Αθλητικά

Σε αναμμένα κάρβουνα παίκτες και προπονητής!

Και οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας 2, περιμένοντας να μάθουν τα νεώτερα για το αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα την Κυριακή, οπότε η τοπική ομάδα έχει ματς στην Πάτρα με την Παναχαϊκή.

Στην προχθεσινή εκδήλωση για την παρουσίαση των φανελών και των νέων παικτών, τόσο ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης όσο και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης εξέφρασαν την επιθυμία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα την Κυριακή. Όμως τα δεδομένα, που προέκυψαν χθες, με την πρόταση της ΕΡΤ για περικοπή 60% του τηλεοπτικού συμβολαίου σε σχέση με όσα συμφωνήθηκαν πέρσι με την σχέδιο αναδιάρθρωσης, ασφαλώς και δεν ικανοποιούν τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού μειώνεται το μερίδιό του σε 600.000 ευρώ από 1.500.000 ευρώ, που είχε συμφωνηθεί πέρσι. Το ποια θέση θα πάρει ο ΠΑΣ στο θέμα αυτό θα φανεί σήμερα στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας 2. Η ομάδα είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει την προετοιμασία της, όπως έγινε και χθες με την απογευματινή προπόνηση. Αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα την Κυριακή, θα είναι πλήγμα για τον ΠΑΣ στον αγωνιστικό τομέα, που ξεκίνησε προπονήσεις από 12 Ιουλίου και μια τόσο παρατεταμένη προετοιμασία, που άλλαξε πολλές φορές τα χρονοδιαγράμματα του προπονητή, θα είναι πλήγμα. Όμως προέχει η οικονομική επιβίωση της ΠΑΕ και όλα τα υπόλοιπα έπονται. Έτσι και οι παίκτες με τον Γιαννίκη θα περιμένουν τη σημερινή απόφαση για να ξέρουν αν θα έχει ματς την Κυριακή στην Πάτρα.

Η επίσημη ανακοίνωση για Ντάσιο

Χθες ο ΠΑΣ ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη συνεργασίας με τον νέο τεχνικό διευθυντή Γιώργο Ντάσιο τονίζοντας σε ανακοίνωση τα εξής: «Ο Ντάσιος επιστρέφει στην ομάδα μας, μετά από τέσσερα χρόνια σε διαφορετικό ρόλο αυτή τη φορά, αυτόν του Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος, μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος Διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκου, για προσωπικούς λόγους».

Ο Νιαρχάκος τιμ μάνατζερ στον Άρη

Στην ανακοίνωση υπάρχει αναφορά και στον απερχόμενο τεχνικό διευθυντή (θα συνεχίσει από το ίδιο πόστο στον Άρη Θεσσαλονίκης) αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Παράλληλα η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα θέλει να ευχηθεί στον κ. Νιαρχάκο κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του, πάντα με υγεία και πάντα έχοντας τις αναμνήσεις των ιστορικών στιγμών, που ζήσαμε μαζί τα τελευταία 9,5 χρόνια».

Η ανακοίνωση του Άρη αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Νιαρχάκο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Team Manager στην ομάδα μας. Τον κ. Νιαρχάκο παρουσίασε στους παίκτες στη σημερινή προπόνηση ο Διευθυντής του Ποδοσφαιρικού Τμήματος, Άγγελος Χαριστέας. Η ΠΑΕ Αρης καλωσορίζει τον Δημήτρη Νιαρχάκο στην οικογένειά μας και του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

Αναβολή η υπόθεση με ΠΕΑΚΙ

Για τις 26 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης με την καταγγελία, που έκανε η απερχόμενη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ζητώντας την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, για χρέος 100.000 ευρώ. Χθες διορίστηκε η νέα διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και πιθανόν ο ΠΑΣ να ζητήσει διακανονισμό πληρωμής του χρέους, με δεδομένη και την υπάρχουσα δυσμενή συγκυρία, καθώς, λόγω της δυστοκίας με το τηλεοπτικό συμβόλαιο και της παρατεταμένης αγωνιστικής απραξίας από 5 Μαΐου, που τελείωσε το πρωτάθλημα μέχρι σήμερα, δεν μπήκε ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της ομάδας, πλην των πωλήσεων εισιτηρίων διαρκείας, που φέτος λόγω του υποβιβασμού είναι περιορισμένες.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος