Αθλητικά

Ο τελικός των… τελικών είναι το ματς με Αστέρα

Με νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει πολλές ελπίδες να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Ο τελικός των…. τελικών είναι για τον ΠΑΣ Γιάννινα το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο στάδιο «Ζωσιμάδες», καθώς στενεύουν τα περιθώρια και η νίκη είναι μονόδρομος.

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταδικαστικό για την τοπική ομάδα. Όλα δείχνουν ότι θα γίνει αναδιάρθρωση και θα υποβιβαστούν απευθείας οι τρεις τελευταίες ομάδες. Συνεπώς ο ΠΑΣ, θέλει μόνο νίκη, για να ελπίζει σε παραπατήματα άλλων ομάδων, ώστε να έχει ελπίδες για την απευθείας παραμονή του. Και αν δε γίνει αυτό, τουλάχιστον να πάει στα μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής. Και στα μπαράζ δε θα είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά ο ΠΑΣ έχει πολλές εμπειρίες διαχείρισης τέτοιων αγώνων. Έπαιξε κατά το παρελθόν πάνω από δέκα μπαράζ παραμονής και ανόδου και θα έχει το πάνω χέρι. Για να διατηρήσει αυτές τις ελπίδες, πρέπει να κερδίσει την Κυριακή οπωσδήποτε τον Αστέρα. Είναι το μοναδικό βατό παιχνίδι στην έδρα του, αφού μετά θα παίξει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και τελευταία αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα.
Το ματς αυτό θα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα της 28ης αγωνιστικής, γιατί και ο Αστέρας «καίγεται» για βαθμούς. Μπορεί να είναι δύο βαθμολογικά σκαλοπάτια πάνω από τον ΠΑΣ, αλλά με ήττα στα Γιάννινα, μπαίνει στη ζώνη του υποβιβασμού και σε μεγάλες περιπέτειες, αφού στη συνέχεια θα πάει στο Ηράκλειο να παίξει με τον ΟΦΗ, που επίσης κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Γι’ αυτό χαρακτηρίσαμε στην αρχή, το παιχνίδι της Κυριακής ως… τελικό των τελικών. Εδώ και καιρό γράφουμε ότι κάθε παιχνίδι για τον ΠΑΣ είναι ένας τελικός, αλλά αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι το πιο κρίσιμο και κομβικό.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη θα πρέπει να παίξουν με αποφασιστικότητα, πίστη, δύναμη και πάθος, στοιχεία που έδειξαν και στη Λιβαδειά, όταν «πάτησαν» με 2-0 τον Λεβαδειακό. Αν έπαιζαν έτσι και στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, ίσως να είχαμε διαφορετική τροπή του παιχνιδιού. Αλλά αυτό τώρα πέρασε, ανήκει στο παρελθόν. Ό,τι έγινε στην Κρήτη, έγινε. Τα βλέμματα και η προσοχή πρέπει να είναι επικεντρωμένα στο παιχνίδι της Κυριακής.
Με καθημερινές προπονήσεις συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ. Στην παρούσα φάση, καθώς οδεύουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος, δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Ο Πετράκης δουλεύει περισσότερο στο κομμάτι της τακτικής, για να μπουν «διαβασμένοι» οι παίκτες στο γήπεδο και παράλληλα να υπάρχει στην ομάδα καλό κλίμα και ψυχολογία, πολύτιμα στοιχεία για τόσο κρίσιμα παιχνίδια που θα παιχτεί η παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

Χθες μπήκαν στο κανονικό πρόγραμμα ο τερματοφύλακας Νεόφυτος Μιχαήλ, που δεν ήταν στο Ηράκλειο λόγω τραβήγματος στους προσαγωγούς, ο Λεό που επίσης ήταν τραυματίας, και ο αριστερός αμυντικός Σεργκελασβίλι, που έπαιξε κόντρα στον ΟΦΗ αλλά είχε ενοχλήσεις μετά το παιχνίδι και έκανε για ένα διήμερο ειδικό πρόγραμμα. Αντίθετα αποχώρησε από το δίτερμα ο Ξύδας, έχοντας τράβηγμα στο πόδι και μάλλον θα είναι στη λίστα των απόντων, μαζί με τον τιμωρημένο (κάρτες) Τζημόπουλο και τους τραυματίες Λίλα και Σιόντη, για τους οποίους τελείωσε πρόωρα η φετινή σεζόν. Στα πολύ θετικά γεγονότα καταγράφεται η επιστροφή στην ενεργό δράση των Κάστρο και Κάργα. Η απουσία τους λόγω τιμωρίας, φάνηκε στο ματς με τον ΟΦΗ. Είναι από τους καλύτερους και πιο φορμαρισμένους παίκτες της ομάδας τον τελευταίο καιρό. Ο Κάργας θα αναπληρώσει την απουσία του Τζημόπουλου στο κέντρο της άμυνας και ο Κάστρο θα παίξει αμυντικό χαφ, που είναι και η θέση του. Το κενό αυτό, αφού ήταν τραυματίες οι Λίλα και Σιόντης, πήγε να καλύψει αναγκαστικά ο Πετράκης με τον Γιάκο, καθώς δεν είχε άλλον διαθέσιμο, αλλά άλλο είναι ο Κάστρο σαν κόφτης και άλλο Γιάκος που είναι μεσοεπιθετικός.
Μέχρι χθες βράδυ δεν είχαν βγει σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα. Ίσως αυτό γίνει σήμερα, οπότε θα ανακοινωθούν και οι τιμές. Σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες για τον ΠΑΣ στιγμές, πρέπει να… παίξει μπάλα και ο κόσμος. Να στηρίξει την ομάδα με την παρουσία του στο γήπεδο. Να σημειωθεί ότι όλα τα ματς την Κυριακή θα ξεκινήσουν ταυτοχρόνως στις 7 το απόγευμα, όπως το ίδιο θα γίνει και τις επόμενες δύο αγωνιστικές.

Κίτρινος «πυρετός»

Καθώς οδεύουμε προς το τέλος, αρκετοί παίκτες είναι φορτωμένοι με κίτρινες κάρτες. Και κάθε ποινή θα πρέπει να εκτιθεί στην τρέχουσα σεζόν. Στο όριο τιμωρίας είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης με εννέα κάρτες και οι Αλέξης Μιχαήλ, Σάντι Κριζμάν, Φάμπρι Κάστρο, Μάρκος Βελλίδης, Αλέξανδρος Νικολιάς που έχουν από έξι κάρτες. Όποιος απ’ αυτούς πάρει κάρτα την Κυριακή, δε θα παίξει στα υπόλοιπα δύο παιχνίδι με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ.

Κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων

Στις προπονήσεις της Εθνικής Ομάδας Παίδων Κ15, που θα πραγματοποιηθούν στο Καρπενήσι από 22 έως 25 Μαΐου, κλήθηκαν και οι ποδοσφαιριστές των ομάδων Νέων του ΠΑΣ Γιάννινα Ανδρέας Τσέλιος, Πέτρος Σκουτελιάς και Αλέξανδρος Φερεντίνος. Η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

 

 

Σχετικά άρθρα

Ισοπαλία 2-2 και πολύτιμος βαθμός του ΠΑΣ στην Τρίπολη

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Παθιασμένος ο ΠΑΣ, συγκλονιστικός ο κόσμος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με νίκη ο ΠΑΣ βάζει βάσεις παραμονής

Βαγγέλης Γυφτόπουλος