Αθλητικά

Αποκριές στη Λαμία με στόχο τη νίκη

Κρίσιμο αγώνα δίνει ο ΠΑΣ στην πόλη της Φθιώτιδας αύριο, στις 7 το απόγευμα, θέλοντας να κάνει το άλμα παραμονής στη Σούπερ Λίγκα

Αποκριές στη Λαμία θα κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς αύριο, στις 7 το απόγευμα, θα αντιμετωπίσει τη φερώνυμη ομάδα για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας.

Η αποστολή είναι δύσκολη για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», καθώς θα παίξει με άγχος και ελλείψεις, κόντρα σε μια καλή και αξιόμαχη ομάδα, ιδιαίτερα ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό, που θα έχει και το πλεονέκτημα της έδρας. Όμως, στη δύσκολη βαθμολογική θέση που είναι ο ΠΑΣ, πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά και να βρει τρόπο να πάρει βαθμούς ή βαθμό. Πλέον το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς απέμειναν επτά αγωνιστικές και οι όποιες απώλειες δύσκολα αναπληρώνονται, έχοντας και το ανάλογο τίμημα.
Ο ΠΑΣ προέρχεται από το εντός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη, που ναι μεν δεν κέρδισε (αποτέλεσμα 0-0), αλλά έκανε καλή εμφάνιση και βάσει της εικόνας του αγώνα και των στατιστικών στοιχείων, έπρεπε να είναι ο νικητής. Αυτή την καλή εικόνα και παραγωγικότητα θέλει να κρατήσει και στην αυριανή αναμέτρηση στο ΔΑΚ Λαμίας. Όσον αφορά την γηπεδούχο ομάδα, προέρχεται από την ισοπαλία που πήρε στη Λιβαδειά από τον Λεβαδειακό και στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα προβάρει ως φαβορί για τη νίκη, αφού είναι επτά βαθμούς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, έχει ποιότητα και θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό της. Όλα αυτά θα δυσκολέψουν την προσπάθεια των Γιαννιωτών για θετικό αποτέλεσμα, αλλά τίποτα δεν τους φοβίζει και θα παλέψουν για να πάρουν καλό αποτέλεσμα. Από εδώ και πέρα, κάθε παιχνίδι είναι και «τελικός» για την ιστορική ομάδα της Ηπείρου.
Σήμερα θα γίνει πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια το πρόγραμμα έχει φαγητό και αναχώρηση για τη Λαμία. Δε λείπουν ασφαλώς και τα προβλήματα. Εκτός θα μείνουν πάλι οι από καιρό τραυματίες Κριζμάν, Παμλίδης και Σιόντης. Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, καταγράφονται οι απουσίες των Αλέξη Μιχαήλ και Σεργκελασβίλι. Ο πρώτος αποβλήθηκε και ο δεύτερος έχει τράβηγμα. Και οι δύο είναι από τα βασικά στελέχη της ομάδας. Για τον Σεργκελασβίλι, που πραγματικά με τις καλές εμφανίσεις του έκλεψε την παράσταση τον τελευταίο καιρό, έγιναν προσπάθειες από το ιατρικό τιμ για να αγωνιστεί, αλλά ο γιατρός της ομάδας έκρινε ότι πρέπει να προφυλαχτεί αυτή την αγωνιστική, προς αποφυγή υποτροπής, για να τον έχει η ομάδα στα υπόλοιπα παιχνίδια. Αντί του Μιχαήλ στο κέντρο άμυνας θα παίξει ο Τζημόπουλος και αντί του Σεργκελασβίλι ο Αποστολόπουλος. Επιστρέφει ο Αθανασιάδης, που εξέτισε την ποινή του.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, ο ΠΑΣ πιθανόν να ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα, που θα μεταδώσει η ΕΡΤ 1, με τερματοφύλακα τον Νεόφυτο Μιχαήλ, στην άμυνα τους Σκόνδρα, Κάργα, Τζημόπουλο, δεξιό μπακ–χαφ τον Μπουκουβάλα, αριστερό τον Αποστολόπουλο, αμυντικό χαφ τον Κάστρο, στο κέντρο Γιάκο, Νικολιά και στην επίθεση Λεό και Μάνο. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν και οι Λίλα, Αθανασιάδης. Στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη είναι και οι Βελλίδης, Βιδάλ, Ξύδας και Πάντελιτς.

Διαιτητής ο Παπαπέτρου

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο διεθνής ρέφερι Αναστάσιος Παπαπέτρου του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Γεώργιος Χατζηνάκος (Δράμας), Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης). Τέταρτος διαιτητής ο Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά) και παρατηρητής ο Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας). Ο Παπαπέτρου είναι στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας από το 2013. Είναι διεθνής και φέτος έχει διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ – Πανιώνιος 3-1. Την περασμένη εβδομάδα αρίστευσε στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-0.

Η προετοιμασία της Λαμίας

Στη Λαμία ζουν κορυφαίες στιγμές της ιστορίας τους, αφού η τοπική ομάδα απέκλεισε στον θεσμό του Κυπέλλου τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Χθες έγινε η κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου η Λαμία κληρώθηκε με την ΑΕΚ. Το εισιτήριο για τον τελικό θα βγει σε διπλό αγώνα. Το άλλο ζευγάρι είναι Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΣ Λαμία εκπροσωπήθηκε στην κλήρωση από τον αντιπρόεδρο Θεοδόση Τσικνή. Το πρώτο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ θα γίνει στις 3-4 Απριλίου στο ΟΑΚΑ και τον επαναληπτικό στις 24-25 του ίδιου μήνα στο ΔΑΚ Λαμίας. Ο Μάκης Χάβος ζήτησε από τους παίκτες να αφήσουν στην άκρη το Κύπελλο και να έχουν επικεντρωμένη την προσοχή στο πρωτάθλημα και στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τόνισε ότι μέχρι να έρθουν οι αγώνες Κυπέλλου (αρχές Απριλίου), θα πρέπει να διασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ασούμπρε. Επειδή προέρχεται από τραυματισμό, πιθανόν ο Χάβος θα τον αφήσει εκτός αποστολής. Επίσης, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου δεν προπονήθηκε ο Πλιάτσικας, που, όπως γράφει η ιστοσελίδα lamiasports.gr, δε θα αγωνιστεί. Επιστρέφουν Μπεχαράνο και Μπλάζιτς.

Ισοπαλία στον α’ γύρο

Στο παιχνίδι του α’ γύρου στα Γιάννινα, ο ΠΑΣ και η Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0. Ο ΠΑΣ έδειξε αδυναμίες στο παιχνίδι αυτό και δεν του άξιζε κάτι παραπάνω. Διαιτητής της αναμέτρησης ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας). Βοηθοί ο Γεώργιος Χατζηνάκος (Δράμας) και ο Χρήστος Τζιότζιος (Θράκης). Ο ρέφερι έκανε κάποια λάθη, αλλά δεν έγινε η καθοριστική φάση, που να αλλοιώσει την εικόνα του αγώνα.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σιόντης (70′ Νικολιάς), Τσικάρσκι, Αποστολόπουλος, Ντόλοβατς, Βιδάλ (27′ λ.τρ. Κάστρο), Μυστακίδης (62′ Ξύδας), Αθανασιάδης.
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ (89′ λ.τρ. Μελίσσας), Βασιλαντωνόπουλος, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βάντερσον, Σκόνδρας, Δημούτσος, Επστάιν (77′ Ρόμανιτς), Μπερτόλιο, Καραμάνος (92′ Ασίγκμπα), Μπαράλες.

Πού θα παίξουν οι ομάδες Νέων

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19, ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στη Λαμία με τη φερώνυμη ομάδα για την 24η αγωνιστική. Το παιχνίδι θα γίνει στις 3 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Λαμίας, με διαιτητή τον Ευάγγελο Λαθύρη (Φθιώτιδας).
-Για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Κ17 της Σούπερ Λίγκας, ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί αύριο Κυριακή και ώρα 12.30 στο αθλητικό Κέντρο Epirus τον Παναιτωλικό. Διαιτητής ο Μάριος Σιντόρης (Θεσπρωτίας).
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ15, ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί αύριο και ώρα 15.00 στο αθλητικό Κέντρο Epirus τον Παναιτωλικό. Διαιτητής ο Λεωνίδας Τζόβας (Ηπείρου).

Σχετικά άρθρα

Άφησε υποσχέσεις ο ΠΑΣ, παρά την ήττα στη Λαμία

Ετοιμάζουν βαλίτσες για την Πολωνία

Ηπειρωτικός Αγών

Αξιολογεί τους νέους παίκτες ο Μεταξάς