Αθλητικά

Ήταν αναμενόμενο το ξέσπασμα του ΠΑΣ

Η ομάδα είναι ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό και πέταξε σε αρκετά παιχνίδια τζάμπα βαθμούς.

Η νίκη του ΠΑΣ με 2-0 επί του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά έκανε μεγάλο θόρυβο, γιατί έδωσε σαφέστατο προβάδισμα στον «Άγιαξ της Ηπείρου», στη μάχη παραμονής στη Σούπερ Λίγκα.

Με λίγα λόγια, ήταν ένα τεράστιο «διπλό», στην πιο κρίσιμη περίοδο του πρωταθλήματος. Τώρα που χτύπησε το καμπανάκι για την τελευταία στροφή και οι ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία. Όμως η νίκη αυτή δεν ξάφνιασε τους Γιαννιώτες και ειδικά όσους παρακολουθούν την πορεία της ομάδας τον τελευταίο καιρό. Για τους περισσότερους ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, γιατί η ομάδα είναι σε καλό φεγγάρι, έκανε καλές εμφανίσεις και κάποια στιγμή θα ξεσπούσε βγάζοντας όλη την ενέργεια. Σε προηγούμενα ματς, ο ΠΑΣ έχασε τζάμπα βαθμούς, σε παιχνίδια που ήταν ανώτερος από τους αντιπάλους του. Αλλά είτε από ατυχία με τις χαμένες ευκαιρίες, είτε από λανθασμένα σφυρίγματα διαιτητών, δεν πήρε τους βαθμούς που δικαιούταν να πάρει. Είναι κοινή εκτίμηση ότι βάσει της εικόνας που έχει παρουσιάσει στον β’ γύρο, ειδικά από τέλη Ιανουαρίου και μετά, ο ΠΑΣ αδικείται από την τωρινή βαθμολογική θέση του. Τουλάχιστον 5 με 6 βαθμούς έχασε από σφυρίγματα διαιτητών και άλλες ατυχίες, μην μπορώντας να βρει εύκολα τον δρόμο για τα δίχτυα.

Βλέποντας αυτά, όλοι περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα γύριζε ο τροχός και κάπου θα ξεσπούσε η ομάδα. Ξέσπασε στη Λιβαδειά. Παρότι έμεινε με δέκα παίκτες από το 50’, είχε δοκάρι, ευκαιρίες και σημείωσε δύο καταπληκτικά γκολ με τους Νικολιά και Μάνο, το ένα καλύτερο από το άλλο. Τη νύφη πλήρωσε ο Λεβαδειακός. Οι Γιαννιώτες βλέπουν τη συνέχεια με αισιοδοξία. Πιστεύουν ότι και στο Ηράκλειο το Σάββατο μπορούν να τα καταφέρουν, παρότι το ματς με τον ΟΦΗ θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, απ’ ότι στη Λιβαδειά. Παίζει καλή μπάλα ο ΠΑΣ και όταν έχει καλές διαιτησίες, παίρνει και αποτελέσματα. Και περιμένει η τύχη να του επιστρέψει ότι του στέρησε σε άλλα παιχνίδια, που άξιζε τη νίκη αλλά δεν πήρε τίποτα. Στο ερχόμενο παιχνίδι, άγχος θα έχουν περισσότερο οι γηπεδούχοι, που είναι με την πλάτη στον τοίχο, παρά οι φιλοξενούμενοι που θα πάνε για δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία). Ο ΠΑΣ, υπό τις οδηγίες του Γιάννη Πετράκη, θα προσπαθήσει πάνω απ’ όλα να είναι ήρεμος και μεθοδικός, να έχουν καθαρό μυαλό οι παίκτες του και να κινηθούν πάνω στα συγκεκριμένα πλάνα που θα καταστρωθούν. Σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια, που κρίνεται μία ολόκληρη κατηγορία, κερδίζει κυρίως αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη. Και αυτό θέλουν να εκμεταλλευτούν οι Ηπειρώτες. Να ξεπεράσουν γρήγορα το ντεζαβαντάζ, καθώς θα παίξουν σε μια δύσκολη έδρα και να παραμείνουν αφοσιωμένοι στο παιχνίδι.
Άργησε ο ΠΑΣ, αλλά βρήκε τελικά τα πατήματά του. Παίζει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο απ’ ότι πριν. Τον βοήθησαν σημαντικά οι μεταγραφές του χειμώνα (Κάργας, Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι, Μάνος), ο Πετράκης βρήκε άσους ανακατεύοντας την τράπουλα, όπως τον Κάστρο που σπάει κόκκαλα ως αμυντικός χαφ και τον τερματοφύλακα Νεόφυτο Μιχαήλ που είναι εγγύηση. Παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και βοήθησαν, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Επίσης, ο έμπειρος τεχνικός, παρά τις απουσίες από συχνούς τραυματισμούς, κατάφερε να βρεις τις σταθερές και να χτίσει ένα καλό σύνολο. Αν ο ΠΑΣ βελτιώσει περισσότερο την τελική προσπάθεια, για να βρίσκει πιο εύκολα δίχτυα, στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια μπορεί να κάνει θαύματα και να σώσει με εντυπωσιακό τρόπο την παρτίδα. Το Σάββατο θα παίξει στο Ηράκλειο, στη συνέχεια θα υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης στο κατάμεστο στάδιο «Ζωσιμάδες», θα πάει στη Νέα Σμύρνη για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο και θα κλείσει την αυλαία με τον επίδοξο πρωταθλητή ΠΑΟΚ στα Γιάννινα.

Αυτό που ζητά από τους παίκτες του ο Πετράκης, είναι αφοσίωση στα αγωνιστικά καθήκοντα και σκληρή δουλειά, βλέποντας κάθε ματς χωριστά. «Όταν δουλεύεις, αργά ή γρήγορα επιβραβεύεσαι στο ποδόσφαιρο», λέει συχνά ο έμπειρος τεχνικός. Και ακόμη, με αφορμή τις πολλές άτυχες στιγμές που είχε φέτος η ομάδα, έχει πει: «Σε βάθος χρόνου, όποιος παλεύει και είναι δημιουργικός, θα επιβραβευτεί και πάντα επέρχεται δικαιοσύνη και ισορροπία». Με λίγα λόγια, στον ΠΑΣ περιμένουν, πέρα από τις δικές τους προσπάθειες και ικανότητες, να τους «εξαργυρώσει» και η τύχη ό,τι τους στέρησε σε προηγούμενα παιχνίδια.

Σχετικά άρθρα

Παθιασμένος ο ΠΑΣ, συγκλονιστικός ο κόσμος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με νίκη ο ΠΑΣ βάζει βάσεις παραμονής

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Οι αποστολές που ανακοίνωσαν ΠΑΣ και Παναιτωλικός

Βαγγέλης Γυφτόπουλος