Αθλητικά

Δεν κέρδισε στην Πάτρα ένα δικό του ματς

Ο ΠΑΣ ήταν σαφώς καλύτερος από την Παναχαϊκή, αλλά έφερε ισοπαλία 1-1 πετώντας δύο πολύτιμους βαθμούς.

Ποδαρικό με ισοπαλία 1-1 στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 2.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 26’ με τον Παπατόλιο και ισοφάρισαν οι κυανόλευκοι στο 38’ με τον Αποστολόπουλο. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι δίκαιο, αλλά άφησε και τους δύο μονομάχους ικανοποιημένους. Ο ΠΑΣ είχε δύο δοκάρια στο 30’ με τον Λεό και στο 63’ με τον Σκόνδρα, έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες, που αν τις τελείωνε καλύτερα, θα έπαιρνε τη νίκη. Από την άποψη αυτή η ισοπαλία δεν του κάθισε καλά στο στομάχι.

Από την άλλη, λίγο έλειψε ο ΠΑΣ να χάσει και τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού η Παναχαϊκή βρέθηκε κοντά στο γκολ της νίκης, όταν στο 86’, σε σέντρα του Σιατραβάνη, ο Μωραΐτης προσπάθησε με το κεφάλι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Γιαννίκογλου έκανε την απόκρουση του αγώνα. Και επίσης, στο 89’ πάλι καρδιοχτύπησαν οι Γιαννιώτες, όταν σουτ του Σταμόπουλου σημάδεψε το δοκάρι του ΠΑΣ, αλλά υπήρξε υπόδειξη του επόπτη για οφσάιντ και η φάση αυτή θεωρείται ως μη γενόμενη. Άρα, από την άποψη αυτή καλός είναι και ο βαθμός της ισοπαλίας.

Ο ΠΑΣ από το 56’ έπαιξε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πίτου Γκαρσία με 2η κίτρινη κάρτα. Ο Ισπανός δεν ήταν σε καλή μέρα και στο διάστημα που αγωνίστηκε, δε βοήθησε ιδιαίτερα την ομάδα. Δηλαδή δεν ήταν ο Πίτου που είδαμε στα φιλικά παιχνίδια. Αναγκαστική αλλαγή έγινε και στον Σιόντη στο 43’ με τον Ζιούλη, γιατί χτύπησε στο μάτι.

Έγινε ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι, με φάσεις, γκολ, δοκάρια και έντονα καρδιοχτύπια στην εξέδρα. Η Παναχαϊκή δεν έπαιξε αντιποδόσφαιρο, ακόμη και όταν προηγήθηκε στο σκορ, χωρίς καθυστερήσεις σκοπιμότητας. Αυτό διευκόλυνε τον ΠΑΣ υπό την άποψη ότι δε βρήκε «τσεκούρια» αλλά μια καθαρή ομάδα που πάλεψε όσο μπορούσε το παιχνίδι, καθώς είχε προβλήματα, αφού έχασε δύο καλούς παίκτες νωρίς λόγω τραυματισμού (Μαυριά, Κολ) και τέσσερις ξένοι παίκτες δεν αγωνίστηκαν, γιατί δε βγήκαν τα δελτία τους, κάτι που οδήγησε σε παραίτηση τον προπονητή Μιλόσεβιτς.

Ο ΠΑΣ, ειδικά στην επανάληψη, είχε περισσότερο κατοχή μπάλας και δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ, αλλά έχασε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχει το νικητήριο τέρμα. Το πρόβλημα ήταν μπροστά, δεν υπήρχε ένας παίκτης για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Οι δύο προωθημένοι κυνηγοί Κριζμάν και Λεό δεν είχαν αυτές τις ικανότητες, τουλάχιστον στο προχθεσινό παιχνίδι. Οι περισσότερες επιθέσεις έγιναν με πρωταγωνιστή τον Νικολιά, που έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Αυτός έφτασε πολλές φορές με την μπάλα στα καρέ της Παναχαϊκής, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς έλειπε ο εκτελεστής. Ένα πρόβλημα που υπήρχε από πέρσι, αλλά δυστυχώς δεν το έλυσαν στις μεταγραφές με την απόκτηση ενός ικανού σέντερ φορ που να βλέπει δίχτυα. Στο κομμάτι αυτό θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή και ο Γιαννίκης. Κατά τα άλλα ο ΠΑΣ, είχε αρκετά θετικά σημεία, ήταν καλύτερος απ’ αυτό που έδειξε στα φιλικά παιχνίδια. Ωστόσο οι ευκαιρίες χωρίς γκολ δεν έχουν και καμία ουσιαστική σημασία.

Από τον ΠΑΣ κορυφαίος ήταν ο Νικολιάς, ενώ ξεχώρισαν επίσης Γιαννίκογλου, Καρτάλης, Αποστολόπουλος. Από την Παναχαϊκή ο γκολκίπερ Σούλης φταίει για το γκολ, αλλά έσωσε άλλα τρία σίγουρα τέρματα. Καλοί ήταν επίσης οι Ρουγκάλας, Μασούρας, Παπατόλιος.
Ο διαιτητής Γρατσάνης έδειξε μια αυστηρή κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία, αλλά ήταν σε γενικές γραμμές καλός και σφύρισε δίκαια. Χωρίς λάθη είναι και οι βοηθοί του Μανασσής, Κούρεντας (Τρικάλων).

Τα γκολ

26’: Ο Κυνηγόπουλος εκτέλεσε από δεξιά κόρνερ, απέκρουσε η άμυνα, αλλά από το ύψος της περιοχής ο Παπατόλιος με ένα ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ κάνοντας το 1-0.
38’: Ο Αποστολόπουλος έφυγε από δεξιά, πήγε να βγάλει μια σέντρα σουτ, η μπάλα είχε φάλτσα , πήγε να τη διώξει ο γκολκίπερ χωρίς αποτέλεσμα και με «καμάρα» κατέληξε στα δίχτυα.

Τα δοκάρια

4’: Από δεξιά πλάγια θέση ο Κυνηγόπουλος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά του αριστερού κάθετου δοκαριού του Γιαννίκογλου και έφυγε άουτ.
30’: Σέντρα του Καρτάλη από αριστερά, ο Λεό έκανε την στριφογυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε τη συμβολή των δοκαριών της Παναχαϊκής και έφυγε άουτ.
63’: Σε εκτέλεση κόρνερ του Νικολιά από δεξιά, ο προωθημένος Σκόνδρας βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, αλλά αντί να μπει στα δίχτυα, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των Πατρινών.

Οι φάσεις

17’: Καλό σουτ του Σταμόπουλου έφυγε πάνω από την γιαννιώτικη εστία.
23’: Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν σε μπαλιά του Νικολιά ο Λεό βρέθηκε από κοντά σε θέση βολής, αλλά έχασε χρόνο μέχρι να βρει το αριστερό πόδι και δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
28’: Πάλι ο Λεό μέσα από τα καρέ της Παναχαϊκής σούταρε με το αριστερό πόδι άουτ.
31’: Δυνατό σουτ του Κάστρο από μακριά μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
34’: Ο Νικολιάς που άνοιξε πάλι την άμυνα των Πατρινών, έδωσε τη μπάλα στον Λεό, αυτός την άφησε για τον Κάστρο, αλλά το πλασέ βρήκε το σώμα αμυντικού και απομακρύνθηκε.
45’: Δυνατό σουτ του Παπατόλιου έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.
48’: Γυριστό σουτ του Κριζμάν απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Σούλης.
68’: Σε αντεπίθεση της Παναχαϊκής ο Κυνηγόπουλος φάνηκε ξεχασμένος δεξιά, αλλά σούταρε άουτ.
73’: Εντυπωσιακή κίνηση από τον Νικολιά που άνοιξε την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά σούταρε βεβιασμένα άουτ.
77’: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν σουτ από κοντά του Παμλίδη απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής.
86’: Θανάσιμο κίνδυνο διέτρεξε η εστία του ΠΑΣ, όταν ο Γιαννίκογλου έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κοντινή κεφαλιά του Μωραΐτη, μετά από σέντρα από αριστερά του Σιατραβάνη.
89’: Σουτ του Σταμόπουλου στο δοκάρι αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και η φάση θεωρείται ως μη γενόμενη.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Σούλης, Πολίμος, Σταματόπουλος, Ρουγκάλας, Μαυριάς (9’ λ.τρ. Μασούρας), Κολ (22’ λ. τρ. Πατρώνης – 74’ Λινάρδος), Σιατραβάνης, Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος, Μωραίτης, Τσελεπίδης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Σιόντης (43’ λ.τρ. Ζιούλης), Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Πίτου Γκαρσία, Κάστρο, Καρτάλης (70’ Λιάσος), Νικολιάς, Κριζμάν, Λεό (64’ Παμλίδης).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος