Ο Λεό σε επέλαση από δεξιά, προσπαθεί να αποφύγει τον Μόρα (φωτογραφία Λαμπρινή Σταμούλη)
Αθλητικά

Τι δείχνουν οι αριθμοί για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Το πρόβλημα στο γκολ, οι τελικές, οι ασίστ, τα φάουλ και τι έκαναν οι παίκτες στο γήπεδο.

Είναι να «τρελαίνεται» κανείς, για το πώς ο ΠΑΣ στο ματς με την ΑΕΛ δεν έβαλε έστω και… μισό γκολ για να κερδίσει τους τρεις βαθμούς, με τις 18 τελικές που είχε. Απ’ αυτές, οι 7-8 ήταν πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ.

Σε κανένα άλλο παιχνίδι φέτος ο ΠΑΣ δεν είχε τόσες πολλές τελικές προσπάθειες και τόσο μεγάλη διαφορά των στατιστικών από την αντίπαλη ομάδα (18-2). Ο μέσος όρος τελικών προσπαθειών ανά αγώνα είναι 8,1 και με την ΑΕΛ τις έφτασε στον αριθμό 18. Από τη στιγμή που δε βρήκε δίχτυα, όλα αυτά είναι λεπτομέρειες.

Μόνο στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Θύελλα Καμαρίου (ομάδα Γ’ Εθνικής) ο ΠΑΣ έκανε περισσότερες τελικές προσπάθειες, ήτοι 19 έναντι οκτώ της φιλοξενούμενης ομάδας. Έχει δυστοκία στο σκοράρισμα ο ΠΑΣ. Στα έντεκα τελευταία παιχνίδια του β’ γύρου έχει σημειώσει μόνο τέσσερα γκολ και συνολικά στα 25 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει σημειώσει 16 γκολ. Όσα σημείωσε μόνο ο Πέδρο Κόντε τις προηγούμενες δύο σεζόν. Δεν μπορούν να σκοράρουν εύκολα, ούτε ο Μάνος, ούτε οι Αθανασιάδης και Λεό, που έχουν αποκτηθεί γι’ αυτό τον σκοπό. Αυτός ο οποίος έχει μια έφεση στο σκοράρισμα, είναι ο Κριζμάν, που είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με τρία γκολ. Αλλά τον περισσότερο καιρό ήταν τραυματίας και δεν τον είχε στη διάθεσή του ο Πετράκης.

Ο μέσος όρος των γκολ ανά αγώνα είναι 0,6, ενώ για τις αντίπαλες ομάδες ο μέσος όρος σκοραρίσματος ανά αγώνα είναι 1,3 γκολ. Ελάχιστοι και οι σκόρερ της ομάδας. Τρία γκολ σημείωσε ο Κριζμάν, από δύο γκολ οι Γιάκος, Αθανασιάδης, Μάνος, Νικολιάς και από ένα γκολ οι Κάστρο, Μπατίστ Λεό, Μυστακίδης. Αφού πιαστήκαμε με τα στατιστικά, ας δούμε τον μέσο όρο των επιδόσεων της ομάδας. Έχει ανά αγώνα 0,6 γκολ, 8,1 τελικές προσπάθειες, βάζει ένα γκολ ανά 12,6 τελικές προσπάθειες. Έχει 0,4 ασίστ μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι, 36 πάσες, 38,3 λάθη, κερδίζει 15,8 φάουλ και παραχωρεί 17.6 φάουλ, οι παίκτες δέχονται 3,2 κίτρινες κάρτες και 0 κόκκινες. Κρατούμε το τελευταίο, ότι κανένας παίκτης του ΠΑΣ δεν έχει αποβληθεί φέτος με απευθείας κόκκινη κάρτα. Οι πέντε αποβολές, δύο του Αλέξη Μιχαήλ στα ματς με Ξάνθη εντός και εκτός, του Κάστρο με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, του Τσικάρσκι μέσα στη Λάρισα και του Κριζμάν με τον Παναθηναϊκό, ήταν με δεύτερες κίτρινες κάρτες.

Ας δούμε και τις καλύτερες στατιστικές επιδόσεις των παικτών ανά κατηγορία: Τις περισσότερες τελικές προσπάθειες έχουν οι Νικολιάς (22), Αθανασιάδης (20), Κριζμάν (19). Τις περισσότερες κεφαλιές έχουν Αθανασιάδης (11), Τζημόπουλος (9), Παμλίδης (7). Στις ασίστ προέχει ο Μπουκουβάλας με τέσσερις, δύο έχει ο Νικολιάς και από μία έχουν οι Αθανασιάδης, Παμλίδης, Λεό, Ντόλοβατς και Αποστολόπουλος. Στις πάσες μακράν ο πρώτος είναι ο Νικολιάς με 112, έναντι 84 του Γιάκου και 76 του Μπουκουβάλα. Στα λάθη πάλι πρώτος είναι ο Νικολιάς με 101, έναντι 80 των Μπουκουβάλα και Γιάκου. Στις αποκρούσεις φυσικά προέχουν οι τερματοφύλακες Βελλίδης (72), Νεόφυτος Μιχαήλ (13) και μετά ακολουθεί ο Τζημόπουλος (6). Στα κλεψίματα της μπάλας πρώτος είναι ο Βελλίδης με 80 και ακολουθούν με 55 ο Λίλα και 43 ο Αλέξης Μιχαήλ. Στις επεμβάσεις προέχει ο Βελλίδης με 67 και ακολουθούν Τζημόπουλος 57, Αλέξης Μιχαήλ 30. Σε περισσότερα φάουλ υπέπεσαν οι Λίλα 76, Αθανασιάδης 36, Τζημόπουλος 33. Κέρδισαν περισσότερα φάουλ οι Μπουκουβάλας 36, Νικολιάς 35, Λίλα 32.

Σχετικά άρθρα

Σώβρακα και Φανέλες

Πάνος Ζώης

Τα δάκρυα του 2019 και τα χαμόγελα του 2020

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Η ποδοσφαιροποίηση του γυναικείου μπάσκετ

Ηπειρωτικός Αγών