Αθλητικά

Τώρα θα… παίξει μπάλα και ο κόσμος του ΠΑΣ!

Οι γιαννιώτες φίλαθλοι θα στηρίξουν την ομάδα στο κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής. Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια.

Όσο περνά ο καιρός, κορυφώνεται και η αγωνία των φιλάθλων για το κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννινα.

Η νίκη είναι μονόδρομος για την τοπική ομάδα, ώστε να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία. Επειδή οι Γιαννιώτες πάντα βάζουν πλάτη στα δύσκολα, αναμένεται την Κυριακή, όπου όλα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα, μεγάλη προσέλευση φιλάθλων στις εξέδρες του ιστορικού σταδίου. Θα θυμίσει, έστω και για λίγο, τα παλιές εικόνες με πολύ κόσμο.

Η ΠΑΕ από χθες έθεσε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια με τιμές 10 ευρώ για τις θύρες της μεγάλης σκεπαστής και 5 ευρώ για τις θύρες 9 και 10 της μικρής σκεπαστής, εκεί που κάθονται κυρίως οι οργανωμένοι οπαδοί. Τα εισιτήρια διατίθενται καθημερινά από τα γραφεία της ΠΑΕ στο ΠΑΕΚΙ, ενώ σε σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρονται και τα εξής: «Όλη η χρονιά και οι προσπάθειες της ομάδας μας καταλήγουν σε αυτό το σημαντικό εντός έδρας ματς στο Ζωσιμάδες. Όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα μας να συνεχίσει την πορεία της στη Σούπερ Λίγκα. Φίλαθλοι και ποδοσφαιριστές πρέπει να γίνουν ένα και να δώσουν το μήνυμα που πρέπει. Ο ΠΑΣ πρέπει και του αξίζει να αγωνίζεται σ’ αυτή την κατηγορία. Όλοι μαζί στο πλευρό της ομάδας μας, όλοι μαζί στο «Ζωσιμάδες». ΠΑΣ στα εύκολα, Γιαννενάρα στα δύσκολα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την αποφυγή ουρών και ταλαιπωρίας την ημέρα του αγώνα στα εκδοτήρια, προτείνουμε την προμήθεια των εισιτηρίων σας από νωρίς».

Εντατικές προπονήσεις

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ, με στόχο τη νίκη στο κυριακάτικο παιχνίδι. Από χθες ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα ο Αλέξανδρος Νικολιάς, που χτύπησε στη μύτη στο ματς με τον ΟΦΗ, αλλά θα είναι κανονικά στη διάθεση του Πετράκη. Επίσης μεγαλώνουν και οι επιλογές του κρητικού τεχνικού με την επιστροφή των Κάργα και Κάστρο, που ήταν τιμωρημένοι και εξέτισαν την ποινή τους. Δεν υπολογίζονται Σιόντης, Ξύδας και Λίλα. Ο τελευταίος πάσχει από οστικό οίδημα και προχθές βράδυ έκανε επέμβαση στο Metropolitan, ενώ χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Τιμωρημένος είναι ο Τζημόπουλος. Απ’ ότι φάνηκε στις προπονήσεις, πάνω στο σύστημα 3-5-2 χτίζει τα πλάνα ο Πετράκης για αυτό το κρίσιμο ματς. Δηλαδή θα το πάει συντηρητικά. Και θα κυνηγήσει από την αρχή το γκολ, καθώς θέλει αποκλειστικά νίκη, αλλά παράλληλα θα έχει καλή αμυντική λειτουργία για να μη δεχτεί γκολ από τους επικίνδυνους επιθετικούς της αντίπαλης ομάδας. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα με προπόνηση στις 11 το πρωί.

Διαιτητής ο Παπαδόπουλος

Ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Θεσσαλονίκης θα διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ – Αστέρας Τρίπολης. Βοηθοί του οι Λάζαρος Δημητριάδης, Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας) και παρατηρητής ο Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας). Ο Παπαδόπουλος ήταν ρέφερι και στον εντός έδρας αγώνα του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό, που έληξε με σκορ 2-1 υπέρ των ερυθρολεύκων. Το ματς αυτό τα πήγε καλά. Είναι στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας από το 2015, ενώ φέτος έγινε και διεθνής. Έχει διευθύνει μέχρι τώρα στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν οκτώ παιχνίδια Σούπερ Λίγκας, τέσσερα Κυπέλλου Ελλάδος και δύο διεθνή παιχνίδια.

Για τα υπόλοιπα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής, ορίστηκαν οι εξής ρέφερι: Λάρισα – ΠΑΟΚ Φωτιάς (Πέλλας), Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός Γρατσάνης (Τρικάλων), Άρης – Ατρόμητος Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας),Λαμία – ΑΕΚ Σκουλάς (Θεσσαλίας), Λεβαδειακός – Πανιώνιος Μανούχος (Αργολίδας), Ολυμπιακός – Ξάνθη Κουμπαράκης (Θράκης), Παναθηναϊκός ΟΦΗ Κουτσιαύτης (Άρτας).

Νωρίτερα τα Ερασιτεχνικά λόγω ΠΑΣ

Νωρίτερα θα βρεθούν στη σέντρα οι ομάδες της Α’ και της Β’ Ερασιτεχνικής την Κυριακή, για να δοθεί η δυνατότητα στους φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αλλά και σε παίκτες, παράγοντες, διαιτητές, προπονητές, να παρακολουθήσουν τον αγώνα του ΠΑΣ. Συγκεκριμένα, η ΕΠΣΗΠ, λόγω του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης, προγραμμάτισε τη σέντρα των κυριακάτικων αγώνων στις 4 και όχι στις 5 το απόγευμα.

Παίζει το κεφάλι του ο Αστέρας

Όπως γράφει η ιστοσελίδα της Αρκαδίας arcadiasports.gr ,ο Αστέρας στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με ΠΑΣ και ΟΦΗ παίζει το κεφάλι του. Αναλυτικά ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ: «Ο Αστέρας δε νίκησε τον Λεβαδειακό, είναι στους 28 βαθμούς και σε Γιάννινα – Ηράκλειο κολλητά θα παίξει το… κεφάλι του! Αντιλαμβάνεστε πως αν ο Αστέρας είχε 30 βαθμούς, όλα θα ήταν αλλιώς. Ωστόσο, οι Αρκάδες φρόντισαν να βάλουν τα χέρια τους στα μάτια τους και μένει να δούμε αν στα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός) και ΟΦΗ (εκτός) τα βγάλει κιόλας. Ο Λεβαδειακός του έχει κάνει τη ζωή, πλέον, κόλαση. Ο Αστέρας είναι στους 28 βαθμούς και, αν δε φροντίσει να αλλάξει αυτός τη μοίρα του, δεν αποκλείεται μέχρι κι ο απευθείας υποβιβασμός. Όσον αφορά τον αγώνα με τον ΠΑΣ, ο Γιώργος Παράσχος θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Νίκου Καλτσά. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός των Αρκάδων συμπλήρωσε κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του αυτή την αγωνιστική με την ομάδα των Ιωαννίνων. Τέσσερις κίτρινες συμπλήρωσε και ο Χουάν Μουνάφο, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα απουσιάσει από τον αγώνα με τον Πανιώνιο για το φινάλε του πρωταθλήματος. Στα θετικά, ο έμπειρος τεχνικός των κιτρινομπλέ Γιώργος Παράσχος θα μπορεί να υπολογίζει και πάλι στον έμπειρο μέσο της ομάδας Ματίας Ιγκλέσιας, ο οποίος επιστρέφει μετά την τιμωρία του. Ωστόσο, ο 33χρονος Αργεντινός θα λείψει στον αγώνα με τον ΟΦΗ για την 29η αγωνιστική.

Σχετικά άρθρα

Ισοπαλία 2-2 και πολύτιμος βαθμός του ΠΑΣ στην Τρίπολη

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Παθιασμένος ο ΠΑΣ, συγκλονιστικός ο κόσμος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με νίκη ο ΠΑΣ βάζει βάσεις παραμονής

Βαγγέλης Γυφτόπουλος