ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Έτρεξαν στα πεδία των μαχών

Με μεγάλη ανταπόκριση και δυνατές συγκινήσεις πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο Καλπάκι ο «2ος Δρόμος της Νίκης», ένας αγώνας αφιερωμένος στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα.

Περίπου 300 αθλητές έλαβαν μέρος στις δύο διαδρομές των 21 και των 9 χλμ., με αφετηρία και τερματισμό το δημαρχείο Πωγωνίου, στην κεντρική πλατεία Καλπακίου. Ο «2ος Δρόμος της Νίκης» διοργανώθηκε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του δήμου Πωγωνίου «Καλπάκια 2019», οι οποίες ξεκίνησαν την Κυριακή και θα ολοκληρωθούν την ιστορική μέρα της 28ης Οκτωβρίου.
Οι αθλητές διήλθαν από ιστορικούς χώρους, οι οποίοι αποτέλεσαν τη νικηφόρα γραμμή άμυνας των Ελλήνων απέναντι στα ιταλικά στρατεύματα και στόχος του δήμου Πωγωνίου ήταν να γίνουν γνωστά τα σημεία, όπου εκτυλίχθηκαν οι ιστορικές μάχες των Ελλήνων, στο Έπος του ’40. Πριν την εκκίνηση των δύο αγώνων, οι Εθνοφύλακες του Τάγματος Καλπακίου πραγματοποίησαν επετειακή πορεία 5 χλμ. με πολεμική εξάρτηση και οπλισμό προς τιμήν των ηρώων πεσόντων στη Μάχη του Καλπακίου.
Στον αγώνα των 21 χλμ., πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού ο Αθανάσιος Μπαρμπαγιάννης (Fifth ElementRunning Team) με χρόνο 1:13:34. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Ιωάννης Τσιαμπούλας (sportifs.gr) με χρόνο 1:21:09 και στην 3η θέση ο Αλέξανδρος Τζουμάκας (Fifth ElementRunning Team) με χρόνο 1:22:24. Στις γυναίκες, η Δήμητρα Τσαλοκώστα τερμάτισε πρώτη σε 1:30:00, τη 2η θέση κατέκτησε η Λαμπρινή Ντούτση (ΣΔΙ) με χρόνο 1:43:35 και στην 3η θέση βρέθηκε η Αριστέα Κορδά (Σώματα Ασφαλείας-Ενοπλες Δυνάμεις) με χρόνο 1:44:00.
Στον αγώνα δρόμου των 9 χλμ., η ανταπόκριση των αθλητών ήταν μαζική, ενώ αξίζει να τονιστεί η μεγάλη συμμετοχή αθλητών ηλικίας κάτω των 18 ετών. Νικητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Μπενέκος (ΑΓΣΙ) με χρόνο 0:33:04, 2ος τερμάτισε ο Γιάννης Σταλίκας με χρόνο 0:33:40 και στην 3η θέση τερμάτισε ο Θεόδωρος Αρλέτος (ΣΔΙ) με χρόνο 0:34:13.
Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Κορίνα Παππά με χρόνο 0:39:34, 2η ήταν η Βασιλική Βαλάκου (Fifth Element Running Team) με χρόνο 0:43:46 και 3η η Παρασκευή Κοτζαμουράτογλου (Zero lake Run) με χρόνο 0:46:04.

Σχετικά άρθρα

Νέες φωλιές για πελαργούς στον Δήμο Πωγωνίου

Αντίστροφη μέτρηση για την επανάχρηση

Δήμος Πωγωνίου – Προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων