Αθλητικά

Έχασε με 3-0 ο ΠΑΣ που θέλει άμεσα ενισχύσεις!

Ανώτερος και πιο έτοιμος ο Ατρόμητος κέρδισε δίκαια, ενώ οι «κυανόλευκοι» θέλουν ακόμα δουλειά και μεταγραφές.

Ήττα με σκορ 3-0 υπέστη χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, στο πρώτο φιλικό της σεζόν. Τα παιχνίδια αυτά δεν προσφέρονται ασφαλώς για συμπεράσματα και αφορούν μόνο τους προπονητές. Ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε το πρώτο τσεκάρισμα της κατάστασης στην οποία είναι η ομάδα του, περιμένοντας και το δεύτερο φιλικό με τον Ολυμπιακό, μεθαύριο Κυριακή στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Ο ΠΑΣ για ένα μικρό διάστημα στο α’ ημίχρονο φάνηκε ότι κάτι μπορούσε να πετύχει, κάποιοι νεαροί παίκτες προσπάθησαν όσο μπορούσαν, αλλά σε γενικές γραμμές ο Ατρόμητος ήταν μια κλάση παραπάνω και κέρδισε δίκαια. Επειδή το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει σε 21 ημέρες, ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει σημαντικές ενισχύσεις για να γίνει ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Αν οι υπεύθυνοι της ομάδας δεν λάβουν το μήνυμα θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Με το ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΣ φάνηκε να έχει κάποια προβλήματα, τόσο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, όσο και στην αμυντική λειτουργία του. Ήταν επόμενο να υπάρχουν αυτές οι αρρυθμίες, τόσο γιατί ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι της σεζόν, όσο και από τη μεγάλη αγωνιστική απραξία, αφού έχει να αγωνιστεί από τις 8 Μαρτίου, που έγινε το τελευταίο ματς με την Κέρκυρα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, στα άκρα της άμυνας Σάλιακας (δεξιά), Πίρσμαν (αριστερά), στόπερ Πανουργιάς, Παντελάκης, αμυντικό χαφ Κάστρο, κεντρικό χαφ Λώλης, από τα πλάγια Νάουμετς, Καρτάλης και επιθετικό δίδυμο Παμλίδης, Λεό. Στα πρώτα 25 λεπτά ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος και κατάφερε στο 17’ να κάνει το 1-0 με τον Ατζάεφ με κοντινό σουτ, αφού είχε προηγηθεί καλή προσπάθεια του Μανούσου. Οι γηπεδούχοι ήταν πιεστικοί και στη συνέχεια, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο ΠΑΣ από το 25’ και μετά άρχισε να συνέρχεται και να γίνεται απειλητικός, καθώς μπήκε στο πνεύμα του αγώνα. Οι καλύτερες φάσεις ήταν στο 28’ όπου σουτ του Νάουμετς πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια και στο 31’ όταν με καλή προσπάθεια ο Λώλης έβγαλε με κάθετη μπαλιά τετ-α-τετ τον Παμλίδη που άργησε να πλασάρει, με αποτέλεσμα να τον ανακόψει ο Χούτας.

Στο β’ ημίχρονο, οι πολλές αλλαγές των ομάδων χάλασαν και τις ισορροπίες του αγώνα. Στο 52’ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Βέλλιου έγινε το 2-0 για τον Ατρόμητο. Η παράβαση καταλογίστηκε σε ανατροπή του Κωτσόπουλου από τον τερματοφύλακα Χουτεσιώτη. Ο Γιαννίκης αρχικά πέρασε στον αγώνα τους Πήλιο, Ελευθεριάδη, Λιάσο, Οικονομόπουλο, Σιόντη και σταδιακά τους υπόλοιπους. Ο τεχνικός του ΠΑΣ επέμενε στο 4-4-2 και μάλλον με αυτό τον σχηματισμό θέλει να ξεκινήσει και το πρωτάθλημα. Στο 61’ ο Λεό αστόχησε από κοντά, καθώς βρέθηκε σε θέση βολής να μειώσει το σκορ. Στο 78’ ο Ραμπέγιο έκανε με πλασέ το 3-0 σε οργανωμένη επίθεση του Ατρόμητου. Στο 84’ καλή απόκρουση Θεοδωράκη σε σουτ του Νάουμετς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Γούτας, Στρούγγης, Γκάλο, Αθανασίου, Κιβρακίδης, Μπουζούλασιτς, Σάλομον, Γιακουμάκης, Ατζάεφ, Μανούσος.

Αγωνίστηκαν στο β’ ημίχρονο οι: Θεοδωράκης, Ρισβάνης, Ούμπιδες, Βέλλιος, Νάτσος, Χαρίσης, Ραμπέγιο, Νταβιώτης, Τριμμάτης, Κωτσόπουλος, Μανδάς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Πανουργιάς, Κάστρο, Καρτάλης, Λώλης, Νάουμετς, Παμλίδης, Λεό.

Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Γιαννίκογλου, Γώγος, Οικονομόπουλος, Σιόντης, Λιάσος, Ελευθεριάδης, Πήλιος, Γροσδάνης, Κριζμάν, Κάργας, Δασκαλάκης.

Σχετικά άρθρα

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό

Με προβλήματα ο ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό