Ο Κριζμάν με ανάποδο ψαλίδι σφραγίζει τη νίκη του ΠΑΣ στο παιχνίδι του α’ γύρου με τον Λεβαδειακό στα Γιάννινα
Αθλητικά

Όλα για όλα σήμερα ο ΠΑΣ με στόχο τη νίκη

Στις 17.15 (μετάδοση NOVA 1) παίζει στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα.

Την αυλαία της 26ης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα, στις 5.15 το απόγευμα,ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς θα αντιμετωπίσει στη Λιβαδειά τον τοπικό Λεβαδειακό, σε ένα παιχνίδι με τεράστια βαθμολογική σημασία.

Και οι δύο ομάδες «καίγονται» για βαθμούς, δίνοντας τη μάχη παραμονής. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα τα παίξει όλα για όλα, προκειμένου να πάρει το χρυσό τρίποντο, που θα τον βγάλει κατά ένα μέρος από το αδιέξοδο, δίνοντας παράλληλα και τη χαριστική βολή στην τοπική ομάδα. Οι κυανόλευκοι ετοιμάστηκαν κατάλληλα όλες αυτές τις ημέρες, εκμεταλλευόμενοι και τη διακοπή του πρωταθλήματος, για να μπουν με αποφασιστικότητα στην κούρσα της τελικής ευθείας. Στη σημερινή αναμέτρηση, όσο δύσκολη και αν είναι η αποστολή τους, θέλουν βαθμούς ή βαθμό. Ο Πετράκης μελέτησε καλά τον Λεβαδειακό και ετοίμασε τους παίκτες του με τον κατάλληλο τρόπο, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Αλλά και οι ποδοσφαιριστές έχουν διαισθανθεί, ότι στα τελευταία ματς θα παίξουν τους κόπους της χρονιάς και θα πρέπει να δώσουν στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό τους.

Θα απουσιάσουν οι τραυματίες Λεό, Σκόνδρας, Λίλα, Ξύδας και Σιόντης. Επιστρέφουν οι Σεργκελασβίλι, Κριζμάν (αποθεραπεύτηκαν) και Τζημόπουλος (εξέτισε την ποινή του). Ο Πετράκης θα παρατάξει το γνωστό σχήμα 3-5-2 με τις παραλλαγές του ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται το παιχνίδι. Τερματοφύλακας θα είναι ο Νεόφυτος Μιχαήλ, που έλειψε από αρκετές προπονήσεις, καθώς ήταν με την Εθνική Κύπρου, χωρίς να πάρει χρόνο συμμετοχής. Το γεγονός αυτό ίσως να δίνει πιθανότητες επιστροφής κάτω από τα γκολπόστ του Μάρκου Βελλίδη. Στην τριάδα της άμυνας θα είναι οι Αλέξης Μιχαήλ, Τζημόπουλος και Κάργας. Οι δύο πρώτοι παίζουν μαζί πολλά χρόνια, ξέρουν τους ρόλους τους, ενώ και ο Κάργας, που είναι μεταγραφή του Ιανουαρίου, έδεσε καλά με την ομάδα και είναι από τους καλύτερους παίκτες. Στο δεξιό άκρο της άμυνας σε ρόλο μπακ χαφ θα είναι ο Μπουκουβάλας, που είναι σε καλό φεγγάρι και το τελευταίο διάστημα έχει μια σταθερά καλή απόδοση. Αριστερά στην άμυνα και στα χαφ θα είναι ο Σεργκελασβίλι, που είχε αισθητή απουσία τον τελευταίο καιρό. Καλός παίκτης, που θα βοηθήσει και στα στημένα, με το «φαρμακερό» αριστερό του πόδι.

Αμυντικό χαφ θα παραμείνει ο Κάστρο, που μετά τα Χριστούγεννα βρήκε τον καλό εαυτό του και καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα. Οι Νικολιάς και Πάντελιτς θα είναι στη μεσαία γραμμή για να φτιάξουν το παιχνίδι και να βοηθήσουν και την επίθεση. Ο Νικολιάς είναι από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας, που, αν ήταν περισσότερο εύστοχος, θα ήταν ο παίκτης κλειδί. Στον ΠΑΣ περιμένουν να ανεβεί και ο Πάντελιτς, που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο για να γεμίσει περισσότερο τη μεσαία γραμμή. Από αγώνα σε αγώνα έδειξε σημάδια βελτίωσης και τώρα περιμένουν να δείξει την ποιότητα που έχει ως ποδοσφαιριστής. Επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Αθανασιάδης και Μάνος, αφού ο Κριζμάν θα μείνει στον πάγκο, καθώς προέρχεται από αποχής ενάμιση μήνα και δεν είναι 100% έτοιμος για να βγάλει 90 λεπτά αγώνα.

Συνοψίζοντας, η πιθανότερη ενδεκάδα είναι: Νεόφυτος Μιχαήλ (τερματοφύλακας), Τζημόπουλος, Αλ. Μιχαήλ, Κάργας (αμυντικοί), Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι (μπακ χαφ), Κάστρο (αμυντικό χαφ), Νικολιάς, Πάντελιτς (κεντρικοί), Μάνος, Αθανασιάδης (επιθετικοί). Στη διάθεση του Πετράκη είναι και οι Γιάκος, Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Βιδάλ, Ευαγγέλου, Κριζμάν, Παμλίδης και Νάουμετς. Χθες, στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ, έγινε η τελευταία προπόνηση, βάζοντας ο Πετράκης τις τελευταίες πινελιές, και στη συνέχεια η αποστολή αναχώρησε για τη Λιβαδειά. Εκεί την ανέμενε ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, που είναι δίπλα στην ομάδα, εμψυχώνοντας και αυτός τους ποδοσφαιριστές.

Διαιτητή ο Σιδηρόπουλος

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο διεθνής ρέφερι Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου). Καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην αδικήσει καμία ομάδα. Ο ορισμός του σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, που θα κρίνει πολλά, έγινε επειδή είναι έμπειρος και καλός διαιτητής και οφείλει να τιμήσει την καριέρα και το όνομά του. Βοηθοί του θα είναι οι Κούλα Χασάν (Ξάνθης) και Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής). Τέταρτος διαιτητής ο Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά) και παρατηρητής ο Δημήτριος Μπερσής (Αρκαδίας).

Ο Λεβαδειακός

Ο Εμάνουελ Κονέ αποθεραπεύτηκε και τέθηκε στη διάθεση του Νίκου Καραγεωργίου. Τις τελευταίες προπονήσεις ακολούθησε και ο Αντιλέχου, που ήταν με την Εθνική του Μπενίν, η οποία προκρίθηκε για το Κόπα Άφρικα. Λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων από τα Γιάννινα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανακοίνωσε ότι η προμήθεια των εισιτηρίων θα γίνεται από τα γραφεία της ομάδας με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, που να έχει εκδοθεί από αστυνομική αρχή Βοιωτίας. Και ο κάθε φίλαθλος δικαιούται να αγοράζει μόνο ένα εισιτήριο. Ο Λεβαδειακός προέρχεται από δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου έχασε με σκορ 2-0 στη Λάρισα από την ΑΕΛ και με το ίδιο σκορ στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ.

Νίκη του ΠΑΣ στον α’ γύρο

Το ματς του α’ γύρου της φετινής σεζόν έγινε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και έληξε με σκορ 2-0. Νίκη που προήλθε με δύο καταπληκτικά γκολ του Σάντι Κριζμάν. Καλή ήταν η διαιτησία του Τζοβάρα (Φθιώτιδας).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Bελλίδης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Νικολιάς, Γιάκος, Παμλίδης (84’ Σιόντης), Ντόλοβατς (46’ Ξύδας), Κριζμάν(78’ Αθανασιάδης).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Παντελιάδης, Κρνέτα, Ζησόπουλος, Όμο (75’ Καθάριος), Καραχάλιος, Νανγκίς (56’ Μανγκά), Σαβαντογκό, Στανόγεβιτς (56’ Ιωαννίδης), Μαρκόβσκι.

Η προϊστορία

Η παράδοση δεν είναι καλή για τον ΠΑΣ στη Λιβαδειά. Σε αγώνες πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Εθνικής, από το 1967 μέχρι σήμερα, καταγράφονται 14 νίκες του Λεβαδειακού, τέσσερις ισοπαλίες και μία νίκη του ΠΑΣ. Στα τελευταία επτά χρόνια υπήρξε μια ισορροπία καλών αποτελεσμάτων από πλευράς Γιαννιωτών στη Λιβαδειά, με καταγραφή δύο νικών του Λεβαδειακού, τεσσάρων ισοπαλιών και μίας νίκης του ΠΑΣ. Η πρώτη και μοναδική νίκη του «Άγιαξ» σημειώθηκε στις 7/12/2014 με σκορ 1-2 και με σκόρερ τους Τζημόπουλο και Μανιά. Για την περσινή σεζόν, το ματς έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1.

Έτοιμος ο φάκελος αδειοδότησης

Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα έχουν προθεσμία μέχρι στις 31 Μαρτίου να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες με τις ρυθμίσεις των χρεών και τη συγκρότηση του φακέλου αδειοδότησης. Από την 1η Απριλίου και μετά δεν μπορεί να γίνει καμία πράξη και οι ομάδες θα κληθούν από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά και να κριθούν για αδειοδότηση της νέας σεζόν 2019-20. Ο ΠΑΣ δεν έχει τέτοια θέματα και τα τελευταία χρόνια πήρε αδειοδότηση με συνοπτικές διαδικασίες από την πρωτοβάθμια επιτροπή. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στη φετινή αξιολόγηση.

Πού θα παίξουν οι ομάδες Νέων

Για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Κ19 Σούπερ Λίγκας, ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα, στις 11 το πρωί, στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό. Το ματς θα γίνει στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Βοιωτίας στον Άγιο Σπυρίδωνα, με διαιτητή Μάριο Γιόγκα του συνδέσμου Εύβοιας.
-Για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Κ17, ο ΠΑΣ δε θα αγωνιστεί, γιατί για αυτή την αγωνιστική έπαιξε με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη στις 20 Μαρτίου και ηττήθηκε με σκορ 3-0. Θα γίνουν τα υπόλοιπα παιχνίδια Άρης – Λαμία και Λάρισα – Παναιτωλικός. Ρεπό έχει η Ξάνθη.

Σχετικά άρθρα

Παθιασμένος ο ΠΑΣ, συγκλονιστικός ο κόσμος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με νίκη ο ΠΑΣ βάζει βάσεις παραμονής

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Οι αποστολές που ανακοίνωσαν ΠΑΣ και Παναιτωλικός

Βαγγέλης Γυφτόπουλος