ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ετοιμάζουν βαλίτσες για την Πολωνία

Με την προσμονή να γίνουν κάποιες μεταγραφές, ώστε να κάνει καλύτερα τη δουλειά του ο Μεταξάς.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, όσον αφορά το βασικό στάδιο προετοιμασίας, που θα κάνει από 11 έως 22 Ιουλίου στο Κίελτσε της Πολωνίας.

Σήμερα τελειώνει το πρώτο μέρος που έγινε στα Γιάννινα από την 1η Ιουλίου και το πρωί της Κυριακής η αποστολή θα αναχωρήσει για την Πολωνία. Θα ταξιδέψουν όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες, όπως και οι τρεις ερασιτέχνες Μίνα, Ρίζος, Κύρκος. Εκεί θα γίνουν και τα πρώτα φιλικά της σεζόν, όπου ο Ηρακλής Μεταξάς θα έχει μια καλύτερη εικόνα για την κατάσταση της ομάδας του.

Βέβαια δεν έχουν γίνει όλες οι μεταγραφές και υπάρχουν κάποια κενά στο ρόστερ λόγω της αποχώρησης των παικτών. Γίνονται όμως προσπάθειες μέχρι να γυρίσει η ομάδα από την Πολωνία να έχουν κλείσει κάποιες μεταγραφές. Όχι όλες, αφού ο ΠΑΣ κατά παράδοση κάνει και μεταγραφές τον Αύγουστο, αλλά σε κάποιες βασικές θέσεις θα καλυφθούν τα κενά, για να μπορεί να κάνει καλύτερα την δουλειά του και ο κόουτς. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των ημερών άλλες δύο μεταγραφές ξένων παικτών, που θα πάνε απευθείας στο Κίελτσε. Εξακολουθεί να δοκιμάζεται ο τερματοφύλακας Βασίλης Σούλης, ενώ ο 27χρονος γερμανός επιθετικός Γιαν Μαρκ Σνάιντερ, που δοκιμάζεται στον ΠΑΣ, απουσίαζε από την προπόνηση, γιατί έκανε ιατρικές εξετάσεις, κάτι που σημαίνει ότι η γιαννιώτικη ομάδα θα προχωρήσει στην απόκτησή του.

Όσον αφορά τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Μπάμπης Καρβέλης τη νέα σεζόν θα είναι καθαρά τιμ μάνατζερ, ενώ θα είναι και αρχηγός αποστολής στην Πολωνία. Ως υπεύθυνος επικοινωνίας επιστρέφει ο Κώστας Πεδιαδιτάκης, που ήταν υπεύθυνος του μάρκετινγκ. Για τη συμπλήρωση 55 χρόνων Ιστορίας, η ΠΑΕ στην ιστοσελίδα της ανέφερε: «55 Χρόνια Μία Πόλη… 55 Χρόνια Μία Οικογένεια.. . 55 Χρόνια Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ….55 Χρόνια Υπερήφανης Ιστορίας».

Στις 19 Ιουλίου η κλήρωση

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου θα διενεργηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Super League, το οποίο –θυμίζουμε- έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 21 Αυγούστου. Η κλήρωση θα γίνει κανονικά, ανεξάρτητα από  τη μη έγκριση της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος λόγω του θολού τοπίου στα τηλεοπτικά των ομάδων. Για το τελευταίο, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Λεωνίδας Μπουτσικάρης εξουσιοδοτήθηκε για να προχωρήσει στη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης τις προσεχείς ημέρες για την έγκριση της προκήρυξης. Αν, ωστόσο, δε βρεθεί λύση με τα τηλεοπτικά, δύσκολα θα εγκριθεί και πάλι η προκήρυξη και το πρωτάθλημα θα είναι στον αέρα.

Μειοψήφησε ο ΠΑΣ για την προκήρυξη

Προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη είχαν το πρωί της Πέμπτης οι ομάδες της Super League 1 προκειμένου να ψηφίσουν την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, ωστόσο δέκα ΠΑΕ είπαν «όχι», λόγω του ότι για μία ακόμα φορά δεν έχουν όλες οι ομάδες τηλεοπτικό συμβόλαιο. Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ατρόμητος και ο Άρης έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για την τρέχουσα σεζόν, με τους Θεσσαλονικείς όμως να ψηφίζουν «παρών», ενώ οι Γιαννιώτες και οι Περιστεριώτες μαζί με τον Ολυμπιακό ψήφισαν «ναι». Επειδή, όμως, απαιτείται συμφωνία από τα 3/4 των ΠΑΕ, η προκήρυξη δεν εγκρίθηκε και ως εκ τούτου οι συζητήσεις για εύρεση τηλεοπτικής στέγης απ’ όλες τις ομάδες θα συνεχιστεί εως ότου βρεθεί και πάλι κάποια λύση.

Ξεκινά το τουρνουά υποδομών

Ξεκινά από σήμερα το τετραήμερο τουρνουά υποδομών και θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 12 Ιουλίου. Είναι το πανηπειρωτικό τουρνουά υποδομών με συμμετοχή ακαδημιών που έχουν παιδιά ηλικίας 10-16 ετών. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στα γήπεδα της ΕΠΣΗΠ, του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, του Σταυρακίου «Λέανδρος Καμηνάς», της Θύελλας Κατσικά και του αθλητικού κέντρου Epirus Football Arena. Θα λάβουν μέρος ακαδημίες και από άλλα μέρη της χώρας, κάτι που θα τραβήξει το ενδιαφέρον σκάουτερ όλων των μεγάλων ομάδων. Το πανηπειρωτικό έγινε και στο παρελθόν, από πέρσι έγινε προσπάθεια να γίνει σε ετήσια βάση, αλλά η πανδημία ανέτρεψε τα σχέδια. Φέτος θα γίνει με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου Ιωαννιτών και του ΠΕΑΚΙ.

Αύριο οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου

Χθες ο «Άγιαξ της Ηπείρου» συμπλήρωσε 55 χρόνια Ιστορίας. Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα έχει προγραμματίσει για αύριο εκδηλώσεις στο στάδιο «Ζωσιμάδες» επισημαίνοντας σε ανακοίνωση, μεταξύ άλλων και τα εξής: «Το Σάββατο στις 10 Ιουλίου δίνουμε ραντεβού στην ιστορική μας έδρα, διοργανώνοντας ένα φεστιβάλ από το οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς. Κάθε σπιθαμή του γηπέδου θα φωτιστεί από πυρσούς που θα κάνουν την νύχτα μέρα σχηματίζοντας ένα πύρινο δακτύλιο, ο οποίος θα αγκαλιάσει το γήπεδο που μεγαλώσαμε και στερηθήκαμε για 15 ολόκληρους μήνες. Στη θύρα 10 θα ηχήσουν ξανά τα τύμπανα της κερκίδας και τα συνθήματα θα δώσουν πάλι ζωή στα τσιμέντα, για την ιδέα που υπηρετούμε από μικρά παιδιά».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος