Αθλητικά

Εντάξει ο Μάνος, παίζει κανονικά αύριο

Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία του ΠΑΣ για το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τη Λάρισα στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε χθες το μεσημέρι, κανονικά συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό αγώνα με τη Λάρισα, που θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Το ευχάριστο για τον Πετράκη ήταν η συμμετοχή του Δημήτρη Μάνου κανονικά στην προπόνηση, αφού ξεπέρασε τις ενοχλήσεις από αιμάτωμα που είχε στο πόδι, από χτύπημα που δέχτηκε στο ματς με τη Λαμία. Ο νεαρός στράικερ θα είναι στην πρώτη γραμμή του πυρός στο αποφασιστικής σημασίας παιχνίδι με την ΑΕΛ, δίδυμο με τον Κλάους Αθανασιάδη, όπως είχε συμβεί και στην προηγούμενη αναμέτρηση. Εκτός είναι οι τραυματίες Ξύδας, Σιόντης, Σεργκελασβίλι και Κριζμάν, ενώ χθες ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Βιδάλ. Για τον τελευταίο δε φαίνεται να είναι κάτι το σοβαρό, αλλά θα περιμένουν να δουν πως θα είναι σήμερα, που θα γίνει η τελευταία προπόνηση και θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία. Δεν υπολογίζεται και ο Τζημόπουλος, που δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή λόγω επτά κίτρινων καρτών, στα εντός έδρας παιχνίδια με ΑΕΛ και Αστέρα Τρίπολης.

Και το χθεσινό πρόγραμμα προπόνησης ήταν γεμάτο με ασκήσεις τακτικής και δίτερμα, για να ετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο «Άγιαξ της Ηπείρου», αφού είναι σε δύσκολη θέση, παίζει με την πλάτη στον τοίχο και θέλει αποκλειστικά νίκη για να έχει ελπίδες παραμονής. Ο Πετράκης, βλέποντας ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στην ομάδα λόγω της χαμηλής βαθμολογικής θέσης, δίνει βαρύτητα και στον ψυχολογικό τομέα, προσπαθώντας να ανεβάσει τη διάθεση και να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των παικτών του. Το ότι πήρε βαθμό στη Λαμία, τον πρώτο σε εκτός έδρας αγώνα μετά από έξι μήνες, εκτιμάται ότι θα επενεργήσει θετικά στην ψυχολογία των κυανόλευκων για να έχουν καθαρή σκέψη στο αυριανό δύσκολο παιχνίδι. Σήμερα θα γίνει και προβολή βίντεο από αγώνες της αντίπαλης ομάδας, για να είναι περισσότερο «διαβασμένοι» οι κυανόλευκοι, όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΛ. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει η τελευταία προπόνηση, με την οποία θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία.

Η προετοιμασία της ΑΕΛ

Το χθεσινό πρόγραμμα της ΑΕΛ, σύμφωνα με την «Ελευθερία» Λάρισας, περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής και δίτερμα, όπου ο προπονητής έδειξε την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου. Η ΑΕΛ, ακόμη και έναν βαθμό αν πάρει, σχεδόν θα βρεθεί αγκαλιά με τη σωτηρία, ενώ, αν κερδίσει, τότε κατά 99% και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχει παραμείνει στην κατηγορία. Δεν υπολογίζονται ο Ντέλετιτς με τον Φατιόν, ενώ διαθέσιμοι θα είναι ο Γκόλιας, που εξέτισε την ποινή του, και ο Ζίζιτς που αποθεραπεύτηκε.

Ρέφερι αύριο ο Σιδηρόπουλος

Συνεχίζει η ΚΕΔ/ΕΠΟ να ορίζει διεθνείς διαιτητές στα ντέρμπι των ομάδων, που μάχονται για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Για τον αυριανό αγώνα του ΠΑΣ με τη Λάρισα για την 25η αγωνιστική, όρισε πάλι διεθνή διαιτητή, τον Τάσο Σιδηρόπουλο του συνδέσμου Δωδεκανήσου. Όπως είχε γίνει και στο προηγούμενο ματς με τη Λαμία, που ορίστηκε ο Παπαπέτρου. Βοηθοί του Σιδηρόπουλου θα είναι οι Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) και Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας) και παρατηρητής ο Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά).

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος είναι από τους πιο έμπειρους διαιτητές στη Σούπερ Λίγκα και μπήκε στους πίνακες της Α’ Εθνικής το καλοκαίρι του 2009. Φέτος έχει διευθύνει 20 αγώνες, ήτοι εννέα για το πρωτάθλημα, τρεις για το Κύπελλο, έξι σε ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και δύο αγώνες εθνικών ομάδων. Την περασμένη αγωνιστική ήταν ρέφερι στον αγώνα Ολυμπιακός – Άρης 4-1. Φέτος θα σφυρίξει για πρώτη φορά αγώνα του ΠΑΣ. Πέρσι ήταν ρέφερι στους αγώνες: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ 1-2, ΠΑΣ – Παναθηναϊκός 2-1.

Οι διαιτητές της 25ης αγωνιστικής

Οι διαιτητές, που ορίστηκαν για την 25η αγωνιστική, είναι: Αστέρας Τρίπολης – Λαμία Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ Τσαμούρης (Πειραιά), ΠΑΣ – Λάρισα Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ΟΦΗ – Λεβαδειακός Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Ατρόμητος – ΑΕΚ Γιοβάνοβιτς (Σερβίας), Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Μάρκο Φριτζ (Γερμανίας), Πανιώνιος – Ξάνθη Κομίνης (Θεσπρωτίας), Άρης – Απόλλων Σμύρνης Λάμπρου (Εύβοιας).

Ο Λίλα στην Εθνική Αλβανίας

Στα 33 του χρόνια, ο Άντι Λίλα συνεχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Αλβανίας και ξεκινάει μαζί της τη νέα πρόκληση για την πρόκριση στο EURO του 2020. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κριστιάν Πανούτσι ανακοίνωσε τους ποδοσφαιριστές για τα ματς με Τουρκία και Ανδόρρα, συμπεριλαμβάνοντας και αυτή τη φορά στους 24 της αποστολής τον Λίλα του ΠΑΣ. Οι αγώνες της Εθνικής Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro ξεκινάνε εντός έδρας την Παρασκευή 22 Μαρτίου με το παιχνίδι κόντρα στην Τουρκία, ενώ εκτός έδρας είναι το παιχνίδι με την Ανδόρρα, το οποίο θα γίνει την Δευτέρα 25 Μαρτίου. Ο Λίλα, μαζί με τους Νεόφυτο Μιχαήλ, που κλήθηκε στην Εθνική Κύπρου, και τον Στέφανο Ευαγγέλου, που κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων, θα αναχωρήσουν την Κυριακή μετά το ματς με την ΑΕΛ για να ενσωματωθούν στις Εθνικές.

Σχετικά άρθρα

Με αποστολή ανάγκης ο ΠΑΣ στη Λάρισα

Ηπειρωτικός Αγών

Κακός ο ΠΑΣ έχασε 2-1 από τη Λάρισα

Ηπειρωτικός Αγών

Για νέα νίκη πάει σήμερα ο «Άγιαξ της Ηπείρου»