Αθλητικά

Το πίστεψε και κέρδισε 1-0 μέσα στα Χανιά

Ανώτερος ο ΠΑΣ από τον Κισσαμικό, πήρε σπουδαία τρίποντο με γκολ στο 59’ του Καρτάλη.

Με γκολ του Καρτάλη στο 59’, ο ΠΑΣ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη με σκορ 1-0 επί του Κισσαμικού στο γήπεδο Περιβολίων.

Τα εκτός έδρας τρίποντα πάντα κάνουν την διαφορά και την υπέρβαση και γι’ αυτό η νίκη αυτή ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», για να τρίξει τα δόντια του και να συνεχίσει την προσπάθεια για κατάληψη της πρώτης θέσης. Πολύ έξυπνα έστησε την ομάδα ο Γιαννίκης, αφού αμυντικά τα πήγε πολύ καλά, μην αφήνοντας ανοιχτό πεδίο δράσης στους αντιπάλους και σταδιακά αναπτύχθηκε και επιθετικά, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ, που χάρισε τους τρεις βαθμούς.

Μεγάλη μπάλα έπαιξε ο Κάστρο, που ήταν η κινητήρια δύναμη στον χώρο του κέντρου. Μάρκαρε, έκοβε και παράλληλα οργάνωνε και το παιχνίδι. Αυτός και οι πλάγιοι μπακ Αποστολόπουλος και Μπουκουβάλας έκαναν όλο το παιχνίδι του ΠΑΣ, αφού οι υπόλοιποι κεντρικοί Νικολιάς και Νάουμετς ήταν έξω από τα νερά τους, δε φάνηκε ο Παμλίδης, ενώ ο νεαρός Λιάσος πάλεψε και πήγε να αναλάβει πρωτοβουλίες, αλλά είναι ακόμη άπειρος για να γίνει ηγέτης στη μεσαία γραμμή. Φιλότιμος ήταν ο Λεό, που μπήκε σε πολλές φάσεις.

Ο ΠΑΣ, εκτός από το γκολ, δημιούργησε και άλλες φάσεις για γκολ, ειδικά με τον Λεό στο α’ μέρος, που μπήκε μόνος του στα καρέ των Χανίων αλλά πλάσαρε άουτ. Ο Κισσαμικός δεν έδειξε και πολλά πράγματα και ουσιαστικά δεν έκανε φάση, στην οποία να απειλήθηκε η εστία του ΠΑΣ. Άξιζε μόνο ένα σουτ του Δημητριάδη, που εξουδετέρωσε ο Χουτεσιώτης. Τα υπόλοιπα ήταν εκτός στόχου. Ναι μεν η γηπεδούχος ομάδα είχε κατοχή μπάλας 60% έναντι 40% του ΠΑΣ, αλλά είναι κλασική περίπτωση όπου οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια. Μόνο στο τελευταίο τέταρτο, όταν ο ΠΑΣ οπισθοχώρησε για να κρατήσει το 0-1, τα Χανιά είχαν ασκήσει πίεση στα γιαννιώτικα καρέ, αλλά υπήρχε καλή αμυντική λειτουργία και έτσι δεν υπήρξαν απειλές. Δίκαιη η νίκη του ΠΑΣ που ήταν ανώτερος του αντιπάλου του. Μετά την ισοπαλία στα Γιάννινα με τον Εργοτέλη, η χθεσινή νίκη δίνει πάλι αέρα και καλή ψυχολογία στην τοπική ομάδα να συνεχίσει την προσπάθεια. Είναι το δεύτερο εκτός έδρας «διπλό» στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, αφού είχε προηγηθεί και η νίκη μέσα στη Λιβαδειά.

Το γκολ

59’: Γέμισμα από δεξιά του Αποστολόπουλου, ο Λεό με το στήθος έστρωσε την μπάλα στον Παμλίδη, αυτός την άνοιξε αριστερά στον Καρτάλη που με διαγώνιο συρτό σουτ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΣ.

Οι φάσεις

23′: Πρώτη μεγάλη ευκαιρία και είναι για τον ΠΑΣ με τον Ανδρέου να μην υπολογίζει σωστά, τον Λεό να του κλέβει την μπάλα και να είναι απέναντι από τον Κουτζαβασίλη, με το πλασέ του όμως να περνά λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

40′: Ο Λεοζίνιο εκτελεί φάουλ για τα Χανιά, αρκετά μακριά από την περιοχή, ο Κάσσος πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

43′: Ο Νικολιάς από τα αριστερά και λίγο έξω από την περιοχή, πιάνει φαλτσαριστό σουτ με την μπάλα να περνά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κουτζαβασίλη.

50′: Ο Μπουκουβάλας πασάρει για τον Νικολιά, ο οποίος κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα όμως περνά άουτ.

73′: Ο Κρίζμαν μπαίνει στην περιοχή, όμως το σουτ του δεν έχει δύναμη με τον Κουτζαβασίλη να μπλοκάρει την μπάλα.

75′: Το πρώτο σουτ στο δεύτερο μέρος για τα Χανιά με τον Δημητριάδη να δοκιμάζει το πόδι του λίγο έξω από την περιοχή, σε ετοιμότητα ο Χουτεσιώτης διώχνει την μπάλα.

Η διαιτησία

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών), Βοηθοί: Κύριος (Αρκαδίας), Γουρνιάς (Ανατολικής Αττικής), 4ος: Μπαϊρακτάρης (Αθηνών). Ο ρέφερι τα πήγε πολύ καλά, είδε από κοντά τις φάσεις και δεν του ξέφυγε τίποτα. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Λιάσος (66’), Χουτεσιώτης (92’).

Οι συνθέσεις

ΧΑΝΙΑ: Κουτζαβασίλης, Σωτηράκος, Πάνος (65’ Δημητριάδης), Ανδρέου, Κάσσος, Oυνγιαλίδης, Μουμίν, Παναγιωτούδης (71’ Αρναρέλλης), Λεοζίνιο (46’ Ναζλίδης), Κουσκουνάς, Βρεττός.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Κάστρο, Λιάσος, Νάουμετς (46’ Καρτάλης), Νικολιάς (64’ Κριζμάν), Παμλίδης (78’ Σιόντης), Λεό.

Σχετικά άρθρα

Διψήφιο ποσοστό βάζει ως στόχο η Νίκη

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων