Αθλητικά

ΠΑΣ, δείξε ότι είσαι ο «Άγιαξ της Ηπείρου»!

Παιχνίδι της χρονιάς δίνει αύριο (19.00 NOVA 3) η τοπική ομάδα, που υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης.

Η μεγάλη στιγμή φτάνει για τον ΠΑΣ, καθώς αύριο Κυριακή, στις 7 το απόγευμα, θα υποδεχτεί στο στάδιο «Ζωσιμάδες» τον Αστέρα Τρίπολης.

Με νίκη, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ξεπερνά την ομάδα της Αρκαδίας και κάνει ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, θα τον βάλει σε μεγάλες περιπέτειες. Είναι το ματς της χρονιάς. Βρισκόμαστε τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος και έχουν στερέψει για όλους τα περιθώρια απώλειας βαθμών. Ο κάθε πόντος είναι χρυσός και μπορεί να κρίνει την κατηγορία. Η νίκη στο αυριανό παιχνίδι θα είναι χρυσάφι για τον «Άγιαξ».

Σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια, κερδίζουν οι ομάδες που είναι ψύχραιμες, έχουν καθαρό μυαλό, αποφασιστικότητα και τύχη. Ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει, με το ανέβασμα της ψυχολογίας, αλλά μέχρι ενός σημείου. Οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές στο γήπεδο. Αυτοί αύριο μπορούν να σηκώσουν ψηλά τον ΠΑΣ και την τιμημένη φανέλα του. Πρέπει να μπουν στο γήπεδο με αποφασιστικότητα, τόλμη, ψυχραιμία, για να μπορέσουν να διαχειριστούν σωστά το παιχνίδι. Οι περισσότεροι είναι έμπειροι, μπαρουτοκαπνισμένοι και ξέρουν πώς θα σταθούν στο γήπεδο και πώς θα αντιμετωπίσουν τον αντίπαλό τους.

Αύριο, δεν καίγεται για βαθμούς μόνο ο ΠΑΣ, αλλά και ο Αστέρας Τρίπολης. Προηγούμενες χρονιές η ομάδα του Μοριά διεκδικούσε έξοδο στην Ευρώπη, αλλά φέτος δεν πήγαν και σ’ αυτή τα πράγματα καλά. Έχασε σημαντικό έδαφος και έχει δύο παιχνίδια φωτιά σε «καυτές» έδρες. Αύριο θα παίξει στα Γιάννινα και την άλλη Κυριακή στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Σε παιχνίδια που θα κρίνουν την παραμονή στην κατηγορία. Συνεπώς, και οι Αρκάδες θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. Έχουν καλές μονάδες σε καίριες θέσεις και είναι ομάδα που θέλει πολύ προσοχή. Ο πολύπειρος Πετράκης ασφαλώς «διάβασε» πολύ καλά πώς παίζει ο Αστέρας και έχει ετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες.

Αυτές τις μέρες, υπάρχει κλίμα πανγιαννιώτικου ξεσηκωμού για το αυριανό παιχνίδι. Ένας μετά τον άλλο τοπικοί φορείς καλούν τον κόσμο στο γήπεδο για να στηρίξει την ομάδα του ΠΑΣ. Μετά την ΕΠΣΗΠ, τον σύλλογο βετεράνων ποδοσφαιριστών, χθες εξέδωσαν ανακοινώσεις ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ και ο δήμος Ιωαννιτών, οι οποίοι εκφράζουν συμπαράσταση στην ομάδα και ζητούν από τον κόσμο να πάει στο γήπεδο. «Τον πιο κρίσιμο αγώνα της φετινής χρονιάς, κι έναν από τους πιο κρίσιμους που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια δίνει την Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ιωαννιτών και συνεχίζει: «Στην προσπάθεια που κάνει η τοπική μας ομάδα να μείνει στην κορυφαία κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν περισσεύει κανείς. Οφείλουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε την ομάδα μας στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Να κάνουμε τους «Ζωσιμάδες» να θυμίζουν την έδρα, στην οποία λύγισαν οι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο δήμος Ιωαννιτών ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό του ΠΑΣ Γιάννινα. Ειδικά τώρα που μια ολόκληρη χρονιά παίζεται σε ένα παιχνίδι. Ας είμαστε όλοι εκεί να βοηθήσουμε τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να πάρει τη νίκη». Ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων τονίζει: «Σας καλούμε όλους στους «Ζωσιμάδες» να γίνουμε ο 12ος παίκτης της ομάδας μας και να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για την παραμονή μας στη Σούπερ Λίγκα».

Πάτε νωρίς στο γήπεδο

Υπάρχει σημαντική ζήτηση εισιτηρίων, αφού όλοι οι φίλοι της ομάδας θα είναι στις εξέδρες για να βοηθήσουν την ομάδα. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ για τη μεγάλη σκεπαστή και 5 ευρώ για τις θύρες 9, 10 της μικρής σκεπαστής.

Σήμερα η προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται μόνο από τα γραφεία της ΠΑΕ στο ΠΕΑΚΙ, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Αύριο τα εκδοτήρια του σταδίου θα ανοίξουν από τις 12 το μεσημέρι. Όλα τα ματς της 28ης αγωνιστικής θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα στις 7 το απόγευμα. Για να αποφύγουν οι φίλαθλοι τις ουρές της τελευταίας στιγμής, αφού υπάρχει και μια διαδικασία με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, καλό είναι οι φίλαθλοι να πάνε νωρίς στο γήπεδο.

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία

Με προπόνηση που θα γίνει στις 11 το πρωί, θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία. Στη συνέχεια ο Γιάννης Πετράκης θα ανακοινώσει τα ονόματα των 19 ποδοσφαιριστών, που θα είναι στην αποστολή και θα αποσυρθούν σε ξενοδοχείο.

Στο χθεσινό δίτερμα δοκιμάστηκαν κάποια σχήματα, πριν καταλήξει ο έμπειρος τεχνικός, ποιες θα είναι οι τελικές επιλογές για το αυριανό παιχνίδι. Παράλληλα έγινε και προβολή βίντεο με φάσεις από παιχνίδια της αντίπαλης ομάδας, όπως γίνεται σε κάθε παιχνίδι. Χθες, λίγο πριν το τέλος της προπόνησης χτύπησε ο Ευαγγέλου σε διεκδίκηση της μπάλας στο δίτερμα και αποχώρησε. Σήμερα θα εκτιμηθεί αν μπορεί να είναι στην αποστολή. Εκτός θα μείνουν οι τραυματίες Λίλα, Σιόντης και Ξύδας, όπως και ο τιμωρημένος με κάρτες Τζημόπουλος. Επιστρέφουν οι Κάστρο, Κάργας (που εξέτισαν τις ποινές τους), Λεό, Νεόφυτος Μιχαήλ (αποθεραπεύτηκαν).

Πιθανή ενδεκάδα

Ο ΠΑΣ θα παίξει με πολύ προσοχή, κυνηγώντας το γκολ αλλά παράλληλα έχοντας καλά αντανακλαστικά και αμυντική οργάνωση για να μην παραβιαστεί η εστία του. Αν βοηθήσει και λίγο η τύχη, για να βάλει ένα γρήγορο γκολ, τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα, καθώς θα φύγει το άγχος και θα υπάρξει αποσυμπίεση.

Με ειδική προστατευτική μάσκα θα αγωνιστεί ο Νικολιάς, που χτύπησε στη μύτη, στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Σε ένα σύστημα 3-5-2, αναμένεται να ξεκινήσει ο «Άγιαξ» τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Νεόφυτο Μιχαήλ, στην άμυνα τους Κάργα, Μιχαήλ, Σκόνδρα, από τα πλάγια ως μπακ χαφ τους Μπουκουβάλα (δεξιά), Σεργκελασβίλι (αριστερά), αμυντικό χαφ τον Κάστρο, στο κέντρο τους Νικολιά, Πάντελιτς και στην επίθεση Κριζμάν, Αθανασιάδη. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Μάνος. Αν τον προτιμήσει ο Πετράκης, τότε ένας εκ των Κριζμάν, Αθανασιάδη, θα καθίσει στον πάγκο. Στην αποστολή αναμένεται να είναι και οι Βελλίδης, Γιάκος, Βιδάλ, Αποστολόπουλος, Λεό και Παμλίδης.

Διαιτητής ο Παπαδόπουλος

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Γιάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Θεσσαλονίκης. Βοηθοί του οι Λάζαρος Δημητριάδης και Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας), που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του και παρατηρητής ο Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας). Ο Παπαδόπουλος ήταν ρέφερι και στον εντός έδρας αγώνα του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό, που έληξε με σκορ 2-1 υπέρ των ερυθρολεύκων. Στο ματς αυτό τα πήγε καλά. Είναι στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας από το 2015 ενώ φέτος έγινε και διεθνής. Έχει διευθύνει μέχρι τώρα στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν οκτώ παιχνίδια Σούπερ Λίγκας, τέσσερα Κυπέλλου Ελλάδος και δύο διεθνή παιχνίδια.

Η προϊστορία

Από το 2006 μέχρι τώρα, έγιναν στα Γιάννινα συνολικά έντεκα παιχνίδια, εννιά για τη Σούπερ Λίγκα (συμπεριλαμβανομένου και το ματς για τα πλέι οφ), ένα για τη Β’ Εθνική και ένα για το Κύπελλο Ελλάδος. Καταγράφονται πέντε νίκες του ΠΑΣ, μία ισοπαλία και έξι νίκες του Αστέρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουμε μόλις μία ισοπαλία στα έντεκα παιχνίδια. Σχεδόν πάντοτε, στα παιχνίδια των Ιωαννίνων, βγαίνει νικητής.

Το ματς του Α’ Γύρου

Στο ματς του α’ γύρου, που έγινε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, ο ΠΑΣ έχασε 1-0 με γκολ που σημείωσε στο 88’ ο Μαρκ Φερνάντεθ. Ο διαιτητής Κομίνης άγγιξε το άριστα και δεν του ξέφυγε φάση.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος (85’ Δουβίκας), Πασαλίδης, Άνχελ Μαρτίνεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Μουνάφο, Κυριακόπουλος (61’ Φερνάντεθ), Καλτσάς, Τόνσο, Μανιάς (2’ Μπελόκ).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σιόντης (82’ Σκόνδρας), Νικολιάς, Γιάκος (63’ Παμλίδης), Ξύδας (88’ Μυστακίδης), Κριζμάν, Αθανασιάδης.

Χωρίς Καλτσά ο Αστέρας

Χωρίς τον τιμωρημένο με κάρτες Νίκο Καλτσά θα παραταχτεί αύριο στα Γιάννινα ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Ιγγλέσιας δηλώθηκε για το άλλο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Η ομάδα της Τρίπολης προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Λεβαδειακό και θα έρθει στα Γιάννινα να δώσει και γι’ αυτή το ματς της χρονιάς. Την άλλη αγωνιστική παίζει στο «Γεντί Κουλέ» με τον ΟΦΗ και τελευταία αγωνιστική στην Τρίπολη με τον Πανιώνιο.

Ματς της χρονιάς δίνει και η Κ17 του ΠΑΣ

Κρίσιμο αγώνα δίνει αύριο ο ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα Νέων Κ17, καθώς θα παίξει στις 11 το πρωί στη Θεσσαλονίκη (γήπεδο Τριανδρίας) με τον Άρη. Με νίκη ή με ισοπαλία, ο ΠΑΣ «κλειδώνει» την 2η θέση και θα λάβει μέρος στην τελική φάση (final 4), που θα γίνει στο Αγρίνιο για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας. Εκεί θα λάβουν μέρος οι πρωταθλητές και δευτεραθλητές των δύο ομίλων. Στον Όμιλο του βορρά, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ με 52 βαθμούς και ακολουθούν ΠΑΣ 43 β., Άρης 41 β., Παναιτωλικός 36 β., Ξάνθη 32 β., Λάρισα 14 β., Λαμία 10β. Είναι η τελευταία αγωνιστική και ο ΠΑΣ θα διεκδικήσει την 2η θέση για να πάει στην τελική φάση. Αν χάσει, τότε θα τον προσπεράσει ο Άρης. Συνεπώς η αυριανή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη είναι το ματς της χρονιάς για την ομάδα Κ17 του ΠΑΣ. Για τον λόγο αυτό η αποστολή θα αναχωρήσει σήμερα για Θεσσαλονίκη και θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο. Άλλες φορές, τα ταξίδια στη συμπρωτεύουσα γινόταν αυθημερόν. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Κώστας Αναστασόπουλος του συνδέσμου Χαλκιδικής.

Για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Κ19 της Σούπερ Λίγκας, ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί αύριο, στη 1 το μεσημέρι, στο αθλητικό Κέντρο Epirus, την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Μπούμπας (Ηπείρου).

Σχετικά άρθρα

Ισοπαλία 2-2 και πολύτιμος βαθμός του ΠΑΣ στην Τρίπολη

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Παθιασμένος ο ΠΑΣ, συγκλονιστικός ο κόσμος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με νίκη ο ΠΑΣ βάζει βάσεις παραμονής

Βαγγέλης Γυφτόπουλος