Στη φάση αυτή ο Αποστολόπουλος ανατρέπει τον Πόνσε και καταλογίζεται πέναλτι σε βάρος του ΠΑΣ (φωτογραφία: Λαμπρινή Σταμούλη)
Αθλητικά

Πρώτα μεταγραφές και μετά εισιτήρια διαρκείας

Μετά τις εκλογές μετατίθενται οι εξελίξεις. Κλείστηκαν δύο φιλικά τον Αύγουστο.

Μπορεί ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης να είναι σε καθημερινή βάση στα γραφεία του ΠΑΣ στο ΠΕΑΚΙ και να ασχολείται με θέματα της ομάδας (οργανωτικά, προετοιμασία κ.λπ.), αλλά, όπως τονίσαμε και χθες, υπάρχει στασιμότητα στα μεταγραφικά, γιατί προέχει το καυτό θέμα των τηλεοπτικών συμβολαίων.

Γι’ αυτό και δεν αναμένεται κάποια σημαντική εξέλιξη στο μεταγραφικό κομμάτι το Σαββατοκύριακο, όπου τη θερμοκρασία, εκτός από τον καύσωνα, ανεβάζει και ο πυρετός των εκλογών. Δεν ανακοινώθηκαν ούτε οι μεταγραφές των Ζιούλη και Καρτάλη, που λέγεται ότι είναι κλεισμένες. Συνεπώς θα χρειαστεί λίγες ακόμη ημέρες υπομονής για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Σίγουρα γίνονται κινήσεις στη μεταγραφική σκακιέρα, έχουν «τσεκαριστεί» παίκτες που ενδιαφέρουν, αλλά δεν έχουν πέσει υπογραφές. Και χωρίς υπογραφές, δεν υπάρχουν μεταγραφές. Επειδή όμως πιέζει ο χρόνος, αφού στα μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία, ενώ κάποια στιγμή θα πρέπει να βγουν προς διάθεση και τα εισιτήρια διαρκείας, εκτιμάται ότι μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Πάντα οι μεταγραφές εξιτάρουν τον κόσμο και αν δεν ανεβεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων, δεν μπορούν να πουληθούν εισιτήρια. Ο κόσμος του ΠΑΣ κατανοεί το γενικότερο πρόβλημα που έχουν όλες σχεδόν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2, αφού κινούνται χωρίς πυξίδα, μην ξέροντας και το τι θα ισχύσει στο νέο πρωτάθλημα, αλλά κάποια στιγμή περιμένουν να δουν κάποιες καλές κινήσεις, που θα αλλάξουν τα δεδομένα, και θα προσδώσουν στον «Άγιαξ» πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα.

Γυρίζουν Κούζικ και Ζώγκος

Ο Ουκρανός Κούζικ, που είχε δοθεί δανεικός τον Ιανουάριο σε ομάδα της πατρίδας του, θα γυρίσει στον ΠΑΣ, γιατί έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο, αφού η ομάδα που πήγε δανεικός, δεν ενεργοποίησε τους όρους της οψιόν αγοράς του. Λογικά θα γυρίσει στα Γιάννινα, αλλά δεν είναι σίγουρο αν τον κρατήσει ο ΠΑΣ, αν τον δώσει πάλι δανεικό σε άλλη ομάδα ή του ζητήσει λύση του συμβολαίου. Επιστρέφει και ο Ζώγκος, που είχε δοθεί δανεικός σε ομάδα Γ’ Κατηγορίας της Ιταλίας. Επίσης, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πιέζουν για αποχώρηση από τον ΠΑΣ οι Αποστολόπουλος και Σεργκελασβίλι, ενώ για τον Νικολιά υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδα της Κύπρου.

Φιλικά με Λάρισα

Εκτός από τα δύο φιλικά που θα δώσει ο ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό τον Αύγουστο, είναι συμφωνημένα και δύο φιλικά παιχνίδια με τη Λάρισα, χωρίς να έχουν φιξαριστεί οι ημερομηνίες. Το πρώτο θα γίνει μέχρι 18 Αυγούστου και το δεύτερο στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας 1 λόγω υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι αντίπαλοι του ΠΑΣ

Ο υπό αποχώρηση διοικητικός ηγέτης της Δόξας Δράμας Γιάννης Μπύρος τόνισε σε μακροσκελή ανακοίνωση ότι αποχωρεί για προσωπικά, οικογενειακά και επιχειρηματικά ζητήματα. Αν δε βρεθεί διάδοχος κατάσταση και ομάδα Δραμινών που θα αναλάβει τις τύχες της Δόξας, «οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν θα είναι δραματικές για την ομάδα, κάτι που δε θέλω και απεύχομαι», αναφέρει.

-Ο αμυντικός μέσος Λούκας Ράμος, που αποχώρησε από τον Απόλλωνα Λάρισας, είναι στο στόχαστρο της Λαμίας. Φέτος με τον Απόλλωνα Λάρισας κατέγραψε 29 συμμετοχές συνολικά σε πρωτάθλημα και κύπελλο με δύο γκολ και δύο ασίστ.

-Η ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά/Κισσαμικός, ακολουθώντας το παράδειγμα του ΠΑΣ, έστειλε εξώδικο στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και στη διοίκηση της ΕΡΤ για το γνωστό θέμα με τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Η κρητική ΠΑΕ «καλεί την ΕΡΤ μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει από τον Αύγουστο του 2018, με την υπογραφή του σχετικού προσυμφώνου».

-Δύο ξένους παίκτες έχει στο στόχαστρο ο Πλατανιάς. Πρόκειται για έναν σενεγαλέζο μεσοεπιθετικό με πορτογαλική υπηκοότητα, καθώς και έναν Αφρικανό, κάτοχο πορτογαλικού διαβατηρίου, που είναι αριστεροπόδαρος και αγωνίζεται ως «6άρι», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας του Φιλαθλητικού Πρέβεζας

Έχασε στο 87’ ο ΠΑΣ, αλλά είχε φάσεις και δοκάρι

Ηπειρωτικός Αγών

Έχασε με 3-0 ο ΠΑΣ που θέλει άμεσα ενισχύσεις!