Αθλητικά

Γιαννενάρα μου το αξίζεις και εσύ θα μείνεις στην Κατηγορία

Θα ήταν η αδικία του αιώνα αν δεν κέρδιζε σήμερα στη Λιβαδειά ο ΠΑΣ, παρότι από το 50’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κάργα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Ο «Άγιαξ» ήταν σαφώς ανώτερος από τον Λεβαδειακό και θα έπρεπε από το α’ ημίχρονο να είχε «καθαρίσει» με νίκη το παιχνίδι, καθώς είχε κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Ευτυχώς σήμερα δεν τον τιμώρησε η μπάλα, όπως προηγούμενες φορές. Στην επανάληψη με δύο καταπληκτικά γκολ του Νικολιά στο 77’ και του Μάνου στο 95’ κέρδισε 2-0 και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα. Με άλλον αέρα και με καλή ψυχολογία, θα πάει το άλλο Σάββατο στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ. Το ματς στο «Γεντί Κουλέ» θα είναι η μητέρα όλων των μαχών. Ο ΠΑΣ, με τις τελευταίες εμφανίσεις του, έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα απ’ όλες τις άλλες που είναι και πιο πάνω στη βαθμολογία και αξίζει να μείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Σήμερα στη Λιβαδειά αποδόθηκε δικαιοσύνη, καθώς κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Από την αρχή του αγώνα ο ΠΑΣ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, πάτησε μπάλα, δημιουργούσε φάσεις και προσπαθούσε να βρει τρόπο για να παραβιάσει την εστία των Βοιωτών. Στο 14’ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Αθανασιάδη, που μόνος του σούταρε άουτ, ενώ θα μπορούσε να «σπάσει» την μπάλα στον αμαρκάριστο Παμλίδη για να ολοκληρώσει αυτός τη φάση. Και ακόμα στο 42’ λίγο έλειψε πάλι ο ΠΑΣ να βρει δίχτυα, όταν σε σουτ του Κάστρο απέκρουσε, πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή, ο Παντελιάδης, ενώ ο γκολκίπερ Μπάγιτς είχε εξουδετερωθεί.

Στο διάστημα του α’ μέρους ο ΠΑΣ ήταν πιο ουσιαστικός και επικίνδυνος. Ο Λεβαδειακός έδειξε από την αρχή ότι είχε προβλήματα στην άμυνα, ενώ και μπροστά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός και κάποιες φάσεις, που έκανε, δεν ανησύχησαν τον Μιχαήλ. Βέβαια σημείωσε ένα γκολ στο 44’ με κεφαλιά του Μαρκόφσκι, αλλά ο Σέρβος έσπρωξε τον Κάργα εκτοπίζοντάς τον με το σώμα και έτσι το γκολ ακυρώθηκε από τον Σιδηρόπουλο.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ είχε κακό ξεκίνημα και στο 50’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κάργα. Μέχρι το 65’ οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ, αλλά οι Γιαννιώτες αμύνονταν καλά και προσπαθούσαν στην κόντρα επίθεση να αιφνιδιάσουν. Το πάθος, που επέδειξαν οι παίκτες του Πετράκη, κάλυψε το ντεζαβαντάζ της αποβολής του Κάργα. Στο 61′ λίγο έλειψε το γήπεδο να πάρει φωτιά, όταν «ρουκέτα», που έφυγε από το αριστερό πόδι του Σργκελασβίλι, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λεβαδειακού. Ο ΠΑΣ δεν πτοήθηκε, πίστεψε όχι μόνο στην ισοπαλία αλλά και στη νίκη. Οι παίκτες είχαν καλές αλληλοκαλύψεις, οι γραμμές ήταν δεμένες και οι κινήσεις του Πετράκη από τον πάγκο αποτελεσματικές. Ο Λεβαδειακός στην εικοσάλεπτη πίεση, που εξάσκησε, είχε να επιδείξει μόνο μια ευκαιρία με τον Ζησόπουλο στο 64’.

Ο ΠΑΣ στο 77’ έκανε το 0-1 με ένα καταπληκτικό γκολ του Νικολιά και πλέον άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη. Ωστόσο παρέμεινε σοβαρός και στο τελευταίο κρίσιμο τέταρτο του αγώνα, όλοι οι παίκτες υπερέβαλαν εαυτούς. Τα έξι λεπτά καθυστερήσεων ήταν υπερβολικός χρόνος, αλλά με τις πετυχημένες αλλαγές του Πετράκη, η ομάδα πήρε νέες δυνάμεις, με συνέπεια να γραφεί ο επίλογος με ένα γκολ-ποίημα του Μάνου. Ο Αποστολόπουλος (που είχε αντικαταστήσει τον Παμλίδη) έκανε καταπληκτική σέντρα από τα δεξιά, και ο Μάνος (που είχε αντικαταστήσει τον Κλάους) με ψαλίδι έκανε το 0-2.

Μεγάλη νίκη με γενναία προσπάθεια από τους παίκτες του ΠΑΣ. Όλοι τους έκαναν κατάθεση ψυχής. Είπαν θα νικήσουν και νίκησαν, καίτοι το παιχνίδι πήγε να στραβώσει, όταν χάθηκαν οι ευκαιρίες του α’ ημιχρόνου και στο 50’ αποβλήθηκε ο Κάργας. Θετικός ήταν ο Νεόφυτος Μιχαήλ σε ένα ακόμη παιχνίδι. Καταπληκτικό το δίδυμο των Αλ. Μιχαήλ – Τζημόπουλο, που βίδωσε Μαρκόφσκι, Γιακουμάκη. Πολύ καλός και ο Κάργας στο διάστημα που αγωνίστηκε. Συγκινητικός ήταν ο Μπουκουβάλας, που βοήθησε πολύ και στο δημιουργικό κομμάτι. Αυτός και ο Νικολιάς είναι οι κορυφαίοι παίκτες. Ο Σεργκελασβίλι έδειξε και εκεί την αξία του και πόσο έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ανίκητος για μια ακόμη φορά ο Κάστρο, που έδωσε πολλές μάχες για να μην περνά η μπάλα στην περιοχή. Ο Νικολιάς καταπληκτικός, το γκολ είναι για όσκαρ. Ο Πάντελιτς είχε γίνει στόχος από τα «τσεκούρια» του Λεβαδειακού, αλλά δεν μάσησε και στο β’ ημίχρονο κράτησε μπάλα και βοήθησε πολύ. Ο Παμλίδης προσπάθησε και περισσότερο βοήθησε σαν χαφ, παρά σαν επιθετικός. Ο Αθανασιάδης παρά λίγο να γίνει ο μοιραίος παίκτης, αν δεν κέρδιζε η ομάδα με την ευκαιρία που έχασε στο 14’.

Ο Σιδηρόπουλος ήταν καλός. Απέφυγε να δείξει πολλές κάρτες, δεν του ξέφυγαν φάσεις και στο ακυρωθέν γκολ του Λεβαδειακού ήταν κοντά στη φάση και την πήρε πάνω του, καθώς είχε προσωπική αντίληψη για το φάουλ που έγινε. Και ας… τσίριζε ο σπήκερ ότι ο επόπτης κινήθηκε στη σέντρα! Μα σε τέτοιες φάσεις, αγαπητέ μου, που γίνονται μπροστά στον διαιτητή ο επόπτης δεν έχει κανένα λόγο!

Τα γκολ

77’: Τραγικό λάθος του Αντιλέχου, που πήγε να γυρίσει πίσω την μπάλα, βγάζει τον Νικολιά σε τετ α τετ με τον Μπάγιτς τον οποίο κρεμάει εντυπωσιακά και κάνει το 0-1. Καταπληκτικό γκολ.

95’: Ο Αποστολόπουλος σεντράρει, μόνος του ο Μάνος μέσα στην περιοχή, πιάνει ένα πανέμορφο γυριστό σουτ και νικάει τον Μπάγιτς για το 0-2.

Η αποβολή

50’: Ο Κάργας έκανε ένα σκληρό φάουλ σε παίκτη του Λεβαδειακού και ο Σιδηρόπουλος του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον έστειλε στα αποδυτήρια.

Το δοκάρι

61’: Σε επίθεση του ΠΑΣ ο Σεργκελασβίλι με ελιγμό απέφυγε δύο παίκτες και με αριστερό δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λεβαδειακού.

Οι φάσεις

16′: Ο Αθανασιάδης εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας, δεν πασάρει στο ελεύθερο Παμλίδη και στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ ήταν μόνος του προ του τερματοφύλακα Μπάγιτς. Είναι από τις ευκαιρίες που δεν χάνονται.

42′: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Κόρνερ του Πάντελιτς, σουτ του Κάστρο, μετά από λάθος της άμυνας, σώζει στη γραμμή ο Παντελιάδης.

44′: Γκολ του Μαρκόφσι που ο διαιτητής ακυρώνει καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ στον Σεργκελασβίλι.

64′: Ο Νανγκίς συγκλίνει από αριστερά, πασάρει στον Ζησόπουλο και αυτός στέλνει την μπάλα άουτ από το ύψος του πέναλτι. Ήταν μια καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

72′: Ο Νανγκίς κάνει μια πάσα σουτ, που κοντράρει, και τελευταία στιγμή διώχνει ο Μιχαήλ Ν.

Η διαιτησία

Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου). Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής). 4ος: Τσαμούρης (Πειραιά). Στο 50’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κάργας, ενώ «κιτρινίστηκαν» οι Μπουκουβάλας, Κάργας.

Οι συνθέσεις

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Ρεκβιασβίλι, Ζησόπουλος (75’ Σαβατογκό), Μητρόπουλος (82’ Καραχάλιος), Στανόγεβιτς (62’ Μπέλεγκ), Νανγκίς, Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μιχαήλ Ν, Μιχαήλ Α, Τζημόπουλος, Κάργας, Μπουκουβάλας, Σεργκέλασβίλι, Πάντελιτς, Κάστρο, Νικολιάς (90’ Γιάκος), Παμλίδης (79’ Αποστολόπουλος), Αθανασιάδης (87’ Μάνος).

Σχετικά άρθρα

Παθιασμένος ο ΠΑΣ, συγκλονιστικός ο κόσμος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με νίκη ο ΠΑΣ βάζει βάσεις παραμονής

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Οι αποστολές που ανακοίνωσαν ΠΑΣ και Παναιτωλικός

Βαγγέλης Γυφτόπουλος