Αθλητικά

Ο Κώστας Φραντζέσκος βοηθός του Γιαννίκη;

Μεθαύριο Πέμπτη έρχεται οικογενειακώς από Γερμανία ο νέος τεχνικός για να επιλέξει και τους συνεργάτες του.

Δυνατά φιλικά με ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα κατά το στάδιο προετοιμασίας.

Όπως έγινε γνωστό χθες από την ομάδα του Αγρινίου, θα γίνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τα κλασικά φιλικά με τον Παναιτωλικό. Στις 11 Αυγούστου ο «Άγιαξ» θα υποδεχτεί στα Γιάννινα τα «καναρίνια» και στις 18 Αυγούστου θα γίνει η ρεβάνς στο Αγρίνιο. Ένα με δύο φιλικά θα γίνουν και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Καρπενήσι με ομάδες που θα προπονούνται εκεί το ίδιο διάστημα με τον ΠΑΣ, δηλαδή 21 έως 31 Ιουλίου. Ένα από τα φιλικά θα είναι με τη Λάρισα, αλλά και με ομάδες της ίδιας Κατηγορίας, για να έχει και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης μια εικόνα από το νέο πρωτάθλημα.

Ο Γιαννίκης παρέτεινε κατά δύο ημέρες την παραμονή του στη Γερμανία, καθώς ετοιμάζει τη μετακόμιση της οικογένειάς του στα Γιάννινα. Μεθαύριο Πέμπτη θα είναι στην Αθήνα και την Παρασκευή θα είναι στα Γιάννινα. Στην πρωτεύουσα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη και ενημέρωση από τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο, ενώ θα επιλέξει και τους συνεργάτες, που θα έχει στο τεχνικό τιμ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φως», στους κύκλους του Παναθηναϊκού κυκλοφορεί η φήμη ότι έγινε πρόταση στον παλιό άσο Κώστα Φραντζέσκο για να αναλάβει βοηθός του Γιαννίκη. Αν κάνει αποδεκτή την πρόταση του ΠΑΣ, θα αποχωρήσει από τις υποδομές του Παναθηναϊκού. Οι συνεργάτες του νέου τεχνικού θα είναι τελικά από Ελλάδα. Ο ίδιος θα επιλέξει τον βοηθό του, τον γυμναστή, τον εκπαιδευτή τερματοφυλάκων, βάσει λίστας που θα του προτείνουν οι άνθρωποι του ΠΑΣ, καθώς ο κόουτς μεγάλωσε στη Γερμανία, ως παιδί ελλήνων μεταναστών, και δεν ξέρει πολλά πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό, με τη βοήθεια και των διοικούντων, θα προσπαθήσει να κάνει καλές επιλογές, με σωστούς ανθρώπους, που θα τον βοηθήσουν στο έργο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιαννίκης ζήτησε στους συνεργάτες του να είναι και αναλυτής αγώνων, που θα «κατασκοπεύει» τους προσεχείς αντιπάλους της ομάδας, κάτι που συνηθίζεται ευρέως στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Και επειδή τα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας 2 δε θα καλύπτονται όλα τηλεοπτικά και δε θα υπάρχει εικόνα για όλες τις ομάδες, ο αναλυτής αγώνων και «κατάσκοπος» θα είναι πιο αναγκαίος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί νέοι κυρίως προπονητές εκδήλωσαν την επιθυμία να ενταχθούν στο τεχνικό τιμ της ομάδας.

«Κόπηκε» από τον Ολυμπιακό ο Μάνος

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, θα «τρέξουν» περισσότερο τις επόμενες ημέρες, εφόσον ξεκαθαρίσουν όλες οι εκκρεμότητες με παίκτες που είναι στο υπάρχον ρόστερ και ολοκληρωθούν οι αποχωρήσεις που πρέπει να γίνουν.

Στον ΠΑΣ είναι θετικοί στο να δοθεί και φέτος ο Δημήτρης Μάνος δανεικός από τον Ολυμπιακό και θα γίνει η ανάλογη πρόταση στον παίκτη και στην ομάδα του. Το θέμα είναι αν υπάρξει και από τη δική τους πλευρά η ανάλογη ανταπόκριση. Το αγκάθι είναι ο υποβιβασμός του ΠΑΣ και στη Β’ Εθνική είναι δύσκολο να δοθεί δανεικός παίκτης από μεγάλη ομάδα. Ο Μάνος δεν είναι στα πλάνα του Μαρτίνς και γι’ αυτό «κόπηκε» από την αποστολή. Δημοσιεύματα από Πειραιά αναφέρουν ότι πιθανόν να πάει στον Πανιώνιο, αφού οι ερυθρόλευκοι πήραν από την πλατεία τον Ντουρμισάι. Αν όμως ο παίκτης επιλέξει ΠΑΣ, μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.

Τα μεταγραφικά πλάνα

Μετά τη φυγή τελευταία και των Τζημόπουλου και Κάργα, άλλαξαν και τα μεταγραφικά πλάνα. Ο ΠΑΣ θα αναζητήσει στη μεταγραφική αγορά οπωσδήποτε δύο έως τρία στόπερ, καθώς στο κέντρο της άμυνας έμειναν από το περσινό ρόστερ μόνο οι Σκόνδρας και ο νεαρός Γώγος, αφού αποχώρησαν Κάργας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος και Ευαγγέλου. Παράλληλα, θα αποκτηθούν οπωσδήποτε δεξιός αμυντικός, αμυντικό και κεντρικό χαφ, επιτελικός μέσος και σέντερ φορ. Ενεργό μέρος σε όλα αυτά θα έχει και ο Γιαννίκης.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει στις 15 Ιουλίου να αρχίσουν οι προπονήσεις και στις 21 του ίδιου μήνα να ξεκινήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι. Όλα αυτά με δεδομένο ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αν όμως η έναρξη πάει πίσω, γιατί είναι σε εκκρεμότητα το θέμα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενδεχομένως να τροποποιηθεί και το πρόγραμμα προετοιμασίας.

Υπάρχει στασιμότητα

Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, στο μεταγραφικό κομμάτι δεν υπήρξαν εξελίξεις. Ίδιο σκηνικό που παρατηρείται και στις περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2. Κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα ονόματα, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν συμφωνίες. Η μεταγραφική άπνοια έχει σχέση και με το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που είναι στον αέρα, καθώς, όπως προκύπτει από επιστολή που έστειλε ο ΠΑΣ, η ΕΡΤ δε θέλει να υπογράψει προεκλογικά καμία σύμβαση και συμφωνία.

Στην Πολωνία ο Τζημόπουλος

Επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του Θέμη Τζημόπουλου στην πολωνική ομάδα Κορόνα Κίελτσε. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας και πρώην του ΠΑΣ Γιάννινα έπιασε ήδη δουλειά και προπονήθηκε με τους νέους του συμπαίκτες. Το συμβόλαιό του θα είναι διετούς διάρκειας.

1500 αθλητές στο τουρνουά του ΠΑΣ

Συνεχίζονται οι ετοιμασίες για το 3ο Βίκος Cola Cup, τουρνουά που διοργανώνουν ο ΠΑΣ με την ΕΠΣΗΠ με την υποστήριξη της περιφέρειας Ηπείρου. Θα λάβουν μέρος 1500 αθλητές, ηλικίας 8 -16 ετών, από ομάδες που εκπροσωπούν κάθε γωνιά της Ελλάδος. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 1 Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα

Μέχρι τέλος του μήνα θα έρθει προπονητής

Ηπειρωτικός Αγών

Για τον νέο Γιαννίκη ψάχνει πάλι ο ΠΑΣ

Αποχωρεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Αργύρης Γιαννίκης