιλάθλους του.

Ακριβώς όπως τα λέτε είναι. Θυμάμαι, στο παιχνίδι στην Πάτρα είχαν έρθει περίπου 700 φίλαθλοι να υποστηρίξουν τον ΠΑΣ. Αυτή η εικόνα ήταν κάτι το απίστευτο, παρότι η ομάδα τους έχασε, εκείνοι συνέχιζαν να ενθαρρύνουν και να υποστηρίζουν με τη φωνή τους. Είναι αγνή η αγάπη τους για τον ΠΑΣ και αυτό ακριβώς είναι που σου περνάει εν τέλει και εσένα ως παίκτρια. Υπάρχει μία εκτίμηση από τότε, θυμάμαι με είχαν χειροκροτήσει, καθώς πήγαινα προς τον πάγκο να συγχαρώ τα κορίτσια και δε σας κρύβω είχα ζηλέψει λίγο το σκηνικό αυτό. Τελικά τα έφερε έτσι που θα αγωνιστώ και γι’ αυτούς και ελπίζω να μην τους απογοητεύσουμε.

Σταυριανή, εσύ έχεις ένα παιχνίδι λιγότερο κόντρα στον ΠΑΣ. Ωστόσο, ήσουν και εσύ σε εκείνο το μπαράζ στην Πάτρα και έχω ακούσει για μια ιστορία με σιροπιαστά γλυκά. Θέλεις να μας πεις τι ακριβώς είχε συμβεί τότε;

Αυτή η ιστορία είναι πραγματικά πονεμένη. Είχα πάει να υποστηρίξω την αδερφή μου στο μπαράζ ή μπορεί και να πήγα για τα γλυκά… Δε θυμάμαι ακριβώς. Μάλλον το δεύτερο. Ο τότε έφορος της ομάδας, που μαθαίνω τώρα ότι είναι αρχηγός των οργανωμένων και με χαροποιεί αυτό, είχε υποσχεθεί στην Αγγελική ένα κουτί γλυκά για να την ευχαριστήσει που είχε δώσει συνέντευξη σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Μετά τη λήξη του αγώνα, της έδωσε ένα κουτί σιροπιαστά, που πραγματικά δεν ξέρω που τα ακούμπησε, ποιος τα πήρε… Πάντως, σας εγγυώμαι δεν έφθασαν ποτέ στα χέρια μου, δυστυχώς. Ο στόχος μου, δηλαδή, δεν επετεύχθη. Τελικά να είναι καλά ο Τόλης, που στο παιχνίδι Γιάννενα- Χανιά αποκατέστησε την τάξη των πραγμάτων και με καθυστέρηση ενός χρόνου δοκιμάσαμε το υπέροχο γιαννιώτικα σιροπιαστά. Του το χρωστάω.

Λένε ότι συχνά τα αδέρφια έχουν μια ανταγωνιστική σχέση. Ισχύει αυτό για εσάς; Σας αρέσει να είστε στην ίδια ομάδα ή καλά ήταν και όταν βρισκόσασταν σε διαφορετικούς συλλόγους;

Όχι, δεν έχουμε καθόλου ανταγωνισμό μεταξύ μας. Το ότι είμαστε συμπαίκτριες είναι καθαρά θέμα συγκυριών. Δεν πηγαίνουμε πακέτο που λένε ορισμένοι. Είναι λάθος. Η κάθε μία είναι ξεχωριστή και ως άνθρωπος και ως παίκτρια. Μας αρέσει να είμαστε στην ίδια ομάδα λόγω του ότι πιστεύουμε η μία στην άλλη και αυτός είναι ο μόνος λόγος. Άλλωστε, στο παρελθόν έχουμε παίξει αντίπαλες για δύο σεζόν στην ίδια κατηγορία.

Τι θα ήθελε να είχε η μία από την άλλη στο παιχνίδι της;

Σταυριανή: Από το παιχνίδι της αδερφής μου θα ήθελα να έχω την ταχύτητα και τον τσαμπουκά της αδερφής μου.
Αγγελική: Τίποτα είναι τέλεια. Χα χα… αστειεύομαι. Από το παιχνίδι της Σταυριανής θα ήθελα την αντίληψη που έχει στο παρκέ και την ψυχραιμία της την κρίσιμη στιγμή. Αυτά τα στοιχεία πιστεύω είναι μοναδικά να τα έχει ένας παίκτης.

Διαβάσαμε στην ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα WBC ότι η καταγωγή σας είναι από την Κόνιτσα. Ποιος είναι ο δεσμός σας με την περιοχή;

Με τα Γιάννενα είμαστε πολύ δεμένες. Από μικρά παιδιά ήταν αγαπημένος προορισμός λόγω της καταγωγής της μητέρας μας από την Κόνιτσα. Έχουμε κάποιους συγγενείς στα Γιάννινα που μόλις έμαθαν ότι θα παίξουμε στον ΠΑΣ ενθουσιάστηκαν. Ήμασταν κάθε μέρα στα τηλέφωνα. Χαιρόμαστε που θα ζήσουμε φέτος σ’ ένα μέρος που έχουμε πολύ όμορφες παιδικές αναμνήσεις. Μακάρι να καταφέρουμε να κερδίσουμε τον κόσμο με τις επιδόσεις της ομάδας στο γήπεδο και πιστεύουμε ότι έτσι η διαμονή μας θα είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστη.

Σχετικά άρθρα

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC κρατούσε το… ρόπαλο

Υπέταξε τον ΠΑΟΚ και σειρά έχει ο Ηρακλής