Ο Γιάννης Κάργας με τη φανέλα της Λέφσκι Σόφιας. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΣ θα αποκτήσει δύο με τρία στόπερ
Αθλητικά

Ο Κάργας αλλάζει τα μεταγραφικά σχέδια

Ο αμυντικός του ΠΑΣ έκλεισε στη Λέφσκι Σόφιας και ο ΠΑΣ θα πάει για δύο με τρεις μεταγραφές στόπερ

Η μεταγραφή του Γιάννη Κάργα στη Λέφσκι Σόφιας τροποποιεί και τα μεταγραφικά δεδομένα του ΠΑΣ, καθώς θα αποκτηθούν δύο οπωσδήποτε στόπερ, συν τον παραμένοντα Σκόνδρα και τον νεαρό διεθνή με τη Νέων Γώγο, που θα προσεχθεί περισσότερο φέτος.

Αν έμενε ο Κάργας, καθώς του έγινε πρόταση ανανέωσης, θα έπαιρναν έναν ακόμη στόπερ. Ενώ τώρα που αποχώρησε αυτός, ο Μιχαήλ και ενδεχομένως να αποχωρήσει και ο Τζημόπουλος, θα αποκτηθούν οπωσδήποτε δύο καλά στόπερ για τη θωράκιση της άμυνας. Αυτή την εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και για άλλους παίκτες που είναι με ερωτηματικό, όπως οι Λίλα, Τζημόπουλος, Πάντελιτς, Αποστολόπουλος.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα έρθει στα Γιάννινα για μόνιμη εγκατάσταση ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης και πρέπει μέχρι τότε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με το ποιοι θα είναι οριστικά οι παραμένοντες και να ξεκινήσει η μεταγραφική αντεπίθεση. Η ομάδα έχει ελλείψεις, τα τελευταία χρόνια έκανε γενικά κακές εμφανίσεις που την οδήγησαν και στον υποβιβασμό. Για να αποκτήσει ποιότητα και να κάνει πορεία πρωταθλητισμού, θα χρειαστεί καλούς παίκτες στις καίριες θέσεις που πονούσε. Όπως είναι γνωστό από προηγούμενα ρεπορτάζ, θέλει δύο με τρεις στόπερ, αμυντικό χαφ, δύο κεντρικά χαφ, σέντερ φορ, δεξιό μπακ και έναν περιφερειακό παίκτη. Συνολικά θα γίνουν περίπου οκτώ με εννέα μεταγραφές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του γκολκίπερ Γιαννίκογλου, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Μέχρι στις 15 Ιουλίου που θα ξεκινήσουν τα εργομετρικά, θα έχει διαμορφωθεί κατά μεγάλο ποσοστό το ρόστερ της ομάδας. Συνεπώς, μέχρι τέλος του μήνα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για νέους παίκτες, ώστε να ζεσταθεί ο κόσμος, για να βγουν προς πώληση και τα εισιτήρια διαρκείας. Οι πολυπληθείς φίλοι του ΠΑΣ μπορεί να πικράθηκαν για τον υποβιβασμό και την κατάρρευση της ομάδας, που το 2016 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αλλά μια σημαντική μερίδα πάλι θα στηρίξει την κατάσταση, αρκεί να δει καλές κινήσεις και μεταγραφές, που θα δίνουν την αίσθηση ότι η ομάδα θα διεκδικήσει με αξιώσεις την επιστροφή στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας. Δεν έχει ξεκαθαριστεί επίσης, αν ο Γιαννίκης φέρει δικούς του συνεργάτες από τη Γερμανία, δηλαδή βοηθό, γυμναστή, εκπαιδευτή τερματοφυλάκων ή θα τους επιλέξει από Ελλάδα. Ενδεχομένως να χρειαστεί και ειδικό αναλυτή αγώνων, για να αναλύει τις αντίπαλες ομάδες, συνηθισμένη ειδικότητα στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, ο Γιαννίκης ζήτησε να επισκεφθεί προσωπικά το αθλητικό κέντρο στο Καρπενήσι, που θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας από 21 Ιουνίου και μετά. Ασφαλώς θα υλοποιηθεί η επιθυμία του και το σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου θα μεταβεί με άνθρωπο της ομάδας στην Ευρυτανία.

Η ανακοίνωση της Λέφσκι

Εδώ και καιρό ήταν ανοιχτό το θέμα με τον Κάργα, που έληξε η εξάμηνη συνεργασία (είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο) και του έγινε πρόταση ανανέωσης από την πλευρά του ΠΑΣ. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής, που ήταν από τους καλύτερους στο τελευταίο εξάμηνο, γνωστοποίησε στη διοίκηση ότι θα μείνει στον ΠΑΣ, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξει κάποια καλύτερη πρόταση από το εξωτερικό. Όμως προέκυψε η Λέφσκι Σόφιας και έκλεισε εκεί.

Η βουλγαρική ομάδα, στην ανακοίνωση της απόκτησης του Κάργα, ανέφερε τα εξής: «Η Λέφσκι Σόφιας υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον έλληνα αμυντικό Γιάννη Κάργα. Πρόκειται για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Ο Γιάννης Κάργας γεννήθηκε στις 9/12/1994. Άρχισε την καριέρα του στην Καβάλα, από όπου κατάγεται, μετά προχώρησε σε Φωστήρα, Παναχαϊκή, Πλατανιά και Πανιώνιο. Στις αρχές του 2018 μετακόμισε στην Λευκορωσία για τη Ντιναμό Μπρεστ, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο και το τοπικό σούπερ καπ. Από τον Φεβρουάριο του 2019 ήταν ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα».

Το ευχαριστώ του Κάργα

Ο Γιάννης Κάργας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ομάδα του ΠΑΣ και τους φίλους της, για την υποδοχή που είχε το εξάμηνο, κατά το οποίο φόρεσε την κυανόλευκη φανέλα. Σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από συμπαίκτες-φίλους προπονητές, φροντιστές, διοίκηση και από τον υπέροχο κόσμο της ομάδας, που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Θα είστε για πάντα μέσα στην καρδιά μου. Ελπίζω και εύχομαι η ομάδα να γυρίσει εκεί που αξίζει για τον κόσμο και την ιστορία της…».

Ζήτησε να φύγει ο Πάντελιτς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σέρβος μέσος του ΠΑΣ Ντούσαν Πάντελιτς έθεσε στη διοίκηση θέμα αποχώρησής του από την ομάδα και επιστροφή στην πατρίδα του. Ο ξένος άσος, που είχε αποκτηθεί τον περασμένο Ιανουάριο, κάνοντας αρκετά καλές εμφανίσεις με τον ΠΑΣ, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, είναι στην πόρτα της εξόδου, καίτοι δεσμεύεται με συμβόλαιο. Ο Πάντελιτς είναι στα πλάνα για να μείνει και τη νέα σεζόν και γίνεται μια προσπάθεια να πειστεί ο ποδοσφαιριστής και να παραμείνει στο ρόστερ. Διαφορετικά θα σεβαστούν την επιθυμία και τους λόγους που επικαλείται, για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Το «στρατηγείο» του Χριστοβασίλη

Κατά τα άλλα, ήρεμα κύλησε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα Γιάννινα και δεν υπήρξαν εξελίξεις. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης ήταν στην Αθήνα με τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο και ασχολήθηκαν με τα μεταγραφικά και τον σχεδιασμό της ομάδας, έχοντας ανοιχτή γραμμή στη Γερμανία και με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη. Χθες έγινε γνωστό ότι οι παίκτες στις 14 Ιουλίου θα πρέπει να είναι στα Γιάννινα, καθώς από την επομένη ημέρα θα αρχίσουν τα εργομετρικά και οι ιατρικές εξετάσεις. Η αποστολή θα αναχωρήσει για Καρπενήσι στις 21 Ιουλίου, για το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Συνεπώς υπάρχει ένας ολόκληρος μήνας μπροστά, για να υλοποιηθεί ο μεταγραφικός και οργανωτικός σχεδιασμός της ομάδας. Και όπως τονίζουν από τον ΠΑΣ, δε χρειάζεται βιασύνη, υπάρχουν μεταγραφικοί στόχοι και γίνονται προσπάθειες να αποκτηθούν παίκτες, που θα βοηθήσουν την προσπάθεια για πρωταθλητισμό.

Σχετικά άρθρα

Μέχρι τέλος του μήνα θα έρθει προπονητής

Ηπειρωτικός Αγών

Για τον νέο Γιαννίκη ψάχνει πάλι ο ΠΑΣ

Αποχωρεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Αργύρης Γιαννίκης