Αθλητικά

Σε αναζήτηση τεχνικού διευθυντή ο ΠΑΣ

Σε αναζήτηση τεχνικού διευθυντή είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, αφού φαίνεται ότι η αποχώρηση του Δημήτρη Νιαρχάκου είναι οριστική και αμετάκλητη. Θα εκτελεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή τα καθήκοντά του, όπως του ζήτησε ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και στη συνέχεια αποχωρήσει.

Οι λόγοι της παραίτησης δεν έγιναν γνωστοί, αλλά έχουν να κάνουν με το ποδοσφαιρικό τμήμα και πάνω στο πλαίσιο αυτό επήλθε διάσταση απόψεων. «Στη ζωή δεν διαπραγματεύομαι την αξιοπρέπειά μου, ο σεβασμός είναι κάτι πολύ σπουδαίο», έγραψε σε μήνυμα, που έστειλε σε δημοσιογράφους, ενώ πρόσθεσε: «Έντιμος και τίμιος ήρθα, το ίδιο και θα αποχωρήσω». Η παραίτηση υποβλήθηκε από το περασμένο Σάββατο στη διοίκηση, ενώ γνώστης του γεγονότος αυτού ήταν και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης.

Ο Δημήτρης Νιαρχάκος έχει πολλά χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα και ήταν από τους στενούς συνεργάτες του Χριστοβασίλη. Αρχικά ήταν εκπαιδευτής τερματοφυλάκων και στη συνέχεια, από το καλοκαίρι του 2011, του ανατέθηκε το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Παραμένει άγνωστο ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. Το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης. Αν θα βάλει πάλι στο πόστο αυτό επαγγελματικό στέλεχος ή κάποιο άλλο μέλος από τη διοίκηση, ή κάποιον παλιό παίκτη του ΠΑΣ, παραμένει άγνωστο.

Ο τεχνικός διευθυντής στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κάνει ό,τι έκανε ο γενικός αρχηγός στα παλιότερα χρόνια. Είναι ο σύνδεσμος διοίκησης και ομάδας, είναι σε καθημερινή βάση κοντά στους παίκτες και στον προπονητή και μεταφέρει αιτήματα και άλλα ζητήματα στον πρόεδρο. Οι περισσότερες ομάδες για το νευραλγικό αυτό πόστο προτιμούν επαγγελματικά στελέχη.

Στη Γερμανία ο Γιαννίκης

Λόγο σε αυτό θα έχει και ο Γιαννίκης, καθώς ο τεχνικός διευθυντής σε μια νορμάλ λειτουργούσα ΠΑΕ, θεωρείται από τους άμεσους συνεργάτες και του προπονητή. Ο κόουτς του ΠΑΣ από την περασμένη Δευτέρα είναι στη Γερμανία για προσωπική του υπόθεση και θα επιστρέψει αύριο στα Γιάννινα, όπου και θα κοουτσάρει την ομάδα στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας, οπότε θα είναι σε επικοινωνία με τον πρόεδρο για το θέμα αυτό.

Η προετοιμασία συνεχίστηκε χθες με πρωινή προπόνηση υπό την επίβλεψη του Νίκου Μπαδήμα, βοηθού του απουσιάζοντα Γιαννίκη. Ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο ακολούθησε ο Ξύδας, που έπαθε διάστρεμμα στο φιλικό παιχνίδι με τον ΑΟΚ Κέρκυρα. Απουσίασαν οι γνωστοί από καιρό τραυματίες Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης.

Στο ΠΕΑΚΙ το αυριανό φιλικό

Το αυριανό φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας θα γίνει στο ΠΕΑΚΙ με ελεύθερη είσοδο των φιλάθλων. Η αλλαγή έδρας έγινε γιατί στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ξεκίνησαν έργα συντήρησης του αγωνιστικού χώρου με επανασπορά του χόρτου σε κάποια σημεία που υπάρχει πρόβλημα. Μέχρι την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που θα παίξει για πρώτη φορά στα Γιάννινα ο ΠΑΣ με τον Εργοτέλη, αν φυσικά δεν πάρει νέα παράταση το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, το κεντρικό γήπεδο θα είναι έτοιμο και μάλιστα θα έχει τον καλύτερο αγωνιστικό χώρο της κατηγορίας. Η ώρα έναρξης του φιλικού με τον Απόλλωνα παραμένει ίδια (17.30).

Σχετικά άρθρα

Παραίτηση και απόσυρση υποψηφιότητας  

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης

Αποστόλης Τζελέτας

Το ωράριο του ΠΕΑΚΙ τις ημέρες του Πάσχα

Ηπειρωτικός Αγών