Επέστρεψε στην ενεργό δράση ο Στέφανος Σιόντης (Νο 22)
Αθλητικά

Έχασε στο 87’ ο ΠΑΣ, αλλά είχε φάσεις και δοκάρι

Δυσκολεύτηκε πολύ ο Ολυμπιακός απέναντι στους Γιαννιώτες και η λύτρωση ήρθε στο 87΄με κοντινό σουτ του Χασάν

Με γκολ του Χασάν στο 87’ ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο φιλικό παιχνίδι, που έγινε χθες αργά το απόγευμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ήταν πρόβα τζενεράλε του Ολυμπιακού για τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Γι’ αυτό δεν επιτράπηκε η είσοδος δημοσιογράφων, καθώς είχε ανεπίσημο χαρακτήρα και έγινε αυστηρά με κλειστές πόρτες. Όμως και μόνο το αποτέλεσμα, δείχνει ότι ο ΠΑΣ στάθηκε πολύ καλά αμυντικά, μαρκάροντας σωστά τους παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ -όπως μάθαμε από πηγές της ομάδας- ο «Άγιαξ» βγήκε πολλές φορές και στην επίθεση χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες για γκολ. Ακόμα και στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, στο φιλμ των φάσεων υπάρχουν πολλές χαμένες ευκαιρίες των «κυανόλευκων» που απείλησαν στα ίσα τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του.  Ο «Άγιαξ» στο 52’ είχε δοκάρι σε σουτ του Σάλιακα. Ο Γιαννίκης αρκετές φορές είπε «μπράβο» στους παίκτες βλέποντας καλές κινήσεις στο γήπεδο και ειδικά στην αμυντική οργάνωση, έχοντας απέναντι ομάδα εκατομμυρίων και αστέρων, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Υπήρξαν και στιγμές που έκανε έντονες παρατηρήσεις, όταν έβλεπε ότι γίνονταν λάθη. Συνεπώς, για τον ΠΑΣ άξιζε το «ξεσπίτωμα» τόσων ημερών στην Αθήνα, που παρατάθηκε περισσότερο, καθώς το χθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό ήταν να γίνει το Σάββατο και αναβλήθηκε για χθες, λόγω του ότι στα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού βρέθηκε θετικός  ο νεαρός γκολκίπερ Τζολάκης, που μπήκε σε καραντίνα και δεν υπολογίζεται με την ΑΕΚ. Το άσχημο για τους ερυθρόλευκους είναι ότι και ο τρίτος γκολκίπερ στη σειρά Αλέν, χθες από την αρχή του αγώνα με τον ΠΑΣ ένιωσε στομαχικές διαταραχές, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο 31’ από τον νεαρό Καραργύρη που προέρχεται από την Κ19.

Απειλητικός από την αρχή ο ΠΑΣ

Στο 2′ ο ΠΑΣ απείλησε με φάουλ του Λεό, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα από το αριστερό δοκάρι. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε τρία λεπτά αργότερα με τον Γκιλιέρμε να «αναγκάζει» τον Χουτεσιώτη να πέσει και να μπλοκάρει. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε με πολλές πάσες να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Από την άλλη μεριά το σύνολο του Αργύρη Γιαννίκη πίεζε στο μισό γήπεδο με στόχο να κλέψει μπάλες και να βγει γρήγορα στην αντεπίθεση, κάτι που έκανε αρκετές φορές.

Στο 38’ ο Κάργας ανέκοψε με προβολή τον Παπαδόπουλο πριν προλάβει να σουτάρει. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γκιλιέρμε σούταρε από τη γραμμή της περιοχής με τη «στρογγυλή θεά» να περνάει για λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι. Στο 40′ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε στον Πίρσμαν και έφυγε πάνω από το υψωμένο χέρι του Χουτεσιώτη. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τους Ηπειρώτες να έχουν τελική προσπάθεια από εκτέλεση φάουλ του Φάμπρι. Ο Καραργύρης ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε σταθερά στην αριστερή του γωνία.

Δοκάρι ο ΠΑΣ με Σάλιακα

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο 45λεπτο, ο ΠΑΣ είχε ευκαιρία από εκτέλεση φάουλ. Ο Σάλιακας προσπάθησε να νικήσει τον Καραργύρη με απευθείας χτύπημα, όμως η «στρογγυλή θεά» χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ (52′). Ο Βαλμπουενά, λίγο πριν αποχωρήσει από το παιχνίδι και δώσει τη θέση του στον Λοβέρα, είδε τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει το σουτ που επιχείρησε, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Καφού στο 63′. Οι φιλοξενούμενοι στο 67′ προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν με γρήγορη εκτέλεση πλαγίου, όμως ο Καραργύρης «διάβασε» σωστά τη φάση και σταμάτησε τον Παμλίδη. Ο Ολυμπιακός στο 72′ άγγιξε για ακόμα μία φορά το 1-0, αλλά η κεφαλιά του Τοροσίδη πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι. Στο 74′ ο ωραίος συνδυασμός των Ελ Αραμπί, Καφού και Χασάν δεν μετουσιώθηκε σε γκολ. Οι πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και συστήματα δημιούργησαν πολλούς χώρους και μέσα σε δύο λεπτά ο ΠΑΣ απείλησε ισάριθμες φορές, με τον Καραργύρη να βγαίνει νικητής στις προσπάθειες των Παμλίδη και Νάουμετς. Τελικά η υπεροχή του Θρύλου μετατράπηκε σε γκολ στο 87′ με τον Χασάν να αξιοποιεί την πάσα του Καφού και να σκοράρει με πλασέ λίγο μπροστά από την άσπρη βούλα.

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν (31′ Καραργύρης), Ραντζέλοβιτς, Μπα, Παπαδόπουλος (63′ Τοροσίδης), Σισέ, Μασούρας, Γκιλιέρμε (45′ Καμαρά), Μπουχαλάκης (45′ Καφού), Φορτούνης (45′ Χασάν), Βαλμπουενά (63′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (76′ Μπρούνο).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης (66′ Γιαννίκογλου), Παντελάκης (66′ Πανουργιάς), Σάλιακας, Κάργας (82′ Γώγος), Πίρσμαν (58′ Πήλιος), Σιόντης, Φάμπρι (70′ Γροσδάνης), Λώλης (66′ Λιάσος), Νάουμετς (81′ Οικονομόπουλος), Παμλίδης, Λεό (58′ Ελευθεριάδης).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος