Αθλητικά

Μετάλλια και εμπειρίες στα 12α Ποσειδώνια

Περισσότερα από 450 παιδιά, ηλικίας 9-12 ετών, από 22 συλλόγους από όλη την Ελλάδα, πήραν μέρος στους διασυλλογικούς αγώνες κλασικής κολύμβησης «12α Ποσειδώνια Easter Swimming Cup 2019», που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων το Σαββατοκύριακο στο κλειστό κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε τρεις αγωνιστικές και άνοιξαν με μια μικρή παρέλαση των αθλητικών, έπαρση της ελληνικής σημαίας και εκφώνηση του όρκου του αθλητή. Η προαγωνιστική ηλικιακή κατηγορία θεωρείται πολύ σημαντική στην κολύμβηση, γιατί τα παιδιά, πέρα από βασικές τεχνικές, μπορούν να μάθουν τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και να αποκομίσουν εμπειρίες, που θα τους φανούν χρήσιμες στη μετέπειτα αγωνιστική τους πορεία.
Στην επιτυχία της διοργάνωσης πρέπει να προσμετρηθεί και το κίνητρο που δίνει ο Α.Ο. Ποσειδών, καλύπτοντας τα έξοδα διαμονής στους επίλεκτους αθλητές, όπως προκύπτουν από τους επίσημους πίνακες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
«Είναι αυτονόητο ότι όλες αυτές οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις προσφέρουν πολλά στις κατά τόπους οικονομίες. Αυτό είναι μια προστιθέμενη αξία στον τουρισμό της περιοχής», ανέφερε η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια και πρόσθεσε: «Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα, στο οποίο πάρα πολλές οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους. Αυτό που μένει σε εμάς να κάνουμε, είναι να φροντίσουμε να έχουμε υψηλού επιπέδου παροχές στους μικρούς αθλητές, γιατί οι εμπειρίες που παίρνουν από αυτούς τους αγώνες, είναι οι εμπειρίες που τους θα τους κάνουν να αγαπήσουν τόσο την αγωνιστική κολύμβηση, όσο και το άθλημα αυτό καθ’ αυτό. Είναι το μεγάλο μας στοίχημα».
Τα 12α Ποσειδώνια δε θα μπορούσαν να είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση χωρίς τις αντίστοιχες υποδομές. Μετά τις συνεχείς αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στο κολυμβητήριο, πλέον είναι σε θέση να φιλοξενήσει άρτια οργανωμένα αθλητικά γεγονότα.

Ειδικές βραβεύσεις

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, ο Α.Ο. Ποσειδών απένειμε βραβείο στον Γιάννη Τζίμα, τον αστυνομικό που, αγνοώντας τον κίνδυνο και χωρίς να είναι ειδικά εκπαιδευμένος, έσωσε γυναίκα από πνιγμό στη λίμνη. Ο ίδιος, απαντώντας σε αυτούς που χαρακτηρίζουν την πράξη του παράδειγμα προς μίμηση, ανέφερε πως αυτές οι αναφορές είναι υπερβολικές. Τόνισε πως ό,τι έκανε, ήταν μόνο το καθήκον του και πως θα το ξαναέκανε, αν βρισκόταν πάλι μπροστά σε ένα αντίστοιχο περιστατικό.
Επίσης, βραβείο απονεμήθηκε και στην ομάδα του κολεγίου Deree, για τη συμμετοχή με τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών.
Μεγάλος χορηγός ήταν για μία ακόμη χρονιά το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» και επίσημος χορηγός η «Νέα Οδός». Συνδιοργανωτές ήταν ο δήμος Ιωαννιτών και η περιφέρεια Ηπείρου ενώ οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και του ΠΕΑΚΙ. Ο Α.Ο. Ποσειδών ευχαριστεί τους εθελοντές και τους εργαζομένους του κολυμβητηρίου για την πολύτιμη βοήθειά τους. Τα αποτελέσματα των αγώνων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Α.Ο. Ποσειδών https://www.poseidonia.gr/

Σχετικά άρθρα

Μπαίνει ο σπόρος για ένα νέο κλειστό θέατρο

Ψηφίζουν Ioannina Lake Run οι δρομείς

Ηπειρωτικός Αγών

Η Εβδομάδα Λίμνης επιστρέφει