Αθλητικά

Όλα για όλα με τον ΠΑΟΚ και ό,τι προκύψει

Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΣ θα κυνηγήσει και τις τελευταίες ελπίδες που υπάρχουν, για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο άλλοτε κραταιός «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι σε πολύ δύσκολη θέση και με αγωνία περιμένει την Κυριακή του Θωμά, για να δώσει την τελευταία μάχη με τον ΠΑΟΚ, μήπως και αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή και αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό. Σήμερα, στις 8.30 το πρωί, θα γίνει η τελευταία προπόνηση της εβδομάδας και στη συνέχεια οι παίκτες θα έχουν άδεια μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, που θα επιστρέψουν στο γήπεδο, καθώς στις 5 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη προπόνηση. Οι ξένοι παίκτες θα κάνουν Πάσχα στα Γιάννινα, αφού δεν προλαβαίνουν να πάνε στις πατρίδες τους.

Οι «κυανόλευκοι» είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Θα τα δώσουν όλα για όλα στο ματς με τον ΠΑΟΚ με στόχο τη νίκη και, αν την πετύχουν και χάσει ο ΟΦΗ στο Περιστέρι, τότε θα αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό και θα πάνε στα μπαράζ. Αν δεν έρθουν έτσι τα αποτελέσματα, τότε ο «Άγιαξ της Ηπείρου», μετά από οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας θα αποχαιρετήσει τη Σούπερ Λίγκα, βιώνοντας μια καινούργια πραγματικότητα στην επόμενη ημέρα. Όμως, από τη στιγμή που μαθηματικά υπάρχουν ελπίδες για τη μάχη της παραμονής, οι παίκτες του Πετράκη είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν και τους εαυτούς τους στο τελευταίο παιχνίδι με τον Δικέφαλο, ώστε να κυνηγήσουν τις όποιες ελπίδες.Ο Φάμπρι Κάστρο, από τους πιο καλούς και πεισματάρηδες παίκτες του ΠΑΣ, σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε για το ματς με τον ΠΑΟΚ τα εξής: «Όσο δύσκολο κι είναι, αν έχεις μία πιθανότητα, πρέπει να πολεμήσεις μέχρι το τέλος. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο να διατηρείς την πίστη».

Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Λίλα και Σιόντης, για τους οποίους η χρονιά είχε τελειώσει από παλιότερα. Οι Γιάκος, Μάνος και Πάντελιτς που έκαναν ατομικό πρόγραμμα, από Δευτέρα θα ξεκινήσουν κανονικά προπονήσεις. Τιμωρημένος με κάρτες είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης και έτσι ο Πετράκης θα επιλέξει για επιθετικό δίδυμο τους Μάνο και Κριζμάν.

Κοντογιωργάκης: Αυτοκτόνησε ο ΠΑΣ

Ο παλιός άσος του ΠΑΣ Εδουάρδο Κοντογιωργάκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι των Ιωαννίνων (ITV), τόνισε μεταξύ άλλων: «Από πέρσι είχα πει να προσέξουν τη νέα χρονιά, γιατί έρχονται από τη Β’ Εθνική δύο ομάδες με ιστορία, όπως ο ΟΦΗ και ο Άρης, και θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για τον ΠΑΣ. Δε θα πέσουν μόνο δύο ομάδες. Εμείς κοιμηθήκαμε. Δεν πίστευε κανείς μέσα στην ομάδα μας ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο, όπως σήμερα. Ήταν έγκλημα που πουλήσαμε τον πρώτο σκόρερ της ομάδας τον Κόντε. Έπρεπε να κρατήσουν τον Κόντε. Πέρσι πολλές φορές έβγαλε από το αδιέξοδο την ομάδα. Αν θέλεις να φτιάξεις μια καλή ομάδα, πρέπει να πληρώσεις. Ενώ έβλεπαν ότι κάτι δεν πάει καλά, ούτε από τις προσθήκες του Ιανουαρίου βελτιώθηκε η ομάδα. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μέσα στα Γιάννινα η ομάδα δεν έβαλε ένα γκολ. Πώς να σωθούμε; Εμείς αυτοκτονήσαμε μόνοι μας. Κάθε χρόνο ο κ. Πετράκης είχε και λιγότερες επιλογές παικτών». Σε άλλο σημείο ο «Λόκο» τόνισε: «Δεν ξέρω ποιος έκανε τον σχεδιασμό, αλλά δεν βγήκε. Είχε προβλήματα η ομάδα». Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τον ΠΑΣ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, σημειώνοντας: «Την Κυριακή του Θωμά ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα στο γήπεδο, να χειροκροτήσει τους παίκτες και τον προπονητή. Οι φίλαθλοι των Ιωαννίνων έχουν μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική κουλτούρα, μακριά από φασαρίες και άλλα τέτοια προβλήματα».

Στον τελικό κυπέλλου ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ, που είναι ο αντίπαλος του ΠΑΣ στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος, χθες έφερε ισοπαλία 0-0 στην Τρίπολη με τον Αστέρα και έτσι θα παίξει στον τελικό με την ΑΕΚ, η οποία χθες απέκλεισε τη Λαμία. Ο τελικός Κυπέλλου φέτος θα γίνει το Σάββατο 11 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει την κατάκτηση του νταμπλ, αφού αυτό είναι μεγάλη επιθυμία και του προέδρου του Ιβάν Σαββίδη. Είναι λογικό στο ματς με τον ΠΑΣ, που θα γίνει έξι ημέρες πριν από τον τελικό Κυπέλλου, ο Λουτσέσκου να προφυλάξει από κούραση και τραυματισμό κάποιους παίκτες του.

Στον γιατρό του Ρονάλντο ο Βιεϊρίνια

Στην Πορτογαλία και πιο συγκεκριμένα στο Πόρτο θα χειρουργηθεί ο Αντελίνο Βιεϊρίνια από τον γιατρό του Κριστιάνο Ρονάλντο και της εθνικής Πορτογαλίας Ζοσέ Κάρλος Νορόνια. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, «επιθυμία του ποδοσφαιριστή είναι ο τραυματισμός του να αντιμετωπιστεί από κοινού από τον ιατρό της εθνικής Πορτογαλίας (και θεράποντα ιατρό του στον τραυματισμό του αριστερού γόνατος) κ. Νορόνια και τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΟΚ κ. Παπακώστα. Για τον λόγο αυτόν, τα δύο επιτελεία βρίσκονται σε συνεννόηση για τη διευθέτηση του θέματος και η επέμβαση έχει προγραμματιστεί για τις 06/05 στο Πόρτο μετά τη συνάντηση των δύο γιατρών».

Σχετικά άρθρα

Αγνοεί τη νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC – Ηττήθηκε και από τον ΠΑΟΚ

Ηττήθηκε και από τον ΠΑΟΚ ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Σώβρακα και Φανέλες

Πάνος Ζώης